ה300 ק"מ ביום על klx250?רק היום עשיתי עליו רכיבה של כ-300 ק"מ
לא נשמע שזה כיף
היי חברים.
למרות שנראה מהפוסטים שלי שכל מה שאני עושה זה לתקן את ה-cbf250 שלי, יוצא לי להינות עליו לא מעט - רק היום עשיתי עליו רכיבה של כ-300 ק"מ ברחבי עוטף עזה וצפון הנגב (מקומות מאוד יפים למי שמחפש דרכים פתוחות, שדות ירוקים ושקט, הרבה שקט). אני אוהב את הכלי שלי, אבל יש כמה סיבות שאני ברצינות שוקל להחליף אותו:
1. עם הנסיעות הארוכות שלי (שהפכו די לשגרה), שלא לדבר על השימוש היומיומי שלו של כ-10 ק"מ לפחות בעיר, הקילומטרז' נצבר במהירות. בנפח 250 ועם 56 אלפיות על השעון, למרות שיפוץ מנוע, הוא לא יחזיק הרבה זמן במתכונת זו.
2. הכלי מרגיש לי קטן במהירויות גבוהות. גובהי כמטר תשעים, ואני מרגיש מעט דחוס עליו. זו לא סיבה להחליף כלי, אבל זה פאקטור.
3. השטח - גיליתי בזמן בעלות הכלי אהבה לא קטנה לשטח - ולמרות שהוא לא בנוי לזה ה-cbf שלי חרש דרכי עפר (על ראשון ועם המון זהירות), וברצינות? מאכזב אותי לנסוע בדרכים צדדיות שפתאום מתחלפות לעפר, לעצור, ולעשות אחורה-פנה.
4. נסיעה רבה על כביש מהיר בסופי שבוע, גם עם הפסקות, דוחפות את הכלי לקצה הסקאלה שלו. אני לא פאנאט של מהירות אך אשמח ליכולת עקיפה ותמרון במקרה הצורך, וכלי שלא מתאמץ בשיוט במהירות המותרת.
בשל כל הפאקטורים לעיל, עלתה המחשבה להשתדרג - בגבולות התקציב הנמוך והרשיון המוגבל, אהבת השטח והטיולים הארוכים - ה-kle500 נראה לי כמו הבחירה האידיאלית. את המחקר שלי עליו עשיתי - חוץ ממושב שדורש ריפוד מחדש, הכלי הוא בסך הכל די אמין, שפע חלקים ובנוי לטיולים ארוכים ושטח קל, שמספיק למתחיל כמוני. ההתלבטות? באותו התקציב (יחסית) נמצא גם ה-klx250, שאמנם קטן בנפח אך חדש יותר, קל יותר ויותר בנוי לשטח, שלא לדבר על הפרשי הביטוחים הלא-קטנים, אך הוא בעל מיכל קטנטן (שניתן להרחיב במידת הצורך) ובעיית הנפח נשארת לטיולים ארוכים ותוחלת החיים של המנוע...
עוד בנפח יש כמובן את הדרוזי 400 , wr250 ו-crf250l שלא נכנסים בתקציב שלי...אז בעצם, נראה שהאשכול הזה הוא פחות "חיפוש המלצות" ויותר בכיוון של ראש בראש - KLE500 או KLX250, חוות דעת ומה לא. כמובן שאם יש אלטרנטיבה אחרת (בתחומי הרשיון והתקציב) - כולי אוזן.
תודה מראש לכל העוזרים.
ה300 ק"מ ביום על klx250?רק היום עשיתי עליו רכיבה של כ-300 ק"מ
לא נשמע שזה כיף
קח בחשבון שהדו"שים דוגמת הדרוזי ודומיהם אינם נוחים לרכיבות ארוכות.
לגבי הkle הגיל מהווה סיכון וחשוב לאתר כלי שבאמת טופל וכוחו בין גלגליו מאידך בשטח הוא לא משתווה לדרוזים למינהם (לדעתי - עבר זמן מאז שרכבתי בשטח).
בהצלחה
תודה על התגובות.
ל"שמחתי" יצא לי לחוות לא מעט בעיות עם ה-cbf שלי שהורידו אותי מהר מאוד לקרקע, ואני פותח שבע עיניים להבא לכל בעיה שיכולה להיות לכלי שאני קונה, ממש לא בהתלהבות הראשונית שהייתה לי. מעדיף להיפטר ממנו כל עוד נשאר הרצון לרכב (רק היום נקרע כבל קלאצ').
באמת שמעדיף להיות חודש-חודשיים בלי אופנוע מאשר עם אחד מתפרק... אתחיל בחיפושים!
לגבי kle -אני די למדתי את השוק-מחירים מעל מחירון וגם אין כלים במצב שאפשר להגדיר כ"טוב",רובם במצב "לפני תיקון רציני באלפי שקלים"
הא, זו נקודה למחשבה...
בעקרון ב-cbf שלי רוב הבעיות כבר נפתרו, נשאר לי להחליף כבל גז, לנקות קרבורטור ולאטום נזילה קטנה שממה שאמרו לי זה בסה"כ להחליף אטם. חושד גם שמכסה הדלק שלי לא אטום.
אם אתה אומר שהמצב הוא כזה, אתחיל לחסוך ובינתיים אדאג קודם כל לתקן את הסיבי שלי לפני שאני לוקח אותו מחוץ לעיר.
מה התקציב?
כמה שפחות. בעקרון הבנתי שב-10 אני יכול בקלות למכור את הסיבי שלי (מכמה אנשים שכבר שאלו והתפעלו על המחיר הזול), ואז בתקווה להוסיף עוד 4-5 לכלי. אני חושב ש"16 גמיש" יסכים ל-14, השאלה מה מצב הכלי.
שוב - הכל בגדר תכנונים, לא סגור על זה ולא רוצה "לנשוך יותר ממה שאני מסוגל לבלוע", אבל בסופו של דבר הסיבי הוא כלי מעבר, השאלה לכמה זמן אני משאיר אותו לפני שאני עולה הלאה...אולי לחכות עד סוף השנה ל-a ולהביא ורסיס 650? ראיתי כמה באזור ה-18-20 משנים 07-08, הרבה יותר חדש יחסית ל-kle, שלא לדבר על הבדלי הנפח.
בa1 יש לך xtz660 -אבל לא בתקציב הזה
יש kle בa1 ?
כן.חלק מהם
הזיהוי היחיד הוא לפי הl ?
לא כל כך פשוט.יש רישיון ישן עם הl3 אבל כלי a1 ומשרד התחבורה שולח מכתב על זה.ראיתי מכתב כזה עם בקשה לגשת ולקבל רישיון תקין
איך אני יכולצלדעת עם הכלי אשר אני רוצה לקנות אכן מתאים לa1 במידה ויש לו l3? יש דרך או שמדובר באותו הליך ארוך שפיראו פה בלינקים על שינוי רישיון הרכב?