גם אני לא מנקה את השרשרת אף פעם, משמן כל 500 ק"מ (פעם בשבוע).
הסט גלגלי שיניים ושרשרת שלי עברו כמעט 30k ק"מ ועדיין תקינים לחלוטין, את השרשרת מתחתי אולי 5 פעמים מאז ההתקנה.
לא מנקה שרשרת בכלל??
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
גם אני לא מנקה את השרשרת אף פעם, משמן כל 500 ק"מ (פעם בשבוע).
הסט גלגלי שיניים ושרשרת שלי עברו כמעט 30k ק"מ ועדיין תקינים לחלוטין, את השרשרת מתחתי אולי 5 פעמים מאז ההתקנה.
מתיז נפט עם ספריי על כל החלק התחתון של האופנוע ואת השרשרת מבריש עם נפט, שטיפה וקרצוף עם שמפו לרכב, נסיעה קצרה לייבוש שימון דק של השרשרת ונקודות (ידית קלאץ' וכו') son of a gun הברקת ג'נט ושאר ירקות
Sent from my Nexus 5
משתמש בספרי גריז פשוט מהטמבוריה השכונתית.
כמו שכבר נאמר פה, לא מומלץ להשתמש בסבון כלים כחומר ניקוי.
יש סבונים יעודיים לרכב\אופנוע שמנקים אותו מבלי לפגוע בלכה ובצבע.
את תהליך הייבוש מומלץ לבצע בעזרת מטלית ייבוש מיקרו פייבר (סופגות המון ונוחות מאוד לשימוש).
לכלוכים קשים ניתן להסיר באמצעות מגוון של דגריזרים (לדוגמא)
לניקוי שרשרת יש חומרים ספציפיים שנועדו לפרק את הגריז ואת הלכלוך שמצטבר - כמו זה למשל.
אם האופנוע לא מאוד מלוכלך, ואתה רק רוצה להעיף אבק ולהחזיר ברק (יצא לי חרוז) - יש גם כאלה
אייפקס מוטורס - Apex Motors
www.apexmotors.co.il - התעשייה 5 ירושלים
דף הפייסבוק שלנו!
Furygan # Axo # Monimoto
????
"לכלוך" זה הרבה דברים. אחד הדברים שיש בלכלוך הוא אבק/חול דק. אלו גרגרים מחומרים די קשים (בד"כ צורן) שגורמים לשפשוף כשיש תנועה. כמעט כמו בד שמיר 0. את הלכלוך מהסוג הזה מאוד כדאי לנקות.
אבל מה שנכון, חלק מחומרי הניקוי עלולים לפגוע בגומיות ולכן צריך להשתמש בחומר ניקוי שאינו פוגע בהן. יש חומרים ייעודיים, אבל אפשר להשתמש גם בשמן (לשמן היטב ולנגב מספר פעמים) ובנפט.
לא מנקה שרשרת, פעם ב-500 ק"מ משמן. הקודמת החזיקה אצלי 24,000 ק"מ, עד שמכרתי והיה לה עוד הרבה לתת. משתמש בספרי לשרשרת ROWE.
אני מעדיף שלא להשתעבד לנקיונות, אין בזה שום תועלת פרט לאסתטיקה. לעומת טיפולים תקופתיים, עליהם אני מקפיד ממש בקנאות.
שרשרת מקורית של האופנוע שלי, גם הגלגלי שיניים, הוחלפו ב- 60 אלף ויכלו למשוך יותר.
לא מקורי מחזיק בקושי 25 אלף. אני קנאי להוראות יצרן בנושא הזה.
תאמין לי שאני לא רחמן ועם 15 קג"מ (כמעט) אני לא חושב שאסתפק בפחות ממקורי.
אבל עובדה, זה מחזיק ולא רק לדעתי, גם לדעת המוסך.
שכחתי להוסיף, לא מנקה שרשרת אף פעם. רק ספרי דביק וזהו.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 22-03-2016 בשעה 11:20.
גם אני לא מנקה כי בשימוש במשמנת או בכל שמן נוזלי אחר הליכלוך לא נדבק, עם ספריי דביק ללא ניקוי אצלי ואצל אחרים הבלאי היה גבוה לכן הופתעתי לשמוע, זה נשמע כמו דווחי צריכת דלק חלק מדווחים על 10 קילומטר לליטר בזמן שאחרים מדווחים 15 על אותו אופנוע, אף אחד לא משקר אבל זה עדיין מוזר.
לגבי קג"מ זה לא מה שגורם לבלאי מואץ, דווקא לאופנועים בעלי סמ"ק גבוה ו4 צילנדרים יש בלאי נמוך יותר מחד צילנדרים בעלי 600 סמ"ק אני מניח שזה פעימות הכח שהורסים את השרשרת.
אייכה? בפז אלוף שדה בסונול באזור תעשיה חדש באור יהודה, בדלק מושב מגשימים
Sent from my Nexus 5