עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 29

אשכול: ביטוח תאונות אישיות במקום חובה מלאה- משתלם או לא?

Senior Member הסמל האישי של moonshield

ביטוח תאונות אישיות במקום חובה מלאה- משתלם או לא?

בוקר טוב,
    אתמול קיבלתי שיחה מנציגה של ביטוח ישיר עם הצעה לרכישת ביטוח תאונות אישיות, שלפיה מוכוון לרוכבי דו"גי.
    הביטוח אמור לכסות כמעט את כל הנושאים שביטוח חובה מכסה, רק בתנאים יותר גמישים (רופא מטעם המבוטח, אי פגיעה בגובה הפרמיה כתוצאה מתביעה ועוד).
    הפרטים של הפוליסה זמינים כאן:
    http://www.555.co.il/health/accident...accidents.html
    העלות של הפוליסה היא בסביבות ה 100 ש"ח לחודש.
    במסגרת ההתלבטויות שלי לגבי הביטוח הזה חשבתי שאולי שווה לרכוש את הביטוח הזה ובמקביל לשנמך את הביטוח חובה בפול לגרסא המוזלת שלו (עם ההשתתפות העצמית הגבוהה). ההבדלים במחיר אמורים להתקזז, והכיסויים אמורים להיות רחבים וידידותיים מעט יותר (בתקווה שלא נצטרך להשתמש בזה).
    לאור העובדה שכמעט תמיד כשמוכרן ביטוח מציע ביטוח שנשמע זוהר על הנייר נדלקת אצלי נורה אדומה.
    השאלה היא האם מישהו מכיר את העניין של ביטוח תאונות אישיות ויכול להעיד על היתרונות או המוקשים שיש בעסק. ובשורה התחתונה האם אכן משתלם לשנמך את החובה מהפול ולרכוש את הפוליסה המדוברת. אני מאמין שיש אפילו מצב לגלח עוד כמה שקלים כדי להשוות לגמרי את העלות לזו של החובה המלאה בפול.
    אשמח לשמוע את דעותיכם.

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    שים לב שיש מחירון לכל עצם שתשבור, כלומר יש קריטריונים שכל פציעה צריכה לעמוד בה כדי לקבל פיצוי. מעבר לזה אין פיצוי על שפשופים חוץ מ"ימי אשפוז מעל ל48 שעות" ממה שאני מבין.
    לדעתי האישית אם אתה גם ככה משלם אותו סכום, ביטוח חובה מלא הוא הכיסוי הכי יציב ומקיף שיש כרגע.

תודה על התגובה!
    למען האמת, זה מה שחשבי בעצמי, ולכן העלתי את זה כאן לדיון עם בעלי ניסיון נרחב משלי בעולם הדו"גי.
    אם יש למישהו עוד דעות, אשמח לשמוע.

Member
    *הבעיה היא מה שהפוליסה לא כוללת. וזה מה שלא יודעים עד שלא צריכים.

למשל שברים מכוסים, אבל פריקה חריפה (נקע) לא. אז אתה יכול להיות כמה חודשים עם כתף לא מתפקדת ולא זכאי לכלום

תודה על ההארה, אבל אני לא בטוח שיש ביטוח כלשהו שמכסה נקעים ופריקות ככה שכמו שאתה אומר אפשר לסחוב כמה שבועות עם נקע חריף ולא לקבל על זה כיסוי משום מקום. היום חפרה לי המוכרנית עוד קצת, ובלי הרבה מאמץ הגענו למחיר של 84 ש''ח לחודש שזהו ההפרש בין בחובה המלאה לחלקית. דבר נוסף הוא העובדה שתביעת ביטוח חובה גוררת התייקרות בפרמיה, כאשר תביעת ביטוח תאונות לא.
    נחכה עוד כמה ימים להתלבט ואולי לשמוע עוד דעות...

Member
    הבעיה בביטוחים מסוג זה, היא שיש פער מטורף בין מה שאתה חושב שמכוסה בפוליסה לבין הכיסוי האמיתי.

תסתכל למשל בפוליסה של ביטוח נסיעות לחו״ל, את החריגים:
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות
    נערך לאחרונה על ידי willy; 13-03-2016 בשעה 12:57.

Member
    בפוליסה ״שלך״ כתוב שאופנוע מכוסה רק על כביש ורק עם רשיון.

אז נפילה בדרך עפר, או בעת עלייה על מדרכה לא מכוסה בכלל!

Junior Member הסמל האישי של רותם_מ
    עבודה בעיניים.
    ביטוח חובה, ללא השתתפות עצמית, בלבד!
    אופנוע זה חופש. אופנוע זה רוגע. אופנוע זה אתה והטבע, אתה והכביש, אתה והשטח, אתה והמסלול. אופנוע זה הדבר שייחלת לו כל חייך, רק שלא ידעת זאת קודם. אופנוע זה השקט הפנימי שבך, מתפרץ באופן שרק אתה מודע לו. אופנוע זה האושר הפנימי שלך, סוער ורוגש מתחת לפני השטח. אופנוע, זה רק אופנוע, אבל אתה לא רוצה דבר מעבר לכך. למען האמת, אתה גם לא צריך יותר. כל רצונך הוא לעלות שוב על הכלי ולחוות את החוויה הזאת, שאף אחד לא יכול להבין חוץ ממך עצמך.

Senior Member הסמל האישי של ItayK
    ביטוח תאונות אישיות גם לא מכסה שברים באצבעות או באף. הוא לא מכסה שפשופים וכוויות (כנאמר למעלה) ובכלל זה טריק שיווקי מוצלח של חברות הביטוח.
    עדיף ביטוח חובה מלא, ללא השתתפות וללא שטויות.

אני רוכב עם חובה הכולל השתתפות + ביטוח תאונות אישיות. למה? כי אין לי כסף...
    החילזון מהשפן!!
    ג'יימס - GS500E 2002-2015
    ת.נ.צ.ב.ה

אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס

היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)

אז כולנו מודעים לעובדה שעובדים עלינו בעיניים, ועדיין אנחנו קונים את הביטוח תאונות אישיות הזה.. יש לזה בסדר?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Member
    בקצרה, הסיכוי שלך לעשות תאונה המכוסה על ידי הפוליסה נמוכה למדי, לפני שהתחלנו לבדוק מה הפיצוי

מצד שני אם תיפול כשאתה הולך ברחוב ותשבור יד (לא אצבעות, את כל היד) תקבל פיצוי ואם יש לך רק ביטוח חובה אז זה לא רלבנטי

Member
    שלום לכולם,
    אני משתמש בשרשור הזה במקום לפתוח שרשור חדש בנושא הנדוש הזה, יש לי שאלה שאני לא מוצא לה התייחסות:
    בהינתן שיש לי ביטוח חובה מלא, ללא השתתפות עצמית - האם יש סיבה להוסיף ביטוח תאונות אישיות רק בגלל האופנוע? אני מבין שביטוח כזה מכסה תאונות שלא קשורות לאופנוע, וכל אחד עושה את השיקול שלו, השאלה שלי מתייחסת כאמור רק לתאונות אופנוע - האם אני מכוסה בכל מקרה על כל היבטי תאונות הגוף ע"י ביטוח החובה, וביטוח התאונות האישיות זו רק דרך לקבל עוד קצת כסף במקרים מסויימים (הבנתי שלא תמיד. שמעתי על אנשים שהיה להם ביטוח כזה ולמרות שהיתה להם תאונת אופנוע לא קיבלו פיצוי כי אופי הנזק לא תאם להגדרות הפיצוי)? האם יש בפורום אנשים אנשים עם חובה מלא שעשו גם תאונות אישיות וקיבלו כסף מהביטוח? האם יודעים להגיד אם היה להם שווה?
    תודה.

Senior Member
    ביטוח החובה מכסה אותך.
    ביטוח תאונות אישיות בהקשר של תאונות דרכים זאת פיקציה שחברות הביטוח המציאו לאנשים שעושים את הביטוח המוזל.
    אם יש לך חובה ללא השתתפות עצמית, זה מספיק.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    זה לא פיקציה.
    אתה יכול לתבוע את הביטוח תאונות אישיות ולקבל את הפיצוי על סבל וכאב.
    זה קיים כמובן בתוך הביטוח חובה ללא השתתפות, כך שאם יש לך אותו זה כמובן מיותר. אם יש לך את המוזל, אזיש בזה הגיון מסוים.
    (ויוצא בד"כ יותר זול).

Senior Member
    אני אחדד:
    אם יש לך ביטוח חובה מלא ללא השתתפות עצמית אז זה מיותר.
    אם יש לך ביטוח עם השתתפות עצמית ביטוח תאונות אישיות לא מכסה המון מקרים שמוגדרות תאונות דרכים.
    אם מישהו חושב שהוא יכול לעשות את הביטוח המוזל+ביטוח תאונות אישיות ולהרגיש שהוא "דפק" את המערכת הוא טועה.
    חברות הביטוח יודעות טוב מאוד מה הן עושות.