חיה על 2 גלגלים עוד רחוקה ממני תקציבית. לבנתיים (מאז השחרור מהצבא בעצם) חשבתי לעצמי, אולי אקנה תוכי ג׳אקו.
עכשיו, אתם צריכים להבין. זה כמו אופנוע. זה מכרסם בך, אתה קורא על הדגמים השונים, בודק את מצב השוק, מחפש מבחני השוואה, מאתר אחר חוות גידול ואפילו עושה נסיעות מבחן. אה, אופס. נסיעות למבחן- לראות איזה שנתון התוכי, איזו יד (הכוונה היא להאכלת יד), אילו מחלות יש לו, מה הצריכה והצריחה שלו. צריך לראות שהמוכר אמין ולא דופק לך סתם מחיר מעל המחירון.
אתם צריכים להבין שתוכי זה כמו אופנוע. יש לו אישיות. אתה ממש יכול לדבר אליו, ללטף אותו. להגיד לו כל הכבוד ולדאוג כשמשהו מרגיש לך לא בסדר.
אתה תמיד תאהב את הצליל שלו (צליל, לא רעש) למרות שהשכנים ישימו לך בחניה שלטי נאצה ויאיימו שיפרקו אותו לגזרים.
תוכי זה כמו אופנוע. אתה אומר לעצמך שזה טיפשי ומיותר ובזבוז כסף ו״זה לא עניין של אם, זה עניין של מתי״ ופתאום אתה קולט שהשעון מראה שעה חד ספרתית וחושך בחוץ ואתה קורא על תוספים לדלק (אוכל) ומותגים לאביזרים כמו כלובים ומשחקים. אני דיי בטוח שעל חלק מהכלובים כתוב יושימורה/אקרפוביץ/tb
מה עושים? המשפחה נגד. אומרים שכדאי לי לרדת מזה כי a b c עוד לפני שאני נכנס לתחום. אחי הקטן חושב שזה מגניב אבל מתוך פוזה...
מזל, הכפרה בעד! היא אפילו ממש בעד. כמו שהיתה עם ג׳יימס בזמנו. היא לא נרתעת מדברים חדשים.
תוכי מדגם ג׳אקו, יחד עם כל הציוד ואחרי בדיקה לפני קניה עולה כמו מובי (!) ומדובר בדגם הכי טוב בשוק ומהסוכן הכי אמין שיש. משהו כמו 4,000₪ כולל אגרות ורישוי ״על הכביש״.
אין לו רגישות מיוחדת למחלות ואין טיפולים קבועים. צריכת הדלק שלו מסתכמת ב120 ש״ח ברבעון בערך.
הג׳אקו הוא כלי מאד מתוחכם. שיא הטכנולוגיה האורגנית. אומרים שיש לו רמת אינטליגנציה של ילד בן 4 והוא יודע כמה מאות מילים.
אז השאלה היא: בעד או נגד? אשמח לחוות דעתכם!
(אחרי ששייכתי לאופנועים, אפשר להעביר לכללי?)
Sent from my iPhone