לאור הפוסט הקודם שפרסמתי, החלטתי לפתוח בפוסט חדש את רישומיי מנסיעות (רכיבות) המבחן שערכתי על הכלים הבאים:
CB500F
CBR500R
DUKE390
MT07 (מוגבל) - אציין שעל הכלי הזה ערכתי סיבובון, ולכן ההתרשמות הייתה חלקית ביותר.

אציין מראש כי חלק מהדברים כנראה ייראו תמוהים לחלקכם, מהסיבה הפשוטה שאני לא במידות הממוצעות של עורכי המבחנים-
בחורה בגובה ממוצע+ (1.64), במשקל נוצה-
מתנצלת מראש שהפוסט לא יהיה מסודר ויחולק לכותרות וכותרות משנה וכו' - הזמן שלי קצוב

DUKE390

כשקראתי על הדיוק באינטרנט, רוב ההתלהבות הייתה מהמשקל הקל שלו. כמו כן, המחיר שלו זול משמעותית מהמתחרים שנבדקו.
נכון, כשעליתי על הכלי ורכבתי בתור העיר - הכי היה פשוט מושלם!
זריז, קטן - כמו קטנוע מהנה על הילוכים.
המושב אמנם טיפה גבוה, אבל הסתדרתי איתו בלי בעיה למרות הגובה הנמוך שלי. בזכות המושב הצר, הגעתי עם שתי הרגליים לקרקע.
מה שכן, המושב לא נוח. בכלל לא נוח. בשנייה שהתיישבתי עליו הרגשתי כאבים. במהלך הנסיעה המצב מעט השתפר, אבל לא הייתי רוצה לנסות עליו רכיבות ארוכות. כמובן שאפשר להחליף את המושב למושב ג'ל, אך עדיין מדובר בתוספת מחיר.
אציין כי העברת ההילוכים הייתה חלקה, אך (וכפי שציינו שלל מבחני דרכים) ההילוך הראשון מאוד קצר. לדעתי מדובר בעניין של הרגל ולא מדובר בחיסרון משמעותי.
מבחינת המראה - לטעמי הוא נראה מעולה והכתום יושב עליו בול (לצורך העניין, בדגמי ההונדה 500 החדשים שעתידים להגיע לארץ יש צביעה כתומה, לטעמי לא פחות ממדהימה).
לוח השעונים שלו אינפורמטיבי בצורה בלתי רגילה-מחיווי ההילוך ועד הנורה שמסמנת מתי להחליף הילוך. מיותר לציין כי לא הרגשתי בה שום צורך...
כשהגעתי לאיילון (כאמור, רוב הנסיעה שלי היא בכבישים בינעירוניים) הדיוק הפך לבלתי נסבל.
המשקל הקל שלו, יחד עם המשקל הקל שלי, הוריד כל פיסת ביטחון שהייתה לי.
כל מה שהיה חסר לי זה מטריה, והייתי מגיעה ליעד כמו מרי פופינס.
האופנוע הקטן הרגיש כאילו איבד כל אחיזה, ובמהירות של 100 קמ"ש התחושה הייתה ממש לא נעימה.
בנקודה הזו האופנוע נפסל והחלטתי לעבור הלאה.

CBR500R

האופנוע הבא שבאתי לבחון היה הF, אבל עם המזל שלי הוא לא היה זמין.
החלטתי לנסות את הR, מה יש לי להפסיד? הX, כאמור, לא היה רלוונטי (בקצרה-לא מה שחיפשתי).
מבחינת הגובה- האופנוע לא גבוה, והגעתי עם שתי הרגליים לרצפה בקלילות.
המשקל-לא מתקרב לדיוק (194 ק"ג), אבל נראה כמו משהו שאפשר להתרגל עליו. כמובן ידרוש תכנון נסיעה/חניה, ומקסימום קבלת סיוע מעוברים ושבים
המראה- לא הטעם שלי. מעדיפה פחות פלסטיקה וקשקושים.
תנוחת רכיבה- פה אני חייבת לציין שהופתעתי. ציפיתי לתנוחת רכיבה 'קרבית' משהו, והתנוחה הייתה דיי זקופה.
בעמידה בפקקי ת"א או ברמזור הייתי חייבת להעביר לניוטרל ולשחרר את הידיים, אז באמת הרגשתי שאני רוכנת קדימה והידיים הקטנות שלי התעייפו.
בזמן רכיבה זה ממש לא הפריע, להפך - רכיבה במהירות גבוהה דורשת בלאו הכי רכינה קדימה. בנקודה הזו מגן הרוח עשה עבודתו נאמנה (אני קטנה, והשימושיות שלו הייתה נהדרת לגודל שלי).
בסה"כ הרכיבה הייתה מהנה. שיפור עצום(!) מהדיוק. כאן הצלחתי להגיע למהירות גבוהה בהרבה מהצרכים שלי (80-100 קמ"ש לרוב..). העובדה שהאופנוע כבד דווקא הייתה לי נהדרת- הוא נשאר יציב על הקרקע וכאילו נסע בעצמו (המשקל שלי הפך לכל כך לא משמעותי בנקודה הזו, שהרגשתי שאני "מצטרפת לרכיבה"). בכל זאת, לא הרגשתי שאני מאבדת שליטה על האופנוע.
בסופו של יום נהניתי, והR, עד כמה שנמנעתי ממנו, נוסף להתלבטות.
תחילה קיבלתי הצעת מחיר מפתה, אך לאחר שהיא ירדה מהפרק (בהיעדר "אישור מנהל")- המחיר היה לא אטרקטיבי מול העובדה שהR לא היה הבחירה הראשונה שלי.

CB500F

האופנוע הזה טיפה יותר נמוך מהR, ומבחינת הגבוה, מבין שאר האופנועים, הוא אופטימאלי לנמוכים.
כשהתיישבתי עליו, מגיני הברכיים שלי לא מצאו את מקומם (שזה מוזר כי בR, עמוס הפלסטיקה, זה ממש לא הפריע), וחששתי שזה ישפיע במהלך הרכיבה. כשיצאתי לרכיבה, בכלל שכחתי שהם שם.
מראה- העדפה אישית שלי. מאוד אהבתי.
תנוחת הרכיבה- תנוחת 'סטריטפייטר', ישיבה זקופה, אין לי פה תלונות.
באופן כללי המאפיינים שלו זהים לR וכך גם הביקורת (מבחינת המשקל וכו').
לגבי היעדר מגן רוח - את האמת לא הרגשתי בחסרונו יותר מדי, גם כשהגעתי למהירות גבוהה. כמובן, הרכיבה הייתה קצרה ולכן לא יצאתי עם כאבים. בכל אופן, מדובר באביזר שאפשר להוסיף בהתקנה פשוטה ביותר (ואני כנראה אעשה זאת).
סך הכל רכיבת המבחן הזו רק נועדה לתת גושפקנא לאופנוע שנבחר מבעוד מועד.
אני רק אציין שראיתי סרטונים בהם אנשים טענו כי הם הרגישו איבוד אחיזה בצמיג האחורי (וכך גם ציין בחור שרכב עליו לפניי).
לא הרגשתי דבר כזה- לא בפתיחה (אם כי נזהרתי בגלל ההלחצה הזו..) ולא ברכיבה במהירות גבוהה. כנראה עוד יתרון במשקל נמוך.
[מה גם שאני רגילה לזרוק זנב בקטנוע הנוכחי, אז בכלל..]

הגיר- נוגע הן לR והן לF - העברת ההילוכים באמת הרגישה קצת "קשיחה", בטח לעומת הדיוק ולעומת הMT. באחת הפעמים נאלצתי להפעיל כוח כדי להכניס לראשון משני, אחרת נכנס לניוטרל. שמעתי את הביקורת הזו גם ממי שרוכב עליו תקופה, כך שכנראה לא מדובר בתקלה של אופנוע מבחן.
בכל מקרה, עוד עניין שאפשר להתרגל עליו.
להגיד שזה הפריע לי? טיפה, אבל זה לא deal breaker.

MT07 מוגבל

לקחתי את הMT לסיבוב קצר.
אני אציין שעד עכשיו אני מחכה שיחזרו אליי ממטרו בנוגע לרכיבת מבחן על מוגבל (שכנראה ואין), ובכל מקרה השימושיות שלו ממש לא בשבילי.
גובה- אמנם גבוה מהשאר, אבל גם כאן צורת המושב ממש תרמה לעניין והגובה לא היה משמעותי.
המשקל- קל מההונדה וכבד מהדיוק. לצערי לא הגעתי לכביש מהיר ולכן אני לא יודעת איך הוא ירגיש ברכיבה כזו.
בכל מקרה ההרגשה הייתה נוחה, והוא לא היה מאיים מידי לגודל שלי.
מראה- אין ספק שהוא לוקח בהליכה, לאור צביעת הRB. כך גם לוח השעונים, לטעמי, מאוד יפה ואינפורמטיבי.
מחיר- מטרו ראו את הרווחים, והעלו מחירים. גם ביד2 המחירים מעל המחירון. בשקלול הנתונים, הוא נפסל גם מסיבה זו.
צמיגים- ראוי לציין את הצמיג האחורי הרחב (180 לעומת 160 של הונדה), שמשרה תחושת ביטחון נוספת.
תיבת הילוכים-נעימה מאוד. אני לא רואה צורך בפירוט נוסף.
לסיכום, נראה כמו אופנוע מאוד מהנה, אך פחות מתאים לצרכים שלי ולכן לא התעמקתי.

אני רוצה לציין את היחס החם שקיבלתי בהונדה ודלב (KTM). שיפור משמעותי מהחוויה שהייתה לי במטרו (עוד סיבה למה לא לבחור בMT).
נכון, מדובר באנשי מכירות שזו חלק מאסטרטגיית המכירה שלהם, אך גם כאשר לא הייתי בטוחה בקנייה (בהונדה הייתי 3 פעמים, סוכן KTM עזר לי לחפש אופנוע ביד2), הם היו אדיבים מאוד. גם כששיגעתי אותם עם בקשות הם סייעו בכל דבר (גם אתה, סוכן הונדה, שרק "קורא פה".. לא אפליל אותך).

מקווה שהפוסט הזה, לא מקצועי ככל שיהיה, יעזור פה למישהו.
שבת שלום ורכיבות זהירות לכולם