עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 18

אשכול: עבודה שליח קטנוע אשמח להסברים.

צפייה משולבת

Banned

עבודה שליח קטנוע אשמח להסברים.

היי אני רוצה להתחיל עבודה של שליח קטנוע . יש לי רישיון שנה כבר. צברתי תניסיון שהייתי זקוק לו אם קטנוע פרטי שנה מלאה. וכעת... רוצה לעבוד שליח עכשיו השאלות.
    איך זה הולך איפה הכי כדאי לעבוד יענו בחברת שליחיות מסודרת כמו לדוגמא ראיתי יש שליחיות 2000 וצוות הוריקן ועוד כאלה חברות .או אולי בכלל עדיף שליח של פיצה האט דומינוס וכאלה דברים? או בכלל סושי או המבורגר? אשמח לסדר בכל הבלאגן הזה איפה הכי כדאי והכי משתלם וכמה משלמים ברוב המקומות . והאם הם בכל המקומות האלה לוחצים שאני יגיע במהירות לכל מקום ויסע כמו משוגע? וגם מה עדיף לעבוד אם קטנוע שלהם או אולי לקנות קטנוע 125 פרטי ולעשות איתו תשליחיות. בקיצורר אשמח לסדר מכל מי שעבד בתחום השליחיות להסברים תודה.

Banned
    שכחתי להוסיף תדבר הכי חשוב איפה הטיפים הכי חזקים כמובן חחח

Member
    1. הגעת לפורום רציני עם אנשים רציניים בעלי ידע רב, תכבד אותם בכתיבה והם יכבדו אותך בתשובות. (צברתי את הניסיון)
    2. אל תעבוד בשליחויות, תעשה לעצמך טובה ואל תיכנס לזה בכלל, מסוכן לך ולרישיון שלך.
    3. אם לא עשית מה שכתוב ב-2, אז המלצה אישית שלי שליחויות של אוכל.
    באוכל אפשר לנסוע יחסית רגוע, אף אחד לא יפעיל לך סטופר ואם כן תעזוב.
    באוכל יש טיפים, משמרות קצרות או ארוכות לבחירתך, בדרך כלל צוות צעיר וזורם ועוד.

אל תעבוד עם קטנוע שלך בהתחלה, תמיד תוודא שיש ביטוח על השם שלך ורישיון רכב בתוקף.
    תעבוד בצורה מסודרת וזה ישתלם לך לטווח הארוך. תקנה פאוץ' ותשים רק בו את הכסף.

אם כבר החלטת לעבוד בשליחויות, זה מסתכם לשתי מקומות
    1. למצוא עבודה בשליחות במשרד מכובד, שהשליחויות שלהם דחופות ללקוחות מסיומים ואז אתה יכול לקבל טיפ מהלקוח אם המסמך/משלוח הגיע מהר (יש לי חבר מהלימודים שכמעט כל שבוע יוצא עם טיפ של 500 בממוצע, רק מהלקוחות האלה, בנוסף למשכורת הרגילה שלו) את המקומות האלה קשה למצוא ולרוב הם יחפשו אנשים לאחרי צבא.
    2. שליחויות של אוכל, אחרי שהשתחררתי עבדתי בכמה מקומות כאלה עד שהגיע לי ההחלקה הראשונה ואז השנייה והבנתי כמה זה לא שווה את זה. אבל אם אתה הולך על עניין של כסף קל מהיר ומוסיף למשכורת אז ממליץ לך ללכת למקומות שאתה יודע שיש הרבה משלוחים, אישית הייתי ממליץ לך ללכת בהתחלה על הפיצה ליד הבית שלך שאתה השליח היחיד ויש להם 20 משלוחים במשמרת והכל קרוב אלייך ובכיף אתה יוצא עם עוד 100 ש"ח למשכורת. לאחר שתצבור טיפה ניסיון והבנה ברחובות מקומות כמו דומינוס פיצה(מדבר על הסניף בתל אביב שהולך מאוד חזק שם) מומלצים ובכללי כל מקום שלא מבקש ממך לעבוד עם הקטנוע שלך ויש להם יותר מ10 משלוחים במשמרת.

Senior Member הסמל האישי של torquser
    ציטוט נכתב במקור על ידי Biker boyz צפיה בהודעה
    אם כבר החלטת לעבוד בשליחויות, זה מסתכם לשתי מקומות
    1. למצוא עבודה בשליחות במשרד מכובד, שהשליחויות שלהם דחופות ללקוחות מסיומים ואז אתה יכול לקבל טיפ מהלקוח אם המסמך/משלוח הגיע מהר (יש לי חבר מהלימודים שכמעט כל שבוע יוצא עם טיפ של 500 בממוצע, רק מהלקוחות האלה, בנוסף למשכורת הרגילה שלו) את המקומות האלה קשה למצוא ולרוב הם יחפשו אנשים לאחרי צבא.
    2. שליחויות של אוכל, אחרי שהשתחררתי עבדתי בכמה מקומות כאלה עד שהגיע לי ההחלקה הראשונה ואז השנייה והבנתי כמה זה לא שווה את זה. אבל אם אתה הולך על עניין של כסף קל מהיר ומוסיף למשכורת אז ממליץ לך ללכת למקומות שאתה יודע שיש הרבה משלוחים, אישית הייתי ממליץ לך ללכת בהתחלה על הפיצה ליד הבית שלך שאתה השליח היחיד ויש להם 20 משלוחים במשמרת והכל קרוב אלייך ובכיף אתה יוצא עם עוד 100 ש"ח למשכורת. לאחר שתצבור טיפה ניסיון והבנה ברחובות מקומות כמו דומינוס פיצה(מדבר על הסניף בתל אביב שהולך מאוד חזק שם) מומלצים ובכללי כל מקום שלא מבקש ממך לעבוד עם הקטנוע שלך ויש להם יותר מ10 משלוחים במשמרת.
    אני חושב עבדתי שנים בשליחיות ומעולם לא קיבלתי טיפ, גם לא על השליחויות הדחופות ביותר.

לפות"ש, עבדתי שנים שליח משרדים אוכל וחלוקת עיתונים (ערב ולילה), אם אתה יכול להמנע מזה עשה את זה, זו עבודה קשה שוחקת, ומסוכנת ולא משתכרים בה ברמה שמצדיקה את הסיכון. אם בכל זאת בחרת לעסוק בזה החברים פה נתנו לך טיפים מצויינים ונכונים.

Banned
    אם אתם רושמים פה שליח פיצה זה מומלץ וכ' . אז למה אף אחד לא רוצה את זה וכל מקום וכל פיצה רשום דרוש שליחים .. למה אז אנשים לא רוצים את זה ? ורק ילדים בני 16-18 אני רואה בפיצריות . זה יהיה מכובד שאני בן 25 יגיע לפיצה לעבוד בתור שליח?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nadav צפיה בהודעה
    אם אתם רושמים פה שליח פיצה זה מומלץ וכ' . אז למה אף אחד לא רוצה את זה וכל מקום וכל פיצה רשום דרוש שליחים .. למה אז אנשים לא רוצים את זה ? ורק ילדים בני 16-18 אני רואה בפיצריות . זה יהיה מכובד שאני בן 25 יגיע לפיצה לעבוד בתור שליח?
    כן מכובד אין עם זה בעיה, יש כאלה שמשלבים את זה עם עוד עבודה, שוב בגלל הגמישות בשעות והמשמרות.
    בדרך כלל זו עבודה זמנית של כמה חודשים, אחרי צבא לפני צבא אחרי טיול לפני טיול...
    חם בקיץ קר בחורף והסטטיסטיקה לרעתך מבחינת הסיכוי לתאונה חלילה.

נ.ב- זה נמאס מהר מאוד ואם בכל זאת "נתקעת" בשליחויות יותר מכמה חודשים אז לדעתי האישית זה מיותר כי אין לאן להתקדם ואין טעם להכניס את זה לקורות חיים.
    נערך לאחרונה על ידי eran1100; 09-03-2016 בשעה 15:15.

Senior Member
    כל עבודה מכבדת את בעליה.

כל עבודה מכבדת את בעליה, באחת מהמסעדות שניהלתי אחרי שנתיים בתור שליח, העסקתי עובד בן 35 עם שתי ילדים שהשלים הכנסה של 500 שקל בשבוע שאני הייתי בן 23, אין בזה שום בושה ואם אני אצטרך לעבוד בתור שליח כדי להשלים הכנסה לא אראה את זה בתור בושה אלא בתור רצון להתקדם ולכלכל את משפחתי בצורה מכובדת. לכל אחד יש את החיים שלו והוא לא צריך להתבייש בהם בטח לא בעבודה לגטימית. ובטח שלרוב אתה רואה ילדים בני 16-18 עוסקים בשליחיות, כי מבחינתם זה כסף קל ומזומן בכיס ליציאות שלהם ולמען האמת פחות אכפת להם מהסיכון ומהניצול שהם עוברים בתור שליחים.
    אם אצטרך לחזור היום להיות שליח, למען האמת אני אדע טוב מאוד מהם הזכיות שלי ומה אני מחפש, שאחד מהם זה עבודה של שליחיות בלי שיסנגרו אותי להכנס למטבח ולעזור בעוד דברים שהם לא במסגרת התפקיד שלי.

Senior Member
    אולי תתן רשימה של זכויות שפות"ש צריך לעמוד עליהן?

ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    אולי תתן רשימה של זכויות שפות"ש צריך לעמוד עליהן?
    חוץ מהזכיות הסוציאליות הברורות כגון הפרשה פנסיוניות, ימי חופשה,מחלה,הבראה שמגיעים לכל עובד.
    לשאול בראיון העבודה את ההגדרה המדויקת של התפקיד שלך, כלומר האם בזמן שאין משלוחים מה התפקיד שלך, מקומות רבים יבקשו ממך להיכנס למטבח, לשטוף כלים, להכין פיצות וכדומה ואף לפעמים לעשות סגירה שלא מביישת סגירת מטבח בצבא (דומינוס פיצה). כמו כן, במקרים רבים השליח עצמו לפעמים משמש בתור "מלצר" מגיש אוכל לאנשים בזמן שהם במקום והמעביד לוקח את הטיפ לכיס שלו (ראיתי זאת כמה פעמים) לכן מייעץ לשאול בכל מקום את הגדרת התפקיד המלאה שלך ואם אתה מוכן לה. לא להתבייש לבוא ולהגיד את דעתך ומה תהיה מוכן לעשות ומה לא תמורת המשכורת הזאת, נכון אם זה לא תהיה אתה יהיה ילד בן 16 אחר שרק הוציא רישיון שיסכים, אבל זה תלוי בך ובדחיפות שלך למצוא עבודה. ולסיום לקבל הבטחה על כמות משמרות, מקרים רבים שיש גיוס רחב של עובדים ומ4 משמרות שהובטח לך אתה מקבל 2 משמרות עם הבטחות לעתיד שיעלו, מראש לשאול כמה משמרות.
    ואנחנו בפורום של אופנועים, אז לבדוק את התקינות של הקטנוע ושיש ביטוח בתוקף לפני שאתה עולה עליו, אלה החיים שלך והם לא שווים בשביל ה250 שקל האלה למשמרת של 6 שעות.

Senior Member
    עבדתי שנה חילקתי תכניות לאדריכלים וממש לא היו טיפים.
    באוכל יש טיפים לא רעים.
    חפש מקום שלא לוקח הרבה דמי משלוח..
    דוגמא בורגראנץ' 12 ש"ח דמי משלוח.. אנשים בד"כ לא מביאים יותר מ10.
    מקומות אחרים כמו פיצריות בהן המשלוח חינם\עולה חמישה שקלים אנשים נוטים לפנק יותר.
    אל תתבייש לבקש טיפ.
    "בתאבון, זה לא כולל דמי שירות"

Member
    אני בן 26 סטודנט ועובד בשליח פיצה בדומינוס, עצתי חשוב שיהיה מקום מסודר שהכלים שלו מבוטחים.
    רק לשלוט בעצמך בזמן הנסיעה ולא להשתולל בשביל עוד 5 שקל טיפ והכל יהיה בסדר.
    רוב הכלים מפורקים ולא מתוחזקים טוב, צריך לשים לב לזה בזמן הרכיבה ולנהוג בזהירות, כלים ממש בעייתים לא לעלות עליהם גם אם זה אומר לבטל משמרת.
    סה"כ הכנסה טובה ביחס לשעות עבודה נע בין 40-55 שקל לשעה במשמרת כולל הטיפים, תרגיש צעיר שוב , כמו בגיל 16, מעיין הנעורים לכל מי שמחפש.
    וכמובן שבאזור ת"א הכסף הכי טוב, ככה שמעתי, לא עובד בת"א.

2 עבודות קצת שונות.
    עבדתי גם כשליח במקום מסודר שמספק לך קטנוע לנסיעות פרטיות והשליחויות של האוכל זה רק לאותו משמרת.
    בגדול,כסף יותר טוב אפשר להשיג במקום מסודר כמו ups,dhl,fedex וגם אוריין (אביב שיגור לשעבר) ששם עבדתי.
    בתור מה כדאי להתחיל? באוכל יש יותר לחץ (גם תלוי איפה).
    התחלתי בדומינוס ישר אחרי שהוצאתי רישיון.
    במקום של אוכל זה יותר גמיש המשמרות ובשליחויות זה עבודה בעיקר בבקרים.
    מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.

Banned
    אז הלכתי לפיצה האט היום אני לא משחק משחקים לא סתם שאלתי ...בקיצור שאלתי אותו תמנהל שם אתה צריך שליחים ישר קפץ " כן " .. יש רישיון שאל עניתי בטח הכל חח. טוב אמרתי לו מה זה וזה איך זה הולך אמר שמע אתה מתחיל אם גי פי אס אף אחד לא מכיר ישר תרחובות אוקי עניתי ואז אמר זה מינימום השכר וטיפים כמובן שלך לא קשור אוקי עניתי לו זרמתי איתו אני מוכן להתחיל ואז הוא אמר לי תדבר הבא שמע בוא תחתום פה ופה מה זה אני רואה אני מסתכל הוא רוצה להחתים אותי על זה שאני חייב שבועיים לתת לו הודעה מוקדמת אני עניתי לו מה פתאום אני לא מוכן אם אני רואה שאני לא מתאים לי העבודה אני אחרי יומיים אומר להתראות { למה כמו שאמרתי לא עבדתי בזה עדיין בתחום הזה} אז הוא אמר חשב קצת תן לי לחשוב אמר ואז אמר עזוב עזוב ... עניתי סלאמת להתראות... לכן השאלה שלי מה זה הדבר הזה? כל פיצה כל חברה מחייבים אותי לתת שבועיים מראש ? מה זה הדבר הזה? אם לא מתאים לי אחרי יומיים ? וגם איזה מן מנהל זה בקושי ילד לא יותר מבן 27 . בקיצור לא חתמתי על כלום עשיתי נכון?? איזה עבודה אז אפשר למצוא לבוקר עד שעה 14:00-15:00 לא יותר בשליחויות כמובן..? למה בצהריים יש לי משהו אחר .. אשמח לתשובות על כל שאלות אלו.