תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: כמה שאלות לאנשי הטכנולוגיה שבינינו...

צפייה משולבת

Junior Member

כמה שאלות לאנשי הטכנולוגיה שבינינו...

אוקיי חברים קודם כל שלום לכולם, אני חבר ישן חדש בפורום, גלשתי בפורום עוד בימי פולגז ולצערי הרב מאז שהאתר הוחלף אני מתנייד על רכב ככה שלא היה לי ממש צורך להרשם לפורום החדש למרות שאני קורא בו לא מעט...
    אז נגיע לעניין -
    אני מעוניין לקנות סוג של משדר אלחוטי של HDMI שיתחבר ללפטופ מצד אחד ולטלווזיה מהצד השני, אני רוצה לשנות את ההגדרות של הלפטופ שיעבוד ויריץ הכל גם כשהמסך שלו סגור - המטרה הסופית תיהיה - הלפטופ מחובר רק לשקע של חשמל ויהיה חבוי מתחת לספא בחדר שלי כשהוא סגור, וכל פעם שאני אעביר בשלט של הטלווזיה לHDMI שאליו מחובר הדונגל אני אוכל לשלוט בלפטופ בעזרת מקלדת ועכבר אלחוטיים (שיחוברו ללפטופ כמובן) וככה אני בעצם יהיה במחשב מתי שאני צריך בלי לראות אותו אף פעם.
    אז התחלתי לבדוק קצת ונתקלתי בכמה שאלות ובגלל שיש פה לא מעט אנשי טכנולוגיה החלטתי להתייעץ איתכם -

קודם כל - HDMI אלחוטי - ראיתי כאלו שעובדים לפי ווייפיי וכאלו שממש צריך רסיבר לכל צד (ללפטופ ולטלווזיה), רוב הסרטונים של הסרטונים שראיתי הודגמו בעזרת סמארטפונים ולא בעזרת לפטופ, מישהו יכול לכוון אותי איזה סוג של מוצר עליי לחפש ? איך הוא עובד ? העדיפות שלי היא למשהו כמה שיותר מנימליסטי וקטן ולא להוסיף עוד תיבות של רסיברים שונים ליד הממיר של היס וליד הלפטופ גם אם זה אומר פגיעה באיכות, אבל שהאיכות לא תרד לרמה מטרידה של ניתוקים בקליטה או תצוגה ממש מטושטשת...

עוד בעיה קטנה שנתקלתי בה - אני לא מצליח למצוא בהגדרות המחשב (lenovo B590) את האפשרות שהמחשב לא ייכנס למצב שינה כשהמסך נסגר, יש מצב שאין אופציה כזו ? תוכלו אולי לכוון אותי היכן למצוא אותה ? (ווינדוס 10).

תודה רבה לכל העוזרים ושתיהיה לכם שבת מהנה (עם המזג אוויר הזה ודו"ג בחנייה קל מאוד להפוך את השבת למהנה )

לגבי השאלה השניה - לך ל Control Panel (לוח הבקרה) ולאחר מכן ל Power Options (אין לי מושג איך זה נקרא בעברית). בצד שמאל יש תפריט ושם יש Choose what closing the lid does. תשנה את ההגדרה ל Nothing וסע לשלום.

נחזור לשאלה הראשונה - לא מכיר מוצרים כאלה אבל לא הייתי הולך על משהו אלחוטי. מה רע בכבל?

Junior Member
    בגלל שאין לי את האפשרות לערוך את הפוסט -
    אחרי עוד חפירה באינטרנט מצאתי את האופציה שבה הלפטופ ימשיך לעבוד כרגיל גם אחרי שהמסך סגור.
    אני מאוד אשמח לקבל עזרה וייעוץ בכל הנוגע לhdmi אלחוטי ובכל דבר שידוע לכם שקשור לתחום הזה כי שם אני באמת רק הולך ומסתבך וממש לא מצליח להבין מה עליי לחפש ומה מתאים בשבילי...
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ser Jorah Mormont צפיה בהודעה

נחזור לשאלה הראשונה - לא מכיר מוצרים כאלה אבל לא הייתי הולך על משהו אלחוטי. מה רע בכבל?

תודה רבה על התשובה !
    הטלווזיה תלויה על הקיר והיא עם מתקן נשלף ככה שאם ארצה לחבר כבל HDMI אני לא אוכל להצמיד אותו לקיר (כי הטלווזיה נשלפת מהקיר ונצמדת אליו בעזרת מתקן כמה פעמים ביום) וגם העניין של החוסר אסטיות של כבל שיוצא מהטלווזיה ותלוי פתאום באמצע החדר...
    אם לא הבנת אני אוכל לצלם לך ותבין שהפתרון חייב להיות אלחוטי כדי שזה לא ייראה מוזר ומכוער מידי...
    נערך לאחרונה על ידי reka; 19-02-2016 בשעה 16:38.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    משדר hdmi אלחוטי עולה המוון כ 1200 שקל באיביי.
    שים חוט עזוב אותך שטויות יקר מידי המשדר,הרי מימילא יש לך חוט חשמל שיוצא מהטלויזיה תצמיד אליו חוט HDMI יחידי וזהו
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי strelok89 צפיה בהודעה
    משדר hdmi אלחוטי עולה המוון כ 1200 שקל באיביי.
    שים חוט עזוב אותך שטויות יקר מידי המשדר,הרי מימילא יש לך חוט חשמל שיוצא מהטלויזיה תצמיד אליו חוט HDMI יחידי וזהו
    השראות ?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    ציטוט נכתב במקור על ידי קסד צפיה בהודעה
    השראות ?
    hdmi
    זה תקשורת דיגיטאלית , לא אקטואלי השראות
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

ברוב הטלויזיות יש חיבור HDMI גם בצד הטלויזיה ואז פתרת את בעיית ההצמדה לקיר.

יש גם כבלים בצורת ר שיכולים לעזור עם ההצמדה אם אין חיבור בצד:

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    הטלוויזיה שלך חכמה במקרה?
    בטלוויזיות חכמות אפשר ל'שדר' מהמחשב (או הסמארטפון, או כל מוצר שעובד על וויפי) ישירות לטלוויזיה בלי בעיה.