היי חברים.
למרות שנראה מהפוסטים שלי שכל מה שאני עושה זה לתקן את ה-cbf250 שלי, יוצא לי להינות עליו לא מעט - רק היום עשיתי עליו רכיבה של כ-300 ק"מ ברחבי עוטף עזה וצפון הנגב (מקומות מאוד יפים למי שמחפש דרכים פתוחות, שדות ירוקים ושקט, הרבה שקט). אני אוהב את הכלי שלי, אבל יש כמה סיבות שאני ברצינות שוקל להחליף אותו:

1. עם הנסיעות הארוכות שלי (שהפכו די לשגרה), שלא לדבר על השימוש היומיומי שלו של כ-10 ק"מ לפחות בעיר, הקילומטרז' נצבר במהירות. בנפח 250 ועם 56 אלפיות על השעון, למרות שיפוץ מנוע, הוא לא יחזיק הרבה זמן במתכונת זו.
2. הכלי מרגיש לי קטן במהירויות גבוהות. גובהי כמטר תשעים, ואני מרגיש מעט דחוס עליו. זו לא סיבה להחליף כלי, אבל זה פאקטור.
3. השטח - גיליתי בזמן בעלות הכלי אהבה לא קטנה לשטח - ולמרות שהוא לא בנוי לזה ה-cbf שלי חרש דרכי עפר (על ראשון ועם המון זהירות), וברצינות? מאכזב אותי לנסוע בדרכים צדדיות שפתאום מתחלפות לעפר, לעצור, ולעשות אחורה-פנה.
4. נסיעה רבה על כביש מהיר בסופי שבוע, גם עם הפסקות, דוחפות את הכלי לקצה הסקאלה שלו. אני לא פאנאט של מהירות אך אשמח ליכולת עקיפה ותמרון במקרה הצורך, וכלי שלא מתאמץ בשיוט במהירות המותרת.

בשל כל הפאקטורים לעיל, עלתה המחשבה להשתדרג - בגבולות התקציב הנמוך והרשיון המוגבל, אהבת השטח והטיולים הארוכים - ה-kle500 נראה לי כמו הבחירה האידיאלית. את המחקר שלי עליו עשיתי - חוץ ממושב שדורש ריפוד מחדש, הכלי הוא בסך הכל די אמין, שפע חלקים ובנוי לטיולים ארוכים ושטח קל, שמספיק למתחיל כמוני. ההתלבטות? באותו התקציב (יחסית) נמצא גם ה-klx250, שאמנם קטן בנפח אך חדש יותר, קל יותר ויותר בנוי לשטח, שלא לדבר על הפרשי הביטוחים הלא-קטנים, אך הוא בעל מיכל קטנטן (שניתן להרחיב במידת הצורך) ובעיית הנפח נשארת לטיולים ארוכים ותוחלת החיים של המנוע...

עוד בנפח יש כמובן את הדרוזי 400 , wr250 ו-crf250l שלא נכנסים בתקציב שלי...אז בעצם, נראה שהאשכול הזה הוא פחות "חיפוש המלצות" ויותר בכיוון של ראש בראש - KLE500 או KLX250, חוות דעת ומה לא. כמובן שאם יש אלטרנטיבה אחרת (בתחומי הרשיון והתקציב) - כולי אוזן.

תודה מראש לכל העוזרים.