ציטוט נכתב במקור על ידי airwolf צפיה בהודעה
שלום לכולם,
אני משתמש בשרשור הזה במקום לפתוח שרשור חדש בנושא הנדוש הזה, יש לי שאלה שאני לא מוצא לה התייחסות:
בהינתן שיש לי ביטוח חובה מלא, ללא השתתפות עצמית - האם יש סיבה להוסיף ביטוח תאונות אישיות רק בגלל האופנוע? אני מבין שביטוח כזה מכסה תאונות שלא קשורות לאופנוע, וכל אחד עושה את השיקול שלו, השאלה שלי מתייחסת כאמור רק לתאונות אופנוע - האם אני מכוסה בכל מקרה על כל היבטי תאונות הגוף ע"י ביטוח החובה, וביטוח התאונות האישיות זו רק דרך לקבל עוד קצת כסף במקרים מסויימים (הבנתי שלא תמיד. שמעתי על אנשים שהיה להם ביטוח כזה ולמרות שהיתה להם תאונת אופנוע לא קיבלו פיצוי כי אופי הנזק לא תאם להגדרות הפיצוי)? האם יש בפורום אנשים אנשים עם חובה מלא שעשו גם תאונות אישיות וקיבלו כסף מהביטוח? האם יודעים להגיד אם היה להם שווה?
תודה.
התקשרו אלי מביטוח ישיר והציעו את זה. לי זה נשמע כמו חרטא

שאלתי את הנציג מה ההבדל אני בכל מקרה אקבל את הכסף מהחובה, הוא אמר שפה אני מקבל כסף "נזיל" ומקבל אותו מהר, ללא צורך ברופא תעסוקתי, או מינימום 10 טיפולים אורטופדים, או כל מיני תנאים אחרים של חובה. וביטוח חובה זה הרבה התעסקות

אח"כ הלכתי לאתר שלהם והסתכלתי על הטופס "גילוי נאות" של הביטוח. מסתבר שזה לא כולל שברים בשיניים, אצבעות ידיים, אצבעות רגליים ועוד כמה דברים.

וגם לא אהבתי את ההגדרה שלהם ל"תאונה". זה היה משהו כמו "חבלה/מכה/פגיעה שנגמרה מגורם חיצוני אשר לא היה ניתן לצפות אותה מראש". מה זה לא היה ניתן לצפות מראש? לי זה נשמע הגדרה שהם יכולים לשחק עליה אחר כך חופשי. אולי הייתי יכול "לצפות מראש" שרכב מסוים יכנס בי? או שאני ייכנס בו? או הייתי יכול "לצפות מראש" שהאופנוע יחליק, בגלל שהיה גשם ראשון, או כביש בעייתי או נסעתי מהר מידי לתנאי הדרך, או יש איזה תקלה שעדיין לא הספקתי לטפל בה?

כל הסיפור לא נראה לי אז לא עשיתי.