תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: חומרים לשימון ותחזוקה

Senior Member

Question חומרים לשימון ותחזוקה

בזמן האחרון ידית הבלם שלי נתפסת מדי פעם ובמקום שהלחיצה תהיה אחידה, פתאום יש רמות קושי שונות, כמו סוג של מדרגות כאלה.
    בהתחלה חשבתי שאלה צינורות הבלם שפשוט מתרחבים אבל זה לא נשמע מאוד הגיוני, אחרי קצת חיפושים נראה שהגשמים פשוט הגיעו לכל החלקים הזזים ואין מה לעשות, צריך לשמן.
    חוץ מזה, המפתח נתקע כמה פעמים והיה צריך לנדנד אותו קצת כדי להניע או לנעול את הכידון ו

חיפשתי המלצות ומצאתי את זה:
    http://www.motorcyclenews.com/new-ri...ect-your-bike/

אם כבר אני עושה קצת תחזוקה, אני אעבור על הכל.
    מה השמנים שכדאי להשתמש לכל דבר?
    הזמנתי כבר חומר סיכה מבוסס גרפיט אבל איזה שמן גיר צריך על מנת לקנות את השרשרת? ואיפה מומלץ לקנות?
    אני בדרך כלל משתדל להשאיר דברים כאלה למוסך אבל נראה לי טיפשי להשאיר את האופנוע לחצי יום בשביל לשמן דברים ועוד לשלם על זה ביוקר.

כמובן שאשמח גם כן להמלצות שונות לגבי תחזוקה שוטפת, דרכים יעילות לשמן ולצחצח וכדומה.

תודה

Senior Member
    לחיצה כאילו במדרגות יכולה לנבוע שהבוכנה שנלחצת ע"י הידית ("התחלת" המשאבה) יבשה מאוד. מרח עליה קצת גריז כך שידית הברקס תחליק על הגריז במקום על המתכת של הבוכנה.

ספונסר פורום FullgaZ הסמל האישי של ApexMotors
    היי אלכס, כמו שכבר הבנת שימון ותחזוקה ישפיעו באופן חיובי על מצב האופנוע ועל הרכיבה.
    יש מגוון של חומרים שניתן להשתמש בהם, ובמיוחד חומרים שהם יעודיים לניקוי\שימון.
    דוגמא לספריי ניקוי ושימון שרשרת

כמו שכבר הסקת בעצמך, יש מקומות שבהם ניתן להשתמש בגריז כדי להקל על פעולות מסוימות.
    ממליץ גם לשמן את כבל המצמד כדי להבטיח פעולה חלקה לאורך זמן.

ובלי קשר, את מרבית הדברים האלה כדאי לך לבצע בעצמך מכמה סיבות -
    1. תחסוך זמן (ללכת למוסך) וכסף
    2. תוכל לפקח על התחזוקה של הכלי באופן אישי
    3. פעולות תחזוקה כאלה יעזרו לך להכיר את הכלי שלך ולצבור קצת ידע וניסיון שימושיים

בהצלחה!
    אייפקס מוטורס - Apex Motors
    www.apexmotors.co.il - התעשייה 5 ירושלים
    דף הפייסבוק שלנו!
    Furygan # Axo # Monimoto

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    כפי שלרוב מומלץ ע"י ספרי רכב של כלים רבים, שמן שרשרת הכי טוב הוא שמן מנוע או שמן גיר, אפשר ומומלץ - משומש.
    Wd40 עושה יופי של עבודה בשחרור החלקים הנעים, אבל יש להיזהר - למיטב זכרוני החומר אוכל שמן, ולכן אם זה חלק עם גריז בפנים כמו מנעול של מפתח - שימוש ב-wd40 יגרום להמסת השמן ולצורך בשימוש חוזר. בחלקי ברזל ללא גריז פנימי אין חשש ולכן תשתמש חופשי.
    לגבי ניקוי שרשרת - היתה פעם כתבה, לא זוכר אם בפולגז או שזה היה קישור חיצוני, ושם בדקו השפעה של כמה חומרים נפוצים על גומי (שרשראות O-RING, X-RING וכל שאר הצורות). אם אני זוכר נכון, המסקנה היתה - קרוסין (נפט) זה הכי טוב.

Senior Member
    תודה רבה לכל העונים.
    אין לי באמת דרך להשיג שמן משומש אז אני אאלץ לקנות בקבוקון אבל זה לא כזה נורא.
    Wd40 מעולה נגד חלודה אבל הוא לא באמת חומר סיכה והוא נהיה דביק, זה עלול לעשות בעיות במנעולים אז בהחלט העדפתי לרכוש חומר סיכה ייעודי.

״הזקן״, תודה רבה! אני אעיף מבט, כל האיזור נראה כאילו הוא זקוק לקצת טיפוח.
    ספריי שרשרת כבר יש לי אבל אחרי כל ימי הגשם היא נראת די מטונפת וסתם לשפשף אותה עם מברשת נראה לי לא הרעיון הכי מוצלח.
    הבעיה היא שאין לי באמת חניה וזה הכל הולך להתבצע פשוט מתחת לבית, כנראה בשמש. אין לי לאן להכניס אותו או איפה לעשות טיפולים יותר מעמיקים אז המקסימום זה שימון ואולי שטיפה.

איפה אני יכול לקנות גריז או כל שמן אחר לבוכנה וברגים?