אוקי נסכים על כל הדיון כאן רק שוב כמו שאתה מתאר כמות הפעימות משפיעה ונדירים המקרים שיש חיכוך סטטי באופנוע בכללי.
אני ימצא לך מחקר בנושא כשיתפנה לי זמן
Sent from my Windows phone
אוקי נסכים על כל הדיון כאן רק שוב כמו שאתה מתאר כמות הפעימות משפיעה ונדירים המקרים שיש חיכוך סטטי באופנוע בכללי.
אני ימצא לך מחקר בנושא כשיתפנה לי זמן
Sent from my Windows phone
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
האם האפקט של הפעימות פחות משמעותי בגל הינע בהשוואה לשרשרת
זהו, שגם כאן אני חושב שאתה טועה.
על הגלגל הקדמי לא פועלים כמעט כוחות. לכן גם השחיקה שלו קטנה הרבה יותר מהאחורי. הוא בטוח בתחום החיכוך הסטטי.
אם הגלגל האחורי הוא בתחום החיכוך הדינמי, זה אומר שהוא מסתובב מהר יותר מהקדמי. ואז כל המערכות לשמירת יציבות שבעצם עובדות על הפרש מהירות בין הקדמי לאחורי לא היו נותנות לזה לקרות.
דווקא את מהירויות הקידמי והאחורי בדקתי.
חיברתי gs911 ורכבתי
הפרשי מהירויות מגיעות לעד 13 קמש בכביש ציבורי טכני.
האחורי מהיר מהקידמי.
הקידמי בבלימה נהיה חיכוך דינאמי ובפניות גם , הקידמי יותר זמן בחיכוך סטאטי אבל גם זולג לדינאמי.
בכל הינע גם יש דאמפרים זה נקרא קופלונג וזה קיים כמעט בכל מערכת מכאנית וחייב להיות אחרת כל העסק ישבר.
אגב לדוגמא האופנוע שלי מכיל גומיות בלימה גם מקדימה וגם מאחורה בדגמים הראשונים היה רק מאחורה ורצועת גומי וקרו מקרים של שבירת פולים. אז עשו ריקול והוסיפו לקדימה גם גומיות בלימה
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
שושני, אתה צודק אבל זה לא העניין כאן. מבחינתי, העניין הוא "אמיתות" או מיתוסים. כשאני רואה משפטים ודאיים כמו "אופנוע 4 צילינדר אוכל יותר צמיגים מאופנוע 2 צילינדר" זה מעלה אצלי דגל אדום עליו כתוב "באמת? תבדוק!". במיוחד אם הניסיון (המוגבל והאישי) שלי והאינטואיציה סותרים את האמירות. מן תחביב מוזר שכזה.
אני בטוח שכל קוראי הפורום יודעים מה זה gs911, ומתנצל על בורותי. אז בדקתי בדוד גוגל, ואם הבנתי נכון זו תכנה שמתקינים על PC שאמור להתחבר ל-ECU של מספר דגמים של אופנועי BMW. ושוב, לבושתי, לא מצאתי איך ומה שיטת הבדיקה של המהירות של כל גלגל בנפרד (אני יכול לנחש). מכל מקום, אם הניחוש שלי נכון, אז הבדיקה לא מתחשבת בהיקפים השונים של שני הגלגלים אצלך. אמנם שני הגלגלים שלך הם "17, אבל החתך שונה, מה שמביא להבדל של כ-10 ס"מ בהיקף הצמיגים, מה שיכול, אולי, להסביר את הפרש המהירויות שמדדת.
אה, ועוד משהו: אם האחורי עובד כל הזמן בתחום החיכוך הדינמי והקדמי בד"כ בתחום החיכוך הסטטי, אז הפרש המהירויות בין הקדמי לאחורי קבוע (ברכיבה ישרה) ולא אפס. אז איך תסביר את זה שכאשר אני רוכב לאט (נניח שני ב-40 קמ"ש) ופותח גז עד הסוף, דווקא אז נדלקת הנורה של בקרת האחיזה? הרי החיכוך הדינמי אינו תלוי בכוח המופעל. ההסבר היחיד זה שבהפעלת הכוח הזו הצמיג האחורי עובר לתחום הדינמי (שהוא קטן יותר) ופתאום מסתובב יותר מהר מהקדמי. מה שאומר, שבהפעלה מתונה של כוח הצמיג נמצא בתחום החיכוך הסטטי.
הממצאים שסטרלוק מביא נשמעים הגיוניים. הקדמי מגיע למצב דינאמי בבלימה, כאשר המשקל מועבר קדימה והצמיג מגיע לקצה גבול האחיזה. האחורי מגיע למצב דינאמי תחת האצה. אין סיכוי שיש הפרשים משמעותיים בממוצע המהירות בין הצמיגים, להערכתי סטרלוק התכוון להפרשים רגעיים. אם הייתי צריך לנחש, אזי המדידה קשורה ל-abs אשר משווה את המהירויות בין הצמיגים באופן שוטף.
גיל, תקרא את המאמר הזה. אם הצמיג האחורי בתחום החיכוך הדינמי והקדמי בתחום הסטטי חייב להיות הפרש משמעותי במהירות הסיבוב של שני הגלגלים.
זה גם מה שאני ניחשתי, מה שאומר שיש ספירה של מספר פולסים לסיבוב. אם יש הבדל היקף בין הצמיגים, כל צמיג ייתן מספר אחר של פולסים לאותה דרך ביחידת זמן (מהירות) וזה עלול להיראות כמו מהירויות שונות.
מה שאני מנסה להגיד, אם יש אופנוע שעושה לך את זה, תקנה, גם אם ישחק צמיג קצת יותר מהר,
גם אם הכיסא שלו לא משהו, גם אם צריך לחכות חודש לחלקים.
אופנוע קונים מאהבה ורגש ולא חישוב חשבונאי, אופנוען אמתי לא יעשה חשבון לכלום ושום דבר לא יעמוד
בינו לבין האופנוע שעושה לא את זה....
אבל זה רק אני ובעצם מה אני מבין, הנה הלכתי לחזק ברגים. - רן
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!