הבנתי, תודה
ביטוח תאונות אישיות לא כולל תאונות דרכים או תאונות עם דו גלגלי - בשביל זה יש להוסיף לפרמייה החודשית ואז מוסיפים החרגה.
הכל עניין של תקציב , למי שלא אכפת לשים 100-150 שקל בחודש על ביטוח תאונות אישיות שכולל דו גלגלי ובנוי טוב , אז למה לא? אבל בשום אופן לא לוותר על ביטוח חובה מלא! ההפרשים לא שווים את זה.
ביטוח תאונות אישיות שנמכר יחד עם הביטוח חובה המוזל כן מכסה תאונות אופנוע (ובפעם האחרונה שעשיתי עלה 44 שח לחודש, בהראל, כולל ההחרגה).
בנוסף, הביטוח המוזל כן מתאים לחלק מהאנשים, בתנאי שיודעים מה מקבלים, ומה רוצים. כך שלשלול אותו אוטומטית יהיה לא נכון.
שניה לפני שהדיון האינסופי הזה הולך (שוב) לפח, אשמח אם מתןבר26 ירחיב על מה שהוא כתב, כי זה מעניין ונשמע גם חשוב.
התקשרו אלי מביטוח ישיר והציעו את זה. לי זה נשמע כמו חרטא
שאלתי את הנציג מה ההבדל אני בכל מקרה אקבל את הכסף מהחובה, הוא אמר שפה אני מקבל כסף "נזיל" ומקבל אותו מהר, ללא צורך ברופא תעסוקתי, או מינימום 10 טיפולים אורטופדים, או כל מיני תנאים אחרים של חובה. וביטוח חובה זה הרבה התעסקות
אח"כ הלכתי לאתר שלהם והסתכלתי על הטופס "גילוי נאות" של הביטוח. מסתבר שזה לא כולל שברים בשיניים, אצבעות ידיים, אצבעות רגליים ועוד כמה דברים.
וגם לא אהבתי את ההגדרה שלהם ל"תאונה". זה היה משהו כמו "חבלה/מכה/פגיעה שנגמרה מגורם חיצוני אשר לא היה ניתן לצפות אותה מראש". מה זה לא היה ניתן לצפות מראש? לי זה נשמע הגדרה שהם יכולים לשחק עליה אחר כך חופשי. אולי הייתי יכול "לצפות מראש" שרכב מסוים יכנס בי? או שאני ייכנס בו? או הייתי יכול "לצפות מראש" שהאופנוע יחליק, בגלל שהיה גשם ראשון, או כביש בעייתי או נסעתי מהר מידי לתנאי הדרך, או יש איזה תקלה שעדיין לא הספקתי לטפל בה?
כל הסיפור לא נראה לי אז לא עשיתי.
ביטוח תאונות אישיות לא מכסה תאונת אופנוע [גם אם הוסיפו לכם את סעיף האופנוע]
חבר ריסק את כף הרגל ..
בזמן תביעה של הביטוח תאונות אישיות :
מבקשים ממך בטפסים להצהיר האם יש מקור נוסף שאתה יכול לתבוע אותו .
המקור הנוסף הוא מן הסתם ביטוח החובה ...
ולכן אתה לא יכול לתבוע את הביטוח תאונות אישיות.
ואם אין לך חובה .. אז ביצעת עבירה והתאונה שנגרמה היתה יכולה להימנע .
ולכן לא ניתן לתבוע את הביטוח תאונות אישיות.
הצלחנו לריב איתם אבל נתקענו שוב בטבלה הזויה של מחירונים לפי כל מיני עצמות .
ופלא פלאים לרוב העצמות בגוף אין כיסוי ... זה מדהים.
הוא קיבל בסוף פיצוי של 1200 שקל .
וזה גם רק בזכות שאת החוזה הוא חתם "בשיחת טלפון" ולא הוסברו לו כל הפרטים .
הפוליסה בוטלה אגב.
מדובר בביטוח ישיר ואני ממליץ לכולכם לבטל ולברוח.
MB Vito 3.2L V6
Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
אין לי אופנוע גוועלאד
ויז'יון וג'ון אשכרה הביאו כאן מידע רלוונטי.
(גם אם חלקי) כל השאר סתם זורקים סיסמאות.
יש לי שיחת טלפון מוקלטת עם נציגה של רמי ביטוחים שבה אני שואל מפורשות ומקבל תשובה מפורשת ש
א'- זה מכסה תאונות אופנוע מכל סוג (גם באשמתי).
ב'-אני יכול לתבוע בלי קשר לביטוח חובה.
משפטית זה מספיק (אני לא באמת אלך לבית משפט כי אין לי את הזמןלזה, ובמילא הביטוח הסתיים ולא חידשתי).,
אכן קיבל יעוץ עורכי דין ,
לא חסרים לנו כאלה בעבודה
הוספתי פה תמונה של הטופס הראשון שאתה מקבל , במידה ואתה מעוניין לתבוע את הביטוח .
מדובר בנייר הראשוני ביותר שעליך להגיש !!
כאשר נמכר לו הביטוח תאונות אישיות , נאמר לו בפירוש שמדובר בביטוח תאונות אישיות הכולל דו גלגלי [שעליו הוא משלם תוספת בנוסף לביטוח כל חודש].
אמאממ ,
במידה ואתה מסמן כלי רכב דו גלגלי ושיש לך מקור לתבוע ממנו פיצוים [ביטוח חובה] התביעה שלך נפסלת.
במידה ואתה מסמן כלי רכב דו גלגלי ושאין לך מקור לתבוע ממנו פיצוים , אתה מקבל מכתב בירור .
מדוע לא היתה מבוטח בביטוח חובה?
שים לב שהביטוח וכל ביטוח בעצם לא מכסה פעולה/תוצאה שנגרמה תוך כדי ביצוע עבירה פלילית [מלעט , ביטוח חובה שזה על פי המדינה]
שם מתחיל כל הבלאגן.
הסעיף האחרון למטה הוא הסעיף המעניין ביותר .
הרבה אנשים רוכשים ביטוח זה לאופנוע שטח .
שים לב שהשאלה הזאת נשאלת "בכוונת זדון" :
במידה ותציין שהתאונה נגרמה בשטח , החברה קובעת שמדובר בפעילות אשר כלולה ב"קבוצת ספורט" ולכן אתה לא מכוסה.
מה זה קבוצת ספורט ? לא מדובר על "מכבי חיפה" למשל..
מדובר על סעיף בחוזה שקוראים לו קבוצת ספורט שאומר שים לב .
"כל תאונה שמתבצעת בדרך שאיננו כביש כגון : שוליים , דרכי עפר , שטח , מדרכה , טיילת , שטחים פתוחים , שטח תפעולי , שטח עבודה , שטח סגור ו/או מסלול פתוח/סגור אינם מכוסים בפוליסה ".
הבנת?
הפוליסה לא מכסה כלום בשורה תחתונה.
ביטוח.jpg
לצערנו כאשר הוא מילא את הפרטים הוא היה מספיק תמים לציין שזה נעשה באופנוע על הכביש ושאין לו מקור תביעה נוסף [ביטוח חובה].
למרות שיש לו והוא לא הבין את הסעיף , בהתחלה הם אמרו לו :
"אה אז רכבת בלי ביטוח?!"
ואז הוא אמר שיש לו ביטוח .
"אז הם שאלו אותו אז למה ניסית לבצע הונאת ביטוח שצינת שאין לך מקור תביעה נוסף?"
MB Vito 3.2L V6
Skoda Kodiaq TDI 2.0L 4x4
אין לי אופנוע גוועלאד
מעניין מעוד. אם יש ביטוח חובה עם השתתפות עצמית, מה אמורים לענות במקרה הזה?
בכל מקרה, כל העניין נראה כמו הונאה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ביררתי שוב,
השיחה מוקלטת.
אחראית על נושא ביטוח תאונות אישיות אצל רמי ביטוחים הבהירה לי (אחרי שביררה) שבביטוחים שהם משווקים כהשלמה לביטוח חובה (לפחות בזה של הפניקס, וזה של הראל) יש כיסוי מלא על רכיבה על אופנוע, כולל כוויות כולל שברים כולל כל מה שבא לכם (לא באמת), ובלי קשר לאם יש לכם עוד מקור לתבוע או לא.
המחיר בהראל עלה מ44 שח ל69 שח לחודש.
המחיר בפניקס הוא 53. בחישוב שנתי זה עדיין זול בהרבה מהפוליסה המלאה.
במאמר מוסגר,
ברור שחברות ביטוח עובדות בשיטת מצליח. חלקן יותר (ויש לי נסיון רע עם כמה כאלו, שבד"כ גם מתהדרות בפרסומות שלהן שהן גם הכי זולות וגם מקום ראשון במדד השירות- רק בל נשכח שרוב הלקוחות שנשאלו הם כאלו שכל המגע שלהם עם החברה, הוא פעם בשנה כשמתקשרים אליהם באדיבות כדי לחדש).
הן תמיד ינסו להתחמק מתשלום, וזה בכל סוג ביטוח. מכאן המשפטים המפוצצים בסגנון "הונאת ביטוח", "אזהרה אחרונה לפני תביעה בבית משפט", "לא מגיע לך פיצוי כי נהגת בניגוד לחוק" וכו' וכו'...
לכן, אם עשיתם ביטוח דרך סוכן (באופנוע זה בד"כ ככה), תעבדו דרכו וקבלו ממנו ייעוץ בדיוק מה למלא.
אם זה משהו שמעבר לרגיל, הצטיידו בעו"ד.