ספר למשל סיטואציה מעצבנת. אני לא חווה כמעט עצבים על האופנוע, ואני נוסע הרבה.
Sent from my Elephone P6000 using Tapatalk
בסך הכל , אני אדם רגוע , אבל כשאני מתעצבן אז אני מתעצבן ממש.
כשהחלפתי לרכב האחרון שהוא די כבד ואיטי יחסית למשקל שלו (ג'יפ) , אז שמתי לב שעקב מגבלות הרכב הנסיעה שלי נהיית יותר רגועה , גם כמשהו \ מישהו מעצבן אותי.
עכשיו באופנוע , מהיר יותר או פחות , העצבים יכולים לגרום לנסיעה לא בדיוק זהירה ובאופנוע גם אם הוא לא מהיר אתה יכול להגיע למצבים לא נעימים.
(אני זוכר שבעבר הרחוק בתור שליח בימים של עצבים הייתי עושה שטויות)
אז בהתחשב בזה שקלטתי שיש פה כמה חמומי מוח , מה הניסיון שלכם בנושא?
ספר למשל סיטואציה מעצבנת. אני לא חווה כמעט עצבים על האופנוע, ואני נוסע הרבה.
אני חושב שהעצבים נובעים מהציפייה שהנהגים במכוניות ינהגו כך או אחרת. אני מרגיש בדרך כלל, שהכביש הוא משחק מחשב, ושהם מנסים לפגוע בי בהגדרה. ואז זה נחמד. אני תמיד מופתע לטובה.
עצבים אני מקבל רק בנהיגה ברכב (מעניין, אבל זה מחמיר עם הגיל...), איך אפשר שלא עם כל הפקקים, המשאיות והזקנות בפיקנטו שנדבקות לשמאלי?
באופנוע אני הרבה יותר רגוע, אף אחד לא מפריע לי, להיפך, ככל שהפקק ארוך יותר כך טוב יותר!
כאדם עם פרצי עצבים אני יכול להגיד שאין דבר שמקרר אותך מהר יותר מרוח נגדית ב-120 קמ"ש על כביש מהיר, מאוד מהנה אחרי עבודה.
ברגע שאתה יוצא מנקודת הנחה שכל בן אדם בכביש רוצה להרוג אותך, ונשאר בערנות תמידית - אין מקום לרגשות (אולי חוץ מאקסטזה מהאדרנלין, וגם אם מישהו נוהג כמו חמור ומעצבן אותך - זה עובר מהר מאוד)
חייבים להיות רגועים.
כשמתעצבנים עושים שטויות ועל הכביש זה יכול לגרום למוות.
אם מישהו יודע איך נשארים רגועים כשאיזה בן זונה פונה שמאלה בלי להסתכל ובלי לאותת, אני אשמח לדעת.
עם כמות הטיפשים שיש לי בעבודה אני אצטרך היאבוסה טורבו ולעשות 300קמ"ש בשביל להתקרר![]()
קופל? אתה לא חווה על האופנוע מצבים מעצבנים? אתה רוכב על הירח?
בקטנה ובלי שמישהו יעיר לי על משהו...פתח דלת כדי לירוק.
מקווה שהוא כבר לא איתנו. לדעתי, בסיטואציה כזו בדיוק נהרג טל שביט זצ"ל. (שאזכרתו תתקים מחר)
בנוגע לוידיאו עם הבחור הדתי ברמזור:
עוז , למרות שהבחור נראה שהוא מומחה לשטויות ומעשים שיגרמו למוות של אחרים.
פה הוא יחסית לא כזה אשם , הוא עמד ברמזור והגעת מצד ימין כשאתה "מתגנב" על חלק מהנתיב שלו.
כן , הוא אמור להסתכל במראה ולדעת מה קורה סביבו , אבל זה מקרה יחסית עדין לעומת מה שאני ראיתי.
לגבי הוידאו השני:
מספר רכב וחוליית חיפוש![]()
MasterOz, דווקא היום שלי התחיל רגוע, למה אתה עושה לנו את זה?
לו רק הייתי מספיק מטומטם בשביל לשבור מראות.
נראה לי שביותר מחצי מהרכיבות שלי אני נתקל בסיגריות שמועפות בוערות לכביש.
הייתי לוקח את זה אישית אבל האנשים האלה בטוח לא רואים אופנועים בשום מצב אז בטח שלא מכוונים לעברם.
עוד לא פגעו בי, אבל כמה זבלים אפשר להיות?
אם עולים לכביש לא משנה על איזה רכב ממונע עם ראיה מרחבית ותחושת הישרדות בד"כ שום דבר לא מאוד מפתיע אותך כי אתה תמיד בהיכון.
אני לא נהג רגוע בכלל אבל עדיין צופה את כל ההפתעות שבדרך.
אין ספק שלחלום לרגע או לשחק עם משהו תוך כדי יכול לגרום למוות.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אנחנו נוטים להאשים את כל העולם ושוכחים כמה דברים חשובים:
1. כישורי הנהיגה של נהג הפחית הממוצע הם בינוניים ומטה.
2. חלק גדול מהנהגים עסוקים פיזית או מחשבתית בדברים שלא קשורים לנהיגה.
3. אין אכיפה מרתיעה
4. אנחנו מהירים הרבה יותר ממה שהנהג הממוצע מורגל אליו ולכן לא תמיד מבחינים בנו
5. אנחנו בלתי נראים. רוחב האופנוע הוא כרבע מרוחב מכונית
בגלל כל זה צריך להניח שהנהגים לא מודעים לנוכחות שלנו על הכביש, תמיד לצפות להפתעות ולא לרכוב על הקצה בכביש ציבורי