כן. פסי הפרדה לבנים/איי תנועה זה ביג נו נו.
אני בדיוק חוזר מנסיעה באיילון דרום כשכולו פקוק וניידת עומדת בשול ימין ועוצרת כל אחד שרכב על השוליים..
הייתי בטוח שבמצב של פקק מותר לסוע בצד ימין...
יש למישהו תשובה חד משמעית לזה?
כן. פסי הפרדה לבנים/איי תנועה זה ביג נו נו.
שוליים זה "מותר"-בעיקרון לא חוקי אבל שוטרים בדר"כ מעלימים עין, לא נתקלתי עוד בשוטר שנתן על זה דו"ח. מניח שקרו מקרים שכן.
לגבי שול שמאלי-אסור זה פס הפרדה רצוף. אסור גם על אי תנועה. זה דו"ח 250₪-מניסיון.
כמו שקסד אמר, בנוסף לא חסר חמורים שנוסעים על הפס הלבן בשמאלי או טסים מעבר לכל פרופורציה ומרווח בטיחות בשול הימני.
Tracer 900
אגב, מה החוק אומר על השתחלות? זה תחום אפור?
סליחה על הכתיבה, דיסלקציה קשה))
אבל זה היה בשול הימני, בלי פס רצוף ולא על אי תנועה...
זה היה נראה שהם ממש שם בשביל זה.
כנראה שצמד השוטרים הזה לא הגיע למכסה היומית של הדוחות שהוא צריך לחזור איתם אז הלך על המטרה הכי קלה בסביבה וסידר לעצמו ערב רגוע.
מנסיוני, בד״כ השוטרים נמצאים בשול הימני (איפה שרחב יותר, ליד מחלפים וכו׳) ואחרי (!!) אזור של אי תנועה (עליה למחלף וכו׳) - כך שהם יכולים לראות מי עלה על שטח ההפרדה וחזר לקו הצהוב. זה בעיקרון אסור לעשות.
אבל ... חשוב לזכור איך עלית, אם בכלל, על אי התנועה. אם אתה טס כמו הרבה קטנועים ורוכבים ומזגזג על 80 קמ״ש בין הנתיב לשטח ההפרדה וכו׳ - אתה נופל להם בדיוק לרשת.
אז כמו שנכתב - תלוי איך אתה נוסע. השוטרים מחפשים בד״כ מי שנוסע כך שהוא מסכן אחרים (ואת עצמו).
בדיקת רשיונות באמצע כביש מהיר?
^^^
אני רוכב כל יום באיילון, וכמעט כל יום יש ניידות שמחפשות רוכבים. הן בד"כ נמצאות מיד לפני או אחרי יציאות ובאופן כמעט קבוע תמיד יש לידם דו"גי אחד או יותר (תלוי כמה כחולים נמצאים שם). רוב הפעמים זה נראה שהרוכבים מתחננים לשוטר ומנסים להסביר את עצמם, היום ראיתי מישהו מדבר עם השוטרת עם דף ביד (כנראה דו"ח, במקום ללא אי תנועה או פס לבן), ואפילו זכורה לי פעם אחת שהיה מישהו שניסה לברוח (מטומטם) ושני שוטרים 'ניטרלו' אותו תוך שניה. כשאני רואה רכב בשוליים אני ישר חושב שזה שוטרים ומסתנן לתוך הנתיב ואם זה באמת שוטרים אני אפילו משתדל להתרחק מהשול הימני לנתיבים השמאליים יותר. למזלי לא יצא לי שקנסו אותי, אבל פעם אחת כן יצא לי שעיכבו אותי לבדיקת רשיונות במחסום ביציאה מראשון שנראה היה מיועד לדו"גים בלבד.
זה בזמן שהכביש פקוק?
מה זה ניטרלו אותו?
אכן, הכביש כמעט עומד.
וז''א ששניים קפצו ותפסו אותו, וגררו אותו עם מרפק מרותק לאחור...
אווץ...
אני רוצה להאמין שהבן אדם רוכב בלי רישיון או משהו דומה ולא סתם החליט להפוך לעבריין בדרך לעבודה.