השאלה היא כזאת, האם המד מהירות מאופנוע מסויים (עם הכבל המסתובב) יתאים לאופנוע אחר עם כבל?
אם כן, האם הנתוני מהירות יהיו זהים?
אם לא, למה? מה שונה בהם?
הכבל מתחבר בצידו התחתון לחלזון שמסתובב עם הגלגל. זה המקום הראשון לאי התאמה: אם היקפי הגלגלים שונים, אז מספר הסיבובים ליחידת זמן לאותה מהירות תהיה שונה.
בצד השני הכבל מתחבר לספידומטר, ואז זה מה שטריבל כתב.
אחדד-
יש לי ספידו ממקור לא ידוע (היה על הktm, לא מקורי, והורד מייד). הוא עם כבל משלו.
יש לי ספידו מקורי של הבנדיט, שכרגע לא מורכב, ויש את הכבל המקורי שלו.
בכל מקרה, אחרי ששאלתי, בדקתי. חיברתי את הספידו הלא ידוע לכבל מקורי של הבנדיט, התאים בול, כולל הברגה. מראה מהירות (נראה די מדוייק, כ10 קמ"ש יותר ממה שמראה gps).
אם הכל מתאים מבחינת חיבורים, הדבר היחיד שחשוב הוא היקף הגלגל.
אם היקף הגלגל של הבנדיט זהה לזה של הקטמ (ההיקף החיצוני ביותר, כלומר של הצמיג ולא של הג'אנט) המהירות תהיה נכונה.
אם ההיקף שונה, תהיה שגיאה במדדית המהירות.
אתה מתאר מצב שבו המהירות שהספידו מראה גבוהה מהמהירות האמיתית וזה כנראה מסתדר עם זה שהיקף הצמיג של הקטמ גדול מזה של הבנדיט,
ולכן הספידו "חושב" שהאופנוע התקדם בכל סיבוב יותר ממה שהוא התקדם בפועל.
אם זה ספידו גנרי, אמורה להיות אפשרות לכייל את היקף הגלגל ולקבל מהירות מדויקת.
גודל גלגל קדמי זהה בשני האופנועים (ktm סופרמוטו), אבל כאמור הספידומטר לא מקורי לדעתי.
מהירות גבוהה בספידומטר תהיה כמעט תמיד גבוהה יותר ממה שהיא באמת (מה שמראה gps).
השאלה הייתה לפני שבדקתי. אבל המשך השאלה היה, האם כל ספידומטר מקורי מאופנוע עם ג'אנט 17 יתאים לאופנוע אחר (במידה והכבל מתאים).
אם זה אותו ג'אנט ואותו צמיג (או לפחות אותה מידה) אז אין בעיה.
הספידומטר לא "יודע" על איזה אופנוע הוא מותקן. הוא בסך הכל ממיר את מהירות סיבוב הגלגל למהירות נסיעה בעזרת הנוסחה הפשוטה:
סיבובי גלגל לשעה x היקף הצמיג בקילומטר = מהירות האופנוע בקמ"ש
צודק, לא חשבתי על העניין הזה (יש לי תירוץ - אצלי יש מגנט שיוצר פולסים, אחד לסיבוב ללא יחסי המרה).
אם הבנתי את כוונתך, אני חושב ששתי ההמרות האלה הן שני הצדדים של אותו המטבע - המרה מסיבובי גלגל לסיבובי כבל ובחזרה.