אם יש לך את הכסף ל MT07 מוגבל לך על זה, גם הדיוק 390 מומלץ.
רק סע רגוע בהתחלה יקח לך חודש חודשיים להתרגל לכוח.
לאט לאט אבל לא להשתגע גם, למי שרכב אפילו רק על קטנוע 125-250 לא תהייה שום בעיה לעלות ל 07 מוגבל, עליתי מקטנוע 250 ל XJ6 עם 4 צילינדר ו 80 כ"ס ללא בעיה...
Tracer 900
מישהו יצא להתרענן במרפסת.
אני מציע שהאחרים ישתו איזה משקה קר ומרענן,
אתם לא רוצים לצאת גם להפסקה.
מי שהיה חריף מידי קיבל ממני הודעה פרטית.
![]()
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 17-03-2016 בשעה 20:45.
מנצל את השרשור... גם אני נמצא במצב של התלבטות בין MT-07 לא מוגבל! ל RC 390, אני מחפש אופנוע ראשון כדי ללמד לרכוב (יש ניסיון על קטנועים 125 ו250) אשמח אם מישהו (בעל ניסיון) יוכל להמליץ ולעזור
אם קונים MT-07 מוגבל, ניתן בצורה חוקית אחר כך, לבטל את ההגבלה ולהשתמש בו בכוח מלא?
נקודת המבט שלי היא כזו.. כולנו נהנים לרכב ומי שרכב על אופנועים כבדים יודע שברגע שפתחת את המצערת בפעם הראשונה כל ההבטחות ששמת פה בפורום או לעצמך או למשפחה ש״תרכב בזהירות יתרה״ הולכות לפח. לכן אני חושב שנכון להגביל את עצמך ולעלות הצורה הדרגתית ומתונה ולהנות מכל שלב.. עוד חיסרון אגב שלהאיץ זה החלק הקל.. להגיב למקרה חירום עם כוח שאתה לא מכיר.. זו הבעיה.
הדרך לבית חולים או יותר גרוע מזה לא עלינו תלוי ביד ימין ובתשומת לב, לא משנה אם תרכב על 250 או על 700 פשוט עם הכלים הכבדים הדרך תהיה יותר מהירה. מי שחושב שיש האומץ לקפוץ למים העמוקים ויודע לשחות שילך על זה, מי שלא יכול ללכת לרדודים ולהתחיל ללמוד לשחות.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
ברוך שובך.
יש לי חבר שהוציא רישיון A1 לפני פחות מחצי שנה וקנה את הMT07 (מוגבל לרישיון). אנחנו יוצאים לרכיבות והוא מסתדר איתו ללא בעיות, אז ככלי ראשון אין שום בעיה.
הכלי מוגבל בסעפת ובתוכנה שהופכים אותו לA1 רק עם מנוע גדול (מה שמביא את היתרונות של כזה). מעבר לכך, לאחר שהוא יגדיל את הרישיון לA, הוא יוכל לבוא למוסך הראשי ויהפכו את הכלי לA. יחליפו סעפת ויתכנתו מחדש כדי לבטל את ההגבלה. (אל תסמוך על דברים אלו. זה משהו שהובטח לו ונחתם, אבל לא מחייב שכולם יקבלו את זה.)
מעבר לזה, עדיף שתבדוק את הכלי ברכיבה. עשיתי סיבוב על הMT07 של החבר וזה ממש לא התאים לי. מה שהפריע לי היה שפות מיכל הדלק (כמו קנרדים) אשר הפריעו לי מעוד לגשת לרגליות ההילוכים והבלם האחורי בצורה נוחה. וזה היה שובר עסקה מבחינתי. כמו כן הבליטה של הקלאץ' יכולה להפריע לחלק מהאנשים, בעיקר לנמוכים, לפי מה שראיתי מyoutube.
אז עדיף שתעשה עליו סיבוב קצר לראות שסבבה לך (תמצא מישהו אם בסוכנות לא יתנו לך).
הבעיה לא טכנית אלא מבחינת הרישוי..
כבעלים של 07 המלצתי עליו והרעפתי עליו שבחים פה בלא מעט פוסטים, אז אני לא ארחיב.
רק אמר שגם בגירסה הפתוחה (שיש לי) הוא כלי ממש לא מאיים ולא מפחיד. נשלט חמוד ומאפשר להיות חוליגען מפעם לפעם.
כלי אדיר בעיני, אבל לא ככלי ראשון..
מי שאמר\ה שהוא לא כבד, אז הוא די כבד בהשוואה לאופנועי מתחילים של 250-300 סמ"ק, הוא לא מאיים בגובה ובמימדים, אבל הוא לא קל.
אז למתחילים שיש להם בד"כ היגוי מעורפל (פונה טוב שמאלה, פונה חרא ימינה) זה יגרום לפניות עוד פחות טובות בזמן אמת בעיר, ואני מהמר שככלי ראשון אתה הולך להפיל \ להחליק איתו.
אם יש לך כסף, הצעד הכי נכון, לדעתי, זה ללכת קודם על כלי 250 סמ"ק. הרבה יותר קל לסחוט ממנו את המירב, לא רק בקטע של התפעול שלו, בקטע של ההבנה של מה זה אומר לרכב על אופנוע. תמרון בין מכוניות עם כלי שלא מפריע לך במימדים שלו, לפנות כמו שצריך, להתרגל להעלאות\הורדות הילוכים חלקות, רגש בתפעול המנופים.
פחות קריטי, לדעתי, יהיה מעבר מנפח ביניים כזה או אחר לסופרספורט אחרי שהמוח והשרירים שלך התרגלו לתפעל את האופנוע ואתה לא מכווץ\דרוך\מוצף במידע שהוא גם מהדרך וגם מהכלי, עדיף שכל המידע שתצטרך לעבד יהיה רק מהדרך.
שוב, אם אתה נעול על ה07? למה לא, הכלי יהיה הרבה יותר איכותי מכל 250 שיש. אבל להתחיל עם 250 זו לא פאדיחה וזו לא חתונה, רכבת כמה חודשים? הבנת? מיצית? טרייד אין\מכירה לילדון הבא שהוציא רשיון לקיץ ותביא את ה07, הוא לא יברח לאף מקום.
בכל מקרה, ברוך הבא![]()
אהלן,
גם אני קניתי השבוע MT 07 (לא מוגבל)
ככלי ראשון (לאחר כמה שנים על קטנועים בנפחים משתנים).
מאחל לשנינו רכיבה מהנה ובטוחה!
שבת שלום ושבוע טוב.