אני עוד בהפתעה על האסכולה הזאת שהתגלתה פה של אי-ניקוי-שרשרת.
ספריי שרשרת כמו וולבוליין אוסף אליו המון אבק ואני מרגיש צורך עז לנקות. גם ספריים אחרים ללא סיליקון עושים זאת. וחוץ מזה, בשביל מה יש מברשת לניקוי שרשרת?
אני עוד בהפתעה על האסכולה הזאת שהתגלתה פה של אי-ניקוי-שרשרת.
ספריי שרשרת כמו וולבוליין אוסף אליו המון אבק ואני מרגיש צורך עז לנקות. גם ספריים אחרים ללא סיליקון עושים זאת. וחוץ מזה, בשביל מה יש מברשת לניקוי שרשרת?
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
מי מנקה.
יותר חשוב חלקים מכניים.
פלסטיקה גוזלת זמן.
אם השרשרת טחנה כבר את האבק בנקודות החיכוך למה להתערב ולהפריע?
קסד, ראית פעם איך עושים ליטוש שסתומים (שלייף סופפים)? או ליטוש משטחים קשים עם נייר מים? בשני המקרים מדובר על נוזל (על בסיס שמן או מים) שמעורבב באבקה וחיכוך של המשטחים. אפילו אם האבקה "נטחנת" היא ממשיכה לשפשף את המשטחים. זה בדיוק מה שקורה בשרשרת בכל מקום שבו יש חלקים נעים.
דרזדנר - אני לא יודע איך זה בגרמניה, אבל בישראל, גם ביום יפה, יש לא מעט אבק באוויר והוא נתפס על שכבת השמן גם אם אתה לא רואה זאת בעין בלתי מזויינת.
חלק מזה זה גם העניין הויזואלי, מנקים את האופנוע והשרשרת מלוכלכת זה חצי עבודה.
שמן מנוע מספיק טוב לשימון שרשרת?
את השרשרת אני מקפיד לנקות את האופנוע קצת פחות.
בעקרון לניקוי אני משתמש ב WD או נפט שאני מרסס בעזרת הקומפרסור ואז שוטף עם זרם מים ( לא גרני למרות שיש) ולבסוף כמובן ספרי לשרשרת.
שימון אני מקפיד לעשות בסוף כל יום או אחרי נסיעה ארוכה ( נושא איתי את הספריי בארגז).
אני מורח שמן מנוע משומש על שרשרת חמה עם מברשת בצד הפנימי [מתחת לזרוע] וזהו.
השרשרת מחזיקה הרבה זמן בשיטה הזו.
המינוס באופנועי כביש שהשמן המותז מהשרשרת נדבק לדופן השמאלית של הצמיג ועלול להחליק אם מגזימים.
ואני פתאום חושב... ייתכן שכל הספריים לשרשרת בעצם... מקצרים את חייה? עברתי להשתמש בשמן גיר לניקוי ושימון, השרשרת נקייה משמעותית.
אומרים שלא סתם יש מוצרים יעודיים... שמן שרשרת מקצר חיים? הכיצד? באיזה שמן בדיוק אתה משתמש, ואיך זה גורם לה להיות נקיה יותר?
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
השמן מהיותו נוזלי,לוקח את הלכלוך ומסיע אותו החוצה תוך כדי תנועת השרשרת.
שמנים בתרסיס נדבקים לשרשרת,נשארים עם הלכלוך וטוחנים את מה שיש אלא אם אתה מנקה קודם עם סולר או נפט.
עם ספריי ייעודי ולמרות ניקיון יסודי, תוך 100 ק"מ השרשרת הייתה מג'וייפת לחלוטין, היום לאחר שעברתי לשמן גיר היא נקייה גם לאחר 500 ק"מ.
קניתי שמן גיר להשתמש במשמנת אוטומטית ומכיוון שעוד לא הותקנה (לא מצליח למצוא לה מקום) התחלתי להשתמש בו ישירות על השרשרת.
מחכה לגשם![]()
אני מנקה את האופנוע שלי עם בוץ וליכלוך ואפר ושטח וחול.
ואז אני מנקה את עצמי עם שמן מנוע, וגריז, ועוד טיפה שמן...סתם לכיף.
(באמת)
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.
לא מנקה את השרשרת בכלל, רק משמן כל שבוע.
משמן עם שמן גיר.
בינתיים השרשרת כבר 3 שנים על האופנוע.
גם הגלג"שים..
היא לקראת סוף חייה אבל שרדה יפה.