תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: מבקר המדינה ומצלמות המהירות, כמעט כל מה שידענו מראש.

צפייה משולבת

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz

מבקר המדינה ומצלמות המהירות, כמעט כל מה שידענו מראש.

דו"ח מבקר המדינה, שבדק את פרויקט מצלמות המהירות במשטרה, באגף התנועה ובמשרד לביטחון פנים, מצביע על תרבות ארגונית קלוקלת ובעייתית של משטרת ישראל. במסגרתה קצינים בכירים במשטרה שיקרו כדי לבטל לעצמם ולשוטרים אחרים דו"חות תנועה שקיבלו, ביטלו כתבי אישום רבים בניגוד לנהלים כדי לעמוד ביעדי העבודה ואף ניסו לטייח את ממצאי דו"ח המבקר. מבקר המדינה יוסף שפירא כותב בדו"ח כי "הממצאים בנושא זה, בצירוף קלקולים בתרבות הארגונית במשטרה שעלו בבדיקות קודמות של משרד מבקר המדינה, והפרשות שנחשפו לציבור בעת האחרונה — בייחוד בקשר לדרג הבכיר במשטרה — יוצרים תמונת מצב מדאיגה".

הכל בכתבה כאן כמובן שיש עוד כתבות בעניין באתרים שונים.

דיר-באלקום להתלהם, אם יש לכם דעה, תביעו אותה...אבל בלי קללות.
    גם אני מקלל עכשיו, אבל בלב...שלא יבוא שוטר.

נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 24-02-2016 בשעה 22:12.

Senior Member
    שהכל רקוב מהשורש, זה לא מפתיע שגם הגוף שכאילו אמור לשמור על הסדר הוא גם סרוח. והכי מצחיק שהדו"ח הזה ישכח מחר. ואנחנו נזכור כמה טוב לנו פה. אוי מדינתי לאן פנייך מועדות. אבל אנחנו נמשיך במסורת. לחכות שמישהו יעשה משהו ונחיה כמו טמבלים. התרגלנו

השלב הבא - מצלמות אכיפה תלת-מימדיות ב 360 מעלות באיכות 4k

כשהפרוייקט המזו..ן הזה יצא לדרך, התומכים התעקשו לקרוא לאכיפה, "איכותית"
    באלי-אקספרס, בשלושים סנט, אני משיג איכות הרבה יותר טובה.
    נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 24-02-2016 בשעה 22:56.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אז ככה
    יש חדר כמדומני במטה הארצי שנקרא או ניקוד או ניקוב לא זוכר בדיוק, בכל מקרה שם יושבת (או ישבה אולי כבר בפנסיה)קרובה של אחד מהרמטכ'לים לשעבר (הרמטכ"ל גיסה).
    הגברת ביטלה שם דוחו"ת לבני משפחתה כך שהעניין קצת יותר רחב מביטול של כמה דוחו"ת לשוטרים.
    ואיך אני יודע, בנה התרברב באוזני בעבר שבוטלו לו דוחות.
    כעת תשאלו למה זה אקטואלי,
    בנה עובד באג"ד רחמנא ליצלן.
    וכמעט שכחתי הצבא לא יותר טוב - לאחיין של הרמטכ"ל סודר ג'וב נוח קרוב לבית וללא לחץ ( כך לדברי האחיין).
    ומה בעצם אני מנסה לומר - זה את מה שכולנו יודעים המדינה רקובה מהיסוד פשוט פעם התביישנו יותר ושמענו פחות!

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    "בהוואי הייתה בעיית עכברושים. עד שמישהו עלה על רעיון מבריק. לייבא נמיות מהודו. הנמיות יהרגו את העכברושים. וזה עבד. הנמיות הרגו את העכברושים. הם גם הרגו תרנגולות, חזרזירים, ציפורים, חתולים, כלבים וילדים קטנים. היו דיווחים על נמיות שתקפו אופנועים, מכסחות דשא, עגלות גולף ואת ג'ימס מיצ'נר. כעת בהוואי יש נמיות כמספר העכברושים שהיו פעם. הוואי החליפה את בעיית העכברושים בבעיית נמיות.
    ...
    לחברה האנושית הייתה בעיית פשע. היא שכרה שוטרים שיילחמו בפשע. כעת יש לחברה בעיית שוטרים
    "

תרגום חופשי שלי לטים רובינס מספרו המומלץ Still Life with Woodpecker. אגב סיפור דומה לסיפור של הוואי יש בעוד מקומות בעולם בהם אנשים חשבו שיבוא חיה מחו"ל ישנה את האיזון הטבעי במדינה - והוא אכן שינה, תמיד לרעה. ואנחנו גאים בזה שייבשנו ביצות שזה די דומה - בעיה אחת נפתרה ואחרת, קשה יותר, נוצרה.

Senior Member
    אוי, נאיביים שכמותכם.
    בישראל מי שקובע הוא משרד האוצר. לא שר האוצר שמתחלף לעיתים מזומנות אלא פקידי האוצר. הם עושים בכסף של כולנו מה שהם רוצים. לא מעבירים תקציבים למרות החלטות ממשלה וחוקים, כן מעבירים למה שמתאים להם דרך וועדת הכספים. אח"כ באים הגופים הפוליטיים ומנסים לנצל את הכסף כדי לתגמל את מי שבחרו בהם. כל אלו עטופים במילים יפות של אידאולוגיה ותקינות שאין להן שום קשר לאינטרסים האמתיים.
    בואו נסתכל על התחבורה: הרי ברור שאנחנו במצוקה גדולה של כבישים – יותר מדי כלי רכב לכמות הכבישים. כנראה שבשביל שתחבורה ציבורית תהיה אטרקטיבית צריך השקעות גדולות. פתרון נוסף הוא עידוד דו-גלגלי. תארו לעצמכם כמה המצב בכבישים היה יותר טוב אם במקום חצי ממספר המכוניות שעולות על הכביש כל שנה היו עולים דו-גלגליים. שני הפתרונות הם לטובת המשק ולטובת האזרחים. אבל, הם יפגעו ב"הכנסות האוצר" ובאינטרסים אישיים של פקידי האוצר ולכן לא קורים. שני הפתרונות משמעותם השקעה כספית גדולה (במקרה של תחבורה ציבורית) מלווה בהקטנת הכנסות ממסים על מכוניות חדשות ודלק. באשר לדו-גלגליים – עידוד משמעותו הורדת עלות ביטוח החובה, מה שיגרום (בנוסף לירידה מהכנסות ממסים) לאי יכולתו של המפקח על הביטוח למצוא עבודה בחברות הביטוח עם תום כהונתו.
    למשרד האוצר אין אינטרס להוריד את כמות תאונות הדרכים. אמנם, זה טוב למשק אבל תאונות הדרכים לא משפיעות על הכנסות האוצר. מצד שני, הן כן עוזרות להגדלת נפח הפעילות של חברות הביטוח – יקירי משרד האוצר – ולכן אין עניין להוריד את כמות תאונות הדרכים. מצלמות המהירות הן בסה"כ מכשיר להגדלת הכנסות האוצר, ולא משנה באיזה מילים יפות יבחרו.
    הכסף שמגיע למשרד התחבורה משמש לפרויקטים שיאדירו את שם השר. על הדרך, חלק מהם גם עוזרים לציבור, אבל ברור שזה אינו המניע העיקרי. אחרת, במקום להתקין מערכות יקרות במכוניות בנות 10 שנים, הכסף היה מושקע בבטיחות אמתית, כמו שוליים בכביש 1 שימנעו תאונה מזעזעת כמו שהייתה לפני שבוע, אפילו אם הנהג משחק בסלולרי.
    ויש עוד המון דוגמאות (הצעות החוק שבאות מכיוון שרת התרבות, לדוגמה) אבל אתם תגידו שאני נכנס לפוליטיקה אז אני עוצר.
    אפשר לפתור את המצב הזה, אבל לאף אחד אין ביצים מספיק גדולות וגם כי המצב הזה נוח לפוליטיקאים. סתם, לדוגמה, מספיק חוק של 5 שנים צינון בין סיום תפקיד המפקח במשרד האוצר (הבנקים, הביטוח) לבין עבודה בגוף שעליו פיקח כדי לשנות. או וועדה ציבורית (לא פוליטית, בראשות, לדוגמה, שופט בדימוס) שתפקח על התקציבים שמשרד האוצר מעביר. אבל זה לא ייקרה. לא במערכת הפוליטית של היום.
    ובאשר למשטרה - גם זה פשוט. צריך להעלות את שכר השוטרים ובמקביל את הרף לפיו מגייסים שוטרים. משטרה עם כוח אדם איכותי יותר תנהג אחרת. זה, כמובן דורש תוספת תקציב למשרד לביטחון פנים, והופה - חזרנו שוב למשרד האוצר.

וסליחה על החפירה.

אא.הזקן
    צודק!
    בתפקידי אני נדרש לתת מענה לציבור ולבצע הוראות ממשלה.
    המחסום שלי הוא "נערי" האוצר שלא משחררים את התקציב!
    התוצאה - אתם מחכים בתור לביצוע פעולות שהמשרד בו אני עובד אמון עליהן.
    מאידך את המנדט אנחנו האזרחים הענקנו להם בין אם מבחירה שלנו או בחירה של השכן!

Senior Member
    לוקי, אתה טועה. אנחנו (או השכנים) לא בחרנו את פקידי האוצר. והם חזקים יותר מכל פוליטיקאי נבחר.
    אני מציע לך לראות את הסדרה yes minister ו-yes, prime minister שמתארת עם הרבה הומור מצב אמתי (יצא גם בספר).

אני מכיר את הסדרה.
    לגבי נערי האוצר, יש להם בעל בית והוא הנציג הנבחר.
    ברגע שתהיה החלטת ממשלה, נערי האוצר יצטרכו למצוא את הדרך ליישמה.
    ברור שמי שישלם בסוף זה הציבור!

אני מכיר את ההתנהלות מתוך המערכת ( כדורש תקציבים)

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ^^^^
    לצערנו המצב הוא ממש לא כזה, לשר האוצר אין שום יכולת להזיז אף פקיד ממקומו, אפילו לא למשרד שכן, פאק אפילו להחליף לו כיסא נראלי שאין סיכוי...
    א.הזקן כ"כ צודק במילותיו, השיכבה הבירוקרטית בארץ שולטת ביד חזקה בכל החלטה, וקבלת החלטה תלוייה רק באינטרס הצר של הפקיד שאמור לאשר את העברת התקציב. אם העברת התקציב תועיל לו בדרך זו או אחרת התקציב יועבר, בין אם התקבלה לכך החלטה מלמעלה ובין אם לאו. אז נכון כולנו חיים כאן באושר יחסי (ישראל היא בין המובילות במדדי האושר ובמדדי השחיתות, ע"פ ה O(E)CD...), ועיקר הפעילות האזרחית שלנו מסתכמת בלקטר על זה שהפוליטיקאים הם ערמת סחי. בטח תיכף יבוא משתמש X שיגיד שאני מדבר שטויות, והכל כאן דבש יונים, ואל לנו לקטר כי במדינות אחרות יכול להיות גרוע יותר. אז נכון, שואה או סוריה זה גרוע יותר, אבל אנחנו לא הרבה יותר רחוקים משם
    הבעיה הכי גדולה היא שזה כ"כ מושרש במערכות בארץ, כי ככה נבנו המערכות וככה נבנתה המדינה, מתלאים (צהובים ), משנור ומקומבינות. כדי לתקן משהו יש צורך להרוס הכל מהיסוד ורק אז יהיה אפשר לבנות מחדש. הריסה כזאת תתאפשר רק עם הנהגה אמיצה, חזקה וחסרת פניות ובעלת אינטרסים למעט תועלת המדינה נטו, שקרוב לוודאי תעלה אחרי מלחמה רצינית שאינשאללה תכלה את הבניין הירושלמי הכעור שמשקיף על המנורה, על כל יושביו. אבל כאן אני מתחיל לפזר את משנתי האנרכיסטית על גבול ההתלהמות, ולא הייתי רוצה להעיר את האריה, שלא יבוא ויתן לי איזה כאפת איפוס. לכן אמשיך לשבת ולקטר להנאתי לכל מי שמעוניין לשמוע את השטויות שאני פולט. אמשיך לעבוד כמו כלבלב כדי לחזור הביתה לחצי שעה עם הילדים, ולשבוע של חופש בשנה. אמשיך לשתות תה ירוק בערב במרפסת תוך חלומות בהקיץ על מקום טוב יותר לילדים, למרות שאני יודע שיהיה להם רק גרוע יותר. אם רק המחליטה בבית היתה בקטע של רילוקיישן למקום ירוק יותר (מוטיב חוזר) הישיבה במרפסת היתה נעימה ונסבלת יותר.
    נערך לאחרונה על ידי moonshield; 25-02-2016 בשעה 12:07.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    הבעיה הכי גדולה היא שזה כ"כ מושרש במערכות בארץ, כי ככה נבנו המערכות וככה נבנתה המדינה, מתלאים (צהובים ), משנור ומקומבינות. כדי לתקן משהו יש צורך להרוס הכל מהיסוד ורק אז יהיה אפשר לבנות מחדש. הריסה כזאת תתאפשר רק עם הנהגה אמיצה, חזקה וחסרת פניות ובעלת אינטרסים למעט תועלת המדינה נטו, שקרוב לוודאי תעלה אחרי מלחמה רצינית שאינשאללה תכלה את הבניין הירושלמי הכעור שמשקיף על המנורה, על כל יושביו. אבל כאן אני מתחיל לפזר את משנתי האנרכיסטית על גבול ההתלהמות...
    אני ארשה לעצמי לגלוש קצת לתחום האפור: הציטוט הוא כ"כ נכון שקשה להתווכח איתו, למעט נקודה אחת: כנראה שגם מלחמה לא תביא להנהגה המיוחלת, מאותה הסיבה שמלחמות העבר, שהיו קשות יותר ממלחמות הקקי של היום, לא הביאו לשום דבר כזה. אין שום דרך שבה דמוקרטיה מסוגלת לייצר משטר שצריך להיות בפועל כמעט כל-יכול כדי לבצע שינויים כ"כ מרחיקי לכת, כי תקופה של משטר כזה תהיה בהכרח מלווה באי נעימות רחבת היקפים (ע"ע משטר פינוצ'ט). וזה גם סותר את משתנך האנרכיסטית, כי אין שום דרך שבה חוסר שליטה יביא לסדר, אלא אם אתה קורה לדיקטטורה בשם של ההיפך ממנה.
    זהו, סיימתי לגלוש. באשר לכל השאר - ואללה, כדור הארץ נהיה מקום מחורבן, צריך דחוף לקנות אי ולהעלים אותו מהמפה, כדי שאף אחד לא ימצא.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 25-02-2016 בשעה 12:37.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    Jack_R1,
    אתה אכן צודק, וזה יותר משאלת לב מאשר ראיה אמיתית של המציאות.
    לגבי המשך התגובה שלך, אני בטוח ששמת לב שבשום חלק בתגובה שלי לא דיברתי על שאיפה לדמוקרטיה, בטח שלא הכאילו-דמוקרטיה המאוד מזוייפת שיש כרגע. זאת הסיבה שאני לא מצביע לשום פתק משמעותי, אלא יותר למשהו שמתאים לאג'נדה האישית שלי (רמז במוטיב החוזר בתגובתי הקודמת...). השאיפה לאנרכיזם היא כלפי המצב הנוכחי, אנרכיה במצב תקין היא מיותרת.
    הלוואי והייתי יכול למצוא אי קטן מספיק שיוכל להכיל רק את מי שיקר לי, ועדיין יוכל להכיל כביש לסיפוק האהבה שלי לנהיגה בכל צורה שהיא.

ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    Jack_R1...הלוואי והייתי יכול למצוא אי קטן מספיק שיוכל להכיל רק את מי שיקר לי, ועדיין יוכל להכיל כביש לסיפוק האהבה שלי לנהיגה בכל צורה שהיא.
    הלוואי והיית יכול למצוא אי קטן מספיק, שיוכל להכיל רק את מי ששיקרו לך.
    עדיין תוכל להשאר כאן, יהיה לך מספיק כביש לסיפוק האהבה, בכל צורה שהיא.

Member הסמל האישי של shaul_13
    אני לא מבין על מה השיח. הכל היה ברור וידוע כבר כשיצאו עם הפרוייקט הזה של המצלמות. פשוט עכשיו בא מישהו עם מספיק כח ( מבקר המדינה ) ואמר את מה שכולם יודעים בקול רם. וגם זה לא יעזור לצערנו.
    טובים ממני יש, גרועים ממני יש, כמוני אין!