אהלן,
שאלה לאלה מביניכם שכבר רוכבים על דו גלגלי וחוו קיץ אחד או יותר:
עד כמה סובלים מהחום בקיץ?
מסולם של 0 עד 10, כאשר 0 זה "וואלה סבבה לי" ו-10 זה "הקיץ הזה אני מוכר את האופנוע", איך הייתם מדרכים את ההרגשה שלכם ברכיבה בקיץ?
אהלן,
שאלה לאלה מביניכם שכבר רוכבים על דו גלגלי וחוו קיץ אחד או יותר:
עד כמה סובלים מהחום בקיץ?
מסולם של 0 עד 10, כאשר 0 זה "וואלה סבבה לי" ו-10 זה "הקיץ הזה אני מוכר את האופנוע", איך הייתם מדרכים את ההרגשה שלכם ברכיבה בקיץ?
אני אישית ביומיום עושה נסיעה קצרה ומוקדמת לעבודה וגם בחזור לא יוצא בשעות החום הכבד. עדיין עם מעיל קיץ איכותי זה לא הכי נעים בלחות של יולי-ספטמבר בסחלה של המרכז, במיוחד בעמידה כש 4 צילינדר מתחיל לטגן אותך. סה"כ זה נסבל אחרי הכל.
בנסיעות צהריים באוגוסט, תקוע בפקק שזז בדיוק במהירות הנכונה לא להעביר לניוטרל אבל גם לא מספיק מהר בשביל הילוך שני. האופנוע מראה 102 מעלות ורעש המאוורר על הרדיאטור מתחיל לטמטם.
מעיף מבט הצידה ורואה בחורה בשמלה קיצית קצרצרה, האזכור היחיד לאמצעי מיגון הוא קסדת חצי זולה וחבוטה בעיצוב רטרו, יושבת לה על מיו100 ומתזזת לה בעצלתיים על המדרכה כאילו שהרחוב שייך לה.
ברגעים כאלה אני מתחיל לתהות למה אני עושה את זה לעצמי.
סהכ עם ציוד נכון, גם בימים הכי קיציים המצב לא מספיק נורא כדי לרדת לחלוטין מדו גלגלי.
Sent from my A0001 using Tapatalk
וברכיבה במהירות סבירה, עד כמה החום מורגש?
גיהנום, אבל עדיין עדיף על לחכות בפקקים ולחפש חניה 40 דקות אחרי יום עבודה ארוך.
זה חם רצח. טירוף מוחלט. ברגע שעוצרים זה נהיה בלתי נסבל.
מגיע מזיע לעבודה ומחליף בגדים שם.
קצת מסריח לפעמים אבל אין לי כלכך מה לעשות מלבד החלפת הבגדים.
הקיץ אני מתכוון לנסות את הפתרון של ווסט קרח:
http://www.amazon.com/FlexiFreeze-FF.../dp/B001P30358
עוד לא הזמנתי ועוד לא רכבתי עם זה אבל אני מקווה שזה יקל משמעותית על העומס חום.
אני בשלושה הקייצים האחרונים הייתי עם מעיל עור קבוע ואם אפשר להשוות את ההרגשה היא דומה לגיהנום פחות או יותר,היו מקרים שפשוט הייתי עוצר ברמזור ומתפלל לרמזור ירוק כמה שיותר מהר,שנה שעברה בכלל קיבלתי מכת שמש בחמסין שהיה והייתי צריך לקבל עירוי בלילה,השנה קונה מעיל קיץ ובימים החמים אתכנן את אופן הנסיעה שלי שלא אפול בזמנים גרועים שוב.
בלתי נסבל גם אם תרכב עירום, אז בטח שאם ציוד.
בנסיעה מעל 30 קמ"ש עוד סביל בגלל אפקט הרוח אבל מעבר לזה סיוט.
אבל עדיף כול זה מלשבת במזגן שעה בפקקים ובחיפוש חנייה.
המלצה:להתרחק מלעמוד ליד אוטובוסים,החום שנפלט מהם ייבשל אותך חי.
ביאסתם אותי, אני אפילו באוטו מזיע, נראה לי שאאלץ להתעלק על האוטו של ההורים בקיץ.
פעם האופנועים היו עשויים מברזל והרוכבים מפלדה.
לפלדה יש נקודת היתוך מאוד גבוהה.
נקבות.
לפלדה אין את הטיפת זיעה הזאת שמתחילה בצוואר ויורדת את כל עמוד השדרה עד לישבן.
למרות כול התלונות לא שמעתי אחד (חוץ מזה שפתח את השרשור) שאמר שהוא מוותר על הרכיבה בקיץ.
גם בחורף קשה, אבל לא מוותרים על התענוג.
בקיץ זה פשוט גיהינום.
הראש מתפוצץ מדאגות למנוע קירור אוויר שמגיע אוטוטו לטמפרטורת הרתיחה של השמן.
רק מהמחשבה על החום של הקיץ אני מקבל זיעה קרה.
ונראה שהאופנוע מזיע שמן גם כן.
מה כדאי ללבוש בקיץ, ובכלל, בהנחה שאני לא נוגע בעור?
ואיך שומרים על מפרקים שלמים במקרה של תאונה, מבלי להראות כמו רובוקופ? כנ"ל לגבי שפשופים...