ככל הידוע לי לא נהוג בשוק הפרטי, לתת סיבוב מבחן למי שמעוניין, ברכב עוד אפשר להסיע אבל על קטנוע? אם היה נופל היית מצטער, עוד היה תובע אותך שנתת לו כלי לא תקין.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
היי.
ברצוני למכור את הקטנוע שלי , זה כלי הראשון שלי , לכן גם המכירה הראשונה.
לא מזמן הגיע בחור , די רציני וביקש סיבוב . אני כמובן הנתגדתי כי היה גשם ופחדדתי שהוא יחליק.
ואם בכל זאת הייתי נותן לו סיבוב והיה קורה משהו ? החלקה , תאונה ... מי היה משלם על הנזק ?
ככל הידוע לי לא נהוג בשוק הפרטי, לתת סיבוב מבחן למי שמעוניין, ברכב עוד אפשר להסיע אבל על קטנוע? אם היה נופל היית מצטער, עוד היה תובע אותך שנתת לו כלי לא תקין.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
מבחינת ביטוח אחריות הנהג/רוכב לוודא כי אכן יש לכלי התחבורה ביטוח בתוקף שאכן מכסה גם אותו.
מאידך תמיד הוא יכול לטעון כי נאמר לו כך או אחרת.
אישית אני לא אתן סיבוב לרוכש אם אין ביטוח לכלי כולל מקיף ( והיה והוא השבית את הכלי לך תרדוף אחריו) וזה מנסיון אישי.
בגיל 16 עשיתי סיבוב על ts50w של חבר במטרה לרכוש אותו, הכלי היה יפה ולצערי החלקתי איתו.
הנזק היה קוסמטי ומצאתי את עצמי משלם בעבור הנזקים שעשיתי (הוא מצא קונה בסכום גבוהה ממה שאני הייתי נכון לשלם עליו).
אדם זר היה אומר לו שלום ולא להתראות!
באשר לגילוי נאות החוק מחייב לומר את כל הידוע לך לגבי מצבו של הכלי בפועל אתה לא מכונאי ולא יכול לחזות את העתיד או העבר כך שאם רכשת כלי לאחר תאונה ולא ביצעת בדיקה מאיפה לך לדעת מה מצב השילדה?
ולבסוף, הזכות לתבוע שמורה תמיד לכולם השאלה למי יש זמן לזה?
ובמקרה וזה המצב (בעיה בשלדה שאתה מודע אליה) השרשור הזה יכול להוות יופי של ראיה נגדך.
שיהיה גם מנוע גמור.
אם הוא קונה בעיה שלו.
אני אחד שמאמין בקארמה אז אני תמיד גלוי.