מצטער, אין לי את התשובה עבורך.
אבל חייב לשאול מתוך סקרנות: האופנוע אמור להישאר במרפסת for good או שהוא אמור לעשות את הדרך מעלה ומטה בתדירות שבועית/חודשית?
שאלה לאנשים שבנו מנוף להעלאת אופנוע לקומה גבוהה בבניין מגורים.
אני צריך עזרה בתכנון של מנוף להעלאת אופנוע למרפסת, סה"כ להעלות קומה 1 שזה בערך גובה של 3~4 (+/-) מטר מהקרקע .
אשמח לקבל הצעות כיצד כדאי להתחיל ולתכנן, בנוסף צירוף תמונות של פרוייקטים כאלה יעזרו מאוד. צריך כושר הרמה של מקסימום 200 ק"ג כאשר מנגנון הרמה ידני בא בחשבון.
מצטער, אין לי את התשובה עבורך.
אבל חייב לשאול מתוך סקרנות: האופנוע אמור להישאר במרפסת for good או שהוא אמור לעשות את הדרך מעלה ומטה בתדירות שבועית/חודשית?
תשתמש בכננת חשמלית.
אפשר ליצר משהו בסגנון של מעלית באתר בניה,תמונות של האזור יעזרו בתכנון.
אז כננת נשמע לי רעיון טוב יותר מאשר כלוב/מעלית. השאלה איך לתכנן את הקונסטרוקציה עצמה.
קודם צריך לראות את השטח.
בין הרצפה למרפסת יש קיר או שמדובר בבית על עמודים?
תחבר 2 מסילות לקיר.
אל המסילות יחובר מגש אנכי (עדיף בצורת L עם חיזוקים)עם מיסבים בצורה שהמיסב לא יוכל לצאת מהמסילה (מיסב לכל מסילה).
על המרפסת תעמיד מתקן בצורת \/ כפול (2 רגליים מכל צד) כאשר זוג רגליים חיצוניות יתמכו בקורות חיצוניות שיצאו מהמרפסת על מנת שהמגש יעלה בצורה מאוזנת.
עוד כדאי לשים מגש שיוכל להחליק החוצה מתוך המעלית אל המרפסת וכמו כן לעשות מעבר בקיר של המרפסת.
זה בגדול,בקטן אפשר ליעל את זה עוד.
עלות משוערת - כמה אלפי שקלים וכחודש עבודה (תלוי בך).
בגדול ישנן כננות תלויות על התקרה שיושבות על רלס מתכת שמש כמסילה.
או לחילופין לבנות קונסטרוקציה בצורת ר שתשב על פלטת מתכת וציר שניתן יהיה לסובב לתוך המרפסת את הזרוע של ההנפה.
חשוב לקחת בחשבון שישנם כוחות גזירה שפועלים על הקונסטרוקציה ועמידות של הבטון/בלטות במרפסת או התקרה בהתאמה לסוג הכננת.
אישית הייתי מניף בתוך סל עם גלגלים בצד הקיר כך שכל העסק ישען על הקיר ופחות יתנדנד ויסתובב בעת ההנפה.
עכשיו ברצינות, אתם באמת חושבים שאדם ללא כל נסיון או תעודה יהנדס מתקן הרמה בסדר גודל כזה על מה שנראה שטח ציבורי?
דרזדנר צודק !
יצא לי לראות אנשים שחיברו כננות לצורף הנפה של מצרכים לבית.
לגבי אופנוע אני מניח שמצריך קצת יותר ידע ומחשבה.
מסכים עם דרזנר ולוקי. נניח לשניה שלפותח הפוסט יש ידי זהב והוא אכן יצליח לבנות מעלית לתפארת מדינת עבירות הבניה, הרי שבשניה הראשונה שהעסק יעמוד על המדרכה (הציבורית) יגיעו כל אוכלי הנבלות שיכולים לעשות שקל מזה כדוגמאת פקחי העיריה, פקחי הבניה, שוטרים ושאר החברים ויגרפו קופה נאה של מרשרשין (באופן חוקי או לאו...). אני לא ממש מבין את הסיבה מלכתחילה להצטרך להעלות אופנוע למרפסת על בסיס שבועי, בטח במבנה שלא מאפשר את זה (נניח כמו בניין עם מעלית מספקת).
כננת לא תשב בשטח ציבורי ותשב במרפסת.
השאלה מה נדרש מבחינה הנדסית לעל מנת לעמוד במשקל של האופנוע.
אני די בטוח שניתן לבנות מנשא כזה למרפסת (לא בטוח שהעירייה תאמר משהו).
מאידך לגבי אישורים הנדסיים ייתכן שצריך ובטוח שרצוי שאיש מקצוע יבנה.