תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: שאלות בסיסיות

Member

שאלות בסיסיות

אני כבר עשרה ימים רוכב על נינו (gs500e) , והקטע מאוד מרגש. אני מרגיש לראשונה שאני צריך לשים גבולות ולא מקבל גבולות מהקטנוע.
    אז חסר לי ידע בסיסי מאוד ברכיבה ואחזקת אופנוע , ובא לי להיות טוב לנינו כמו שהוא סבלני אלי.
    ובכן שאלות:
    1. צ'וק. אני שם לב שכל בוקר נינו מתניע עם צ'וק, עד כמה זה חשוב? מתי אפשר להתחיל לנסוע כי לא תמיד יש לי זמן וסבלנות. גם שמתי לב שהצ'וק מניע אותו אחרת מאשר אילו הייתי עומד בחנייה ונותן גז. בקיצור אשמח אם מישהו ייתן לי כמה הנחיות לשאלה: באת בבוקר איך מתחילים לנסוע?
    2. עצירה וחנייה. מצאתי שנוח לי לכבות מנוע על ידי הורדת הרגלית כשנינו בהילוך ראשון ואני עומד. זה בסדר? לא בסדר?
    3. אין לנינו כפתור לאורות. הם תמיד נדלקים אוטומטית. זה תקין?

Senior Member
    מה שאני למדתי משנה רכיבה עם צו'ק, כשהמנוע קר זה בעיקר משפיע על 2 דברים:
    1. הדלק קר ופחות נוטה להתאדות ולהידלק.
    2. השמן שלו קר ומסכך פחות טוב.

אז הדלק קר ולא בוער כמו שצריך, המנוע מכוון להשתמש בכמה שפחות דלק ואתה לא מצליח להניע או מניע ואז נכבה.
    למה לא להניע עם קצת גז וגמרנו עניין? זה בגלל שהשמן קר ואתה לא רוצה לאמץ את המנוע כשהשמן לא בטמפרטורת עבודה.
    הצ'וק גורם לתערובת להיות עשירה יותר על ידי הקטנת כמות האוויר. יש יותר דלק בתא בעירה אז יש יותר אדי דלק (וגם יותר דלק שלא נשרף).
    עם הצ'וק אתה יכול להניע וגם לא יכבה לך אבל בגלל שהתערובת עשירה אתה גורם ליותר התפחמות במערכת.
    אידאלי, צ'וק לכמה שפחות זמן, מגיעים לטמפרטורה סבירה ומכבים, השמן גם די התחמם ואפשר להתחיל נסיעה.
    אני מחכה 15-30 שניות (בחורף יותר, בקיץ לא צריך) ואז מתחיל נסיעה רגועה. 100 מטר ואז מכבה צ'וק תוך כדי נסיעה או ברמזור.
    זה בדרך כלל מספיק לי והמנוע לא נכבה. רק צריך לתת ממש קצת גז לפעמים במעבר בין צ'וק סגור לפתוח.

תשים לב שכל המנוע נשמע אחרת כשהצ'וק סגור. תזכור איך זה נשמע כדי שלא תשכח שהוא פתוח.
    טיפ ללא סבלניים: עולה על האופנוע, מרים קיק, מניע עם צ'וק. שם את הכפפות, עד שאני מסיים המנוע מוכן.

Senior Member
    כיבוי עם הרגלית:
    ההבדל היחיד שאני יודע הוא שאתה משאיר את האורות דולקים בזמן שהמנוע כבוי ולא מטעין את המצבר.

כפתור אורות לא קיים זה תקין, כנראה מניסיון להיות יותר בטיחותי.
    יש אופנועים שיש להם, ויש כאלה עם לחצן איתות חירום שמדליק את כל המאותתים ביחד.

Senior Member
    לגבי הצ'וק.
    צ'וק פתוח עד הסוף, מניע בלי גז בכלל.
    מפמפם מאוד חלש בגז וסוגר לחצי צ'וק.
    מתחיל נסיעה על סל"ד נמוך מאוד, אחרי חצי דקה-דקה סוגר לגמרי. (בד"כ אני עושה סיבוב ברחוב שלי)
    ממשיך לנסוע בסל"ד נמוך-בינוני כ-חמש עד 10 דקות.
    מפה הכל צריך להיות חם ואפשר לתת בסל"ד הגבוה.

Senior Member
    נראה שלא מסכימים איתי לגבי חימום בזמן שאני שם את הכפפות:
    http://faq.ninja250.org/wiki/Warming_up_your_engine

Why shouldn't I let it warm up while I'm putting on my gear?

Engines warm drastically faster when under load than when under no load (idling). The evils of idling are ultra low oil pressure at a time when the oil is at its thickest and doesn't flow very well. That means that right after starting is the point where you have the worst lubrication. By riding you're forcing the oil to move more and provide lubrication to the points that aren't bathed in oil (think heads). Using a good synthetic oil with a low 'cold' number, such as Shell Rotella T 5w-40, will mitigate this as much as possible.

The engine also needs a higher concentration of fuel to air at startup, as the atomization of the gasoline is poor in a cold engine. This means that the sides of the cylinders are getting hosed down with gas, which washes off the little lubrication that was there (and isn't being replaced at idle, due to the factors discussed above).
    The last, and most important, issue is that you create localized hot spots by idling. The engine does not warm evenly. When a mass of metal is bolted together, as an internal combustion engine is, it heats rapidly in some places and not in others. This makes it more susceptible to warping and seizing/galling, which is where two metal surfaces stick/weld together, then rip apart, leaving both surfaces weakened.
    So, take it easy until you can see that the engine is warmed up; then you can ride like your normal squidly self.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    1.הצ'וק נועד להקל על ההתנעה ולא חובה להשתמש בו. עם הזמן תלמד להבין מתי צריך אותו ומתי אפשר בלעדיו.
    מומלץ להמתין 15 - 20 שניות לפני שנוגעים בגז מהסיבה שהשמן עדיין לא הגיע לכל הרכיבים ולמעשה במספר הסיבובים הריאשונים המנוע עובד כמעט בלי שמן.
    אחרי הזמן הזה מתחילים ברכיבה איטית ומגבירים בהדרגה (יש לזה סיבה חשובה),כשהמנוע חם (כ 3 - 5 דקות) אפשר לעשות מה שתרצה.

2.אין בעיה לכבות עם הרגלית מלבד מה שציינו עם האור.

3.נובע משיקולי בטיחות בשביל שתבלוט בכביש גם ביום.

מספר חידודים,
    שמן קר מסכך מצוין הסיבה להמתנה היא הסיבה שציינתי ב 1.

דלק תמיד קר (נסו להכניס אצבע לכוס 95 בשרב) זה לא שייך לאידוי שלו,הסיבה לצ'וק היא הטמפ' של המתכת,כשהמתכת קרה דלק נוטה להידבק אליה,זה קורה לצורך הדוגמה בכניסה לראש מנוע או במניפולד ולכן דרוש "לסלול" שביל הגעה - דלק זורם על גבי דלק עד שאלה מגיעים לצילינדר.

הצ'וק גורם לתערובת יותר עשירה בגלל הגדלת כמות הדלק,ברוב הגדול אבל יש גם צ'וקים שחוסמים אוויר.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    כיבוי עם רגלית מגביר את הסיכוי לשכוח את המפתח בסוויץ!!! (מניסיון).
    לגבי הצ'וק לא מכבים אותו - פותחים או סוגרים בדומה לברז מים רק עם אוויר!

Senior Member
    Tribalmistyc2, תודה על התיקונים.
    אתה יכול להתייחס לגבי מה שכתבו בויקי של הנינג'ה?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    כיבוי עם רגלית מגביר את הסיכוי לשכוח את המפתח בסוויץ!!! (מניסיון).
    לגבי הצ'וק לא מכבים אותו - פותחים או סוגרים בדומה לברז מים רק עם אוויר!
    צריך פשוט להקפיד לנעול גם את הכידון וכך לא שוכחים את המפתח.
    Tracer 900

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אני מניח שכל אחד יש לו "טקס" (ריטואל) משלו!
    אני

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    אתה יכול להתייחס לגבי מה שכתבו בויקי של הנינג'ה?
    כן,האמור למנוע 4 פעימות.
    חימום בסרק הוא אכן לא מומלץ מהסיבה שכתובה שם.
    הדרך האידאלית היא הרצה של כ 10 שניות (ומעט יותר עשוי להשתנות ממנוע למנוע) בלי גז בכלל,אח"כ רכיבה איטית שמוגברת בהדרגה על מנת להגיע לשוויון טמפ' בין האזורים (מנוע עליון,תחתון וגיר) לפני שמתחילים להעמיס על המנוע.
    אם מעמיסים על מנוע קר מגבירים שחיקה ובמקרים קיצוניים (יותר נפוץ במנועי 2 פעימות) גם הורסים את הבוכנה והצילינדר (המנוע לא יעבוד יותר).
    צ'וק במנועים 4T ובמנועי 2T עם מערבל,בגדול לא מומלץ בכלל מהסיבה שהוא מדלל את השמן וגם זה מגביר שחיקה.
    בעניין השמן יש להצמד להוראות יצרן,שמן בצמיגות לא נכונה יהיה דק מדיי או שלא יגיע למקומות בזמן.