עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 25 מ 25

אשכול: קרוס קאנטרי באירופה על שני גלגלים - זקוק לעצות

צפייה משולבת

Senior Member
    מה זה "ביטוח ירוק" ?

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי ALF צפיה בהודעה
    מה זה "ביטוח ירוק" ?
    בכל אחת ממדינות אירופה שעושים ביטוח מקבלים דף ירוק שבו רשומות כל המדינות באירופה שהביטוח מכסה, להבנתי תיירים עם אופנוע מישראל יכולים לרכוש בשבילו את הדף הירוק שנותן להם כיסוי באירופה, סוג של ביטוח בין לאומי

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    בכל אחת ממדינות אירופה שעושים ביטוח מקבלים דף ירוק שבו רשומות כל המדינות באירופה שהביטוח מכסה, להבנתי תיירים עם אופנוע מישראל יכולים לרכוש בשבילו את הדף הירוק שנותן להם כיסוי באירופה, סוג של ביטוח בין לאומי
    השאלה היא אם אפשר לעשות ביטוח ירוק אם קונים אופנוע כשאין אזרחות או תושבות אירופאית.
    מהניסיון שלי הביטוח הירוק היה תקף רק לאופנוע שיצא מישראל, ולא שנקנה באירופה.

במקרה כזה, רוכש האופנוע לא יוכל לבטח אותו.
    אני טועה?

אופנוע מהשכרה מגיע מבוטח.
    (השכרה למשך חודש יכולה להיות יקרה מאוד, לא רחוק ממחיר הקניה של אופנוע משומש)

ציטוט נכתב במקור על ידי gamgam צפיה בהודעה
    השאלה היא אם אפשר לעשות ביטוח ירוק אם קונים אופנוע כשאין אזרחות או תושבות אירופאית.
    מהניסיון שלי הביטוח הירוק היה תקף רק לאופנוע שיצא מישראל, ולא שנקנה באירופה.

במקרה כזה, רוכש האופנוע לא יוכל לבטח אותו.
    אני טועה?

אופנוע מהשכרה מגיע מבוטח.
    (השכרה למשך חודש יכולה להיות יקרה מאוד, לא רחוק ממחיר הקניה של אופנוע משומש)
    הביטוח הירוק זה סוג של פול אירופי, כל מבוטח באירופה מקבל את זה בדואר לאחר שהוא עושה ביטוח לאופנוע שלו.
    ברגע שיש לו ויזת סטודנט אז הוא נרשם בעירייה וזה אומר שיש לו כתובת מגורים, למיטב הבנתי זה אמור להיות מספיק כדי לרכוש אופנוע ולבטח אותו בצכיה אבל כמו שכתבתי דורש בדיקה.

בכל אופן לי יש ביטוח ירוק גם כן עם הרבה מדינות מסומנות ורק על ישראל יש קו ביטול

Member

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    הביטוח הירוק זה סוג של פול אירופי, כל מבוטח באירופה מקבל את זה בדואר לאחר שהוא עושה ביטוח לאופנוע שלו.
    ברגע שיש לו ויזת סטודנט אז הוא נרשם בעירייה וזה אומר שיש לו כתובת מגורים, למיטב הבנתי זה אמור להיות מספיק כדי לרכוש אופנוע ולבטח אותו בצכיה אבל כמו שכתבתי דורש בדיקה.

בכל אופן לי יש ביטוח ירוק גם כן עם הרבה מדינות מסומנות ורק על ישראל יש קו ביטול
    European Motorcycle Insurance and Agents

Minimum mandatory European "Green Card" liability coverage is required for your non-European-registered bike taken to ride in Europe.

It is not part of your domestic policy and not available from your domestic bike insurance company.

Get it before you leave to clear bike through Euro Customs, and to ride legally in Europe.

Euro "Green Card" and optional physical damage and theft coverage is available for bikes registered in any country from these brokers.

לפות"ש - אם אתה הולך על אופציית הרכישה מציעה לך לברר אם תהיה לך אפשרות, כתושב זר, לרכוש ביטוח לאופנוע בעל רישוי אירפאי. אני מכירה סיפור של מישהו שרכש אופנוע באירופה ולא יכול היה לבטח אותו.
    מהזיכרון שלי, ומהחיפוש שעשיתי, זרים יכולים לבטח את האופנוע שלהם בביטוח ירוק, רק כשהם מגיעים איתו לטיול באירופה.
    לא מצאתי באתרי הסוכנויות מידע על ביטוח במקרה של קניה של אופנוע בחו"ל.

תברר אם ויזת הסטודנט שלך תאפשר לך לרכוש ביטוח, שלא תגיע ותגלה שקנית אופנוע שאין לך אפשרות לבטח.
    נערך לאחרונה על ידי gamgam; 13-03-2016 בשעה 13:23.

Member
    ואחרי ענייני הפרוצדורה אענה לשאר השאלות -
    אני עשיתי בקיץ האחרון טיול של חודש באירופה, בחודש יולי.

אם אתה תבחר לקנות עניין המכירה יכול לעכב אותך בסוף הטיול.
    אם אתה אתה שוכר אתה תצטרך לתכנן מסלול מעגלי למרות שיש אפשרות שעולה לא מעט כסף לשכור במדינה אחת ולהחזיר באחרת. זו תוספת של כ-1000 יורו לעלות ההשכרה ולא כל הסוכנויות מאפשרות את זה.
    במקרה של השכרה אתה מכוסה מבחינת ביטוח ותקלות.
    אם האופנוע יהיה בבעלותך לא הייתי נלחצת יותר מידי - אתה באירופה ולא בערבות אפריקה. בחודשים האלה אתה תראה יותר אופנועים ממכוניות. ישנה אחווה של אופנוענים ואם תהיה בתקלה כלשהי יעזרו לך. בכל קצה רחוב יש מוסך אופנועים. רק שים בתיק פאסט, שיהיה.

יולי, וגם אוגוסט, יכולים להיות חמים מאוד וגשומים. חשוב שיהיה לך ביגוד שכולל חליפת סערה ומעיל רב עונתי אותו תשנה לפי מזג האויר של אותו היום. יכול להיות חם מאוד, קר מאוד ורטוב מאוד.
    מציעה לך לא לשים שלושה ארגזים. זה סרט להעלות את זה כל פעם מחדש לחדר, וגם עושה אותך מגושם ורחב בכביש.
    עדיף ארגז אחורי, תיק מיכל ותיק מסעות שקשור למושב האחורי. הוא מכיל יותר נפח מארגזים ויותר קל להתנהל איתו.
    אני התחלתי עם שלושה ארגזים ואחרי כמה ימים העפתי את השניים הצדדים ועברתי לתיק. זה היה שיפור מעולה מכל הבחינות.

אין צורך לקנות אוכל ולסחוב איתך. שוב, אירופה היא חבל ארץ די צפוף ובאופן כללי זולה יותר ממה שאנחנו רגילים ולכן אין בעיה לעצור בכל מיני מקומות קטנים ולהצטייד במה שצריך באותו הרגע. חבל על המשקל וההתעסקות. אכילה במקומות קטנים היא חלק מהחוויה, ובדרך כלל לא מאוד יקר. במיוחד בדרום ומזרח אירופה.

אני חושבת שרכיבה של 6-8 שעות ביום היא לא בעייתית בכלל. בכבישים הפתוחים, והריקים נותנים פחות קשב להישרדות בכביש ומתעייפים פחות ברכיבה. בכל אופן אתה לא מחוייב לשום לו"ז ולכן אתה יכול לשנות את המרחקים וזמן השהייה לפי איך שזורם לך.

מה שלא תעשה - תהיה לך חוויה.
    שיהיה המון בהצלחה.
    נערך לאחרונה על ידי gamgam; 13-03-2016 בשעה 13:49.

European Motorcycle Insurance and Agents

Minimum mandatory European "Green Card" liability coverage is required for your non-European-registered bike taken to ride in Europe.

It is not part of your domestic policy and not available from your domestic bike insurance company.

Get it before you leave to clear bike through Euro Customs, and to ride legally in Europe.

Euro "Green Card" and optional physical damage and theft coverage is available for bikes registered in any country from these brokers.

לפות"ש - אם אתה הולך על אופציית הרכישה מציעה לך לברר אם תהיה לך אפשרות, כתושב זר, לרכוש ביטוח לאופנוע בעל רישוי אירפאי. אני מכירה סיפור של מישהו שרכש אופנוע באירופה ולא יכול היה לבטח אותו.
    מהזיכרון שלי, ומהחיפוש שעשיתי, זרים יכולים לבטח את האופנוע שלהם בביטוח ירוק, רק כשהם מגיעים איתו לטיול באירופה.
    לא מצאתי באתרי הסוכנויות מידע על ביטוח במקרה של קניה של אופנוע בחו"ל.

תברר אם ויזת הסטודנט שלך תאפשר לך לרכוש ביטוח, שלא תגיע ותגלה שקנית אופנוע שאין לך אפשרות לבטח.
    כל הרוכבים האירופאים מקבלים אוטומטית את הגרין קארד הביטוחי אם הם רוצים או לא זה חלק מהביטוח.

מהנסיון שלי בגרמניה כל עוד יש אישור רישום מהעירייה שיש לך כתובת קבע (כולל מעונות סטודנטים) וחשבון בנק מקומי לאף אחד לא איכפת מי אתה ומה אתה ואפשר לקנות כל דבר שרוצים, אני מניח שצכיה זה אותו הדבר

Member
    בנוגע לציוד הרכיבה, חשבתי להשתמש במה שיש לי כיום ולקנות עוד דברים מסויימים:
    קסדה, מגני ברכיים, סט כפפות קיץ וסט כפפות סתיו-אביב אטומות ממים - יש.
    יש לי ג'קט שמתאים לחורף ולעונות המעבר, די מאוורר ואטום ממים, רק שאני חושש שיהיה לי קצת חם מדי איתו. או שאולי בכביש המהיר זה לא יהיה נורא. בכל מקרה יהיה לי גם ג'קט קיץ ייעודי שיגיע לכך הזמן, אבל חסינות ממים לא תהיה. אולי אשתמש בו וכשיירד גשם נזרוק מעליו חלפ"ס.
    מכנסיים - לדעתי שווה לקנות מכנסי רכיבה ייעודיים, שיהיה מיגון ואוררור.
    צריך לקנות גם נעלי רכיבה.

Gamgam,
    הבנתי, כשאת אומרת 'תיק מסעות' הכוונה היא למשהו יעודי למושב הנוסע או פשוט תיק גדול שקשור בדרך כלשהי לאופנוע?

Member
    התיק הוא תיק גדול כמו צ'ימידן, שמותאם לרעיון של קשירה על המושב האחורי, למרות שהוא לא מתחבר למושב.
    בכל חנות אופנועים באירופה מוכרים כאלה.
    אני קניתי בגרמניה אחד פשוט ב-5 יורו, ויש מעולים ב-30 עד 50 יורו.
    הצורה שלו היא גליל או קונוס. הוא לחלוטין אטום למים ואין לו רצועות מיותרות שמסתבכות, המשקל שלו קל והנפח בפנים מקסימלי, בלי תאים.
    קושרים אותו עם רשת או רצועות.

משהו נוסף שעשיתי ועשה לי חיים קלים - קניתי בחנות זולה מלאי גדול של גרביים פשוטות ותחתונים וכל יום זרקתי לפח. עולה 2 יורו לחמש או עשר זוגות. כשנגמר נכנסתי שוב לאיזה חנות כל בו דיסקאונט שיש בכל עיר אירופאית וחידשתי מלאי. כל מי שצחק עלי אחר כך עשה את זה גם. הכי נקי ונוח שיש, ולדעתי יותר זול מלכבס את זה.

כפפות - חשוב מאוד שיהיו שתיים, כשאחת נרטבת חייבים להחליף.
    נעליים - אטומות למים.
    מכנסי רכיבה - רעיון מעולה.

באירופה יש ביולי/אוגוסט בממוצע 12-15 ימי גשם בחודש, והוא יכול להיות די רציני.
    ב-28 ימי רכיבה ביולי היו לי 4 ימי גשם קל ו-4 ימי שיטפון מטורף. שאר הזמן היה סתם חם.

התיק הוא תיק גדול כמו צ'ימידן, שמותאם לרעיון של קשירה על המושב האחורי, למרות שהוא לא מתחבר למושב.
    בכל חנות אופנועים באירופה מוכרים כאלה.
    אני קניתי בגרמניה אחד פשוט ב-5 יורו, ויש מעולים ב-30 עד 50 יורו.
    הצורה שלו היא גליל או קונוס. הוא לחלוטין אטום למים ואין לו רצועות מיותרות שמסתבכות, המשקל שלו קל והנפח בפנים מקסימלי, בלי תאים.
    קושרים אותו עם רשת או רצועות.
    ם.

Let me google it for you