עמוד 1 מתוך 11 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 151

אשכול: דיון בנושא אתר רודשיימר Roadshamer - מאגר לוחיות וסרטונים של עברייני תנועה

דיון בנושא אתר רודשיימר Roadshamer - מאגר לוחיות וסרטונים של עברייני תנועה

שלום לחברי הפורום.
    הוסבה תשומת ליבנו לשרשור שרץ פה בפורום בנוגע לאתר רודשיימר. פנינו להנהלה בבקשה לפתוח שרשור רשמי על מנת להציג את האתר ומעשיו.
    אתר רודשיימר Roadshamer הוקם במטרה לנסות ולגרום לשיפור במצב בכבישים בארץ ובעולם. האתר למעשה מתפקד כמו Youtube כאשר כל אחד רשאי להרשם ולהעלות סרטונים של עבירות תנועה בהתאם לכללי העלאת הסרטים. לכל סרטון/תמונה מצורף מספר הרישוי של אותו הרכב אשר ביצע את העבירה. המטרה היא לבנות מאגר מידע של לוחיות רישוי, כאשר כל אחד יוכל לבצע חיפוש של מספרי הרישוי ולראות אילו עבירות אותו כלי הרכב ביצע.

כל סרטון/תמונה ניתנים לדירוג ע"י הגולשים בהתאם למידת מסוכנות או התנהגות אנטי חברתית (A-Hole Scale). כמו כן, כל חבר באתר רשאי להגיב על הסרטון ולחוות דעה. ישנו גם כתפור דיווח על דף הסרטון/תמונה אשר מאפשר לאדם אשר צולם "לערער" על המוצג ולהציג את גרסתו. אם למשל אדם מיהר עם אשתו ההרה לבית החולים, אנו כמובן נענה לבקשת הסרה של סרטון המתעד את נסיעתו בשולי הכביש.

בקשר לשרשור הקודם שהיה בפורום זה, חשוב לנו להדגיש כי אנו מציגים עבירות רבות אשר ביצעו נהגים שונים. אין אנו מנסים להציג רוכבי קטנועים או אופנועים באור שלילי. יתרה מכך, חלק גדול מהסרטונים מגיעים מאופנוענים בעלי מצלמות קסדה. מי כמונו יודע שנהיגה על אופנועים בארץ יכולה להיות מאוד מסוכנת. המטרה שלנו היא לעזור להפוך את הכבישים לבטוחים יותר עבור כל נהג ונהג.

חשוב להדגיש כי בארץ ובעולם כל נושא תפיסת עבירות התנועה הינו סובייקטיבי. נהגים שונים רואים בצורה ובחומרה שונה סוגים שונים של עבירות תנועה. לפיכך אין אנו משמשים שופטים ומאפשרים דיון ודירוג חופשי של המשתמשים.

נשמח לשמוע תגובות ולענות לשאלות.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 07-07-2015 בשעה 12:08. סיבה: כמה תיקונים לבקשת פותח השרשור

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    תגובה:
    ראשית, האתר הנ"ל מהווה פלטפורמה, שמעודדת צילום של אנשים בניגוד לרצונם.
    שנית, כל משתמש באתר מורשה "לשפוט" ולדרג כרצונו, בצורה פומבית, נהיגה של אחרים, ללא כל צורך להוכיח את כישורי הנהיגה שלו.
    בשני הסעיפים האלה, אני רואה פגיעה חמורה בזכויות הפרט, והייתי שמח, אילו הייתה מוגשת תביעה כנגד האתר, שתגרום לסגירתו.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

שלום KKatkov ותודה על תגובתך.
    אני מתאר לעצמי כי מקצועך אינו עו"ד או שופט. עם זאת, אשתדל לענות בצורה עניינית למרות ההתבטאות העוינת.
    לגבי הסעיף הראשון - רוב הסרטונים היו מצולמים גם אם האתר לא היה קיים. אנו רואים מגמה של אנשים אשר מעלים לנו סרטונים מתקופות של עד שנה אחורה כי שמרו אותם וחיכו שיהיה להם מה לעשות איתם, כך שאנחנו מעודדים שימוש בסרטונים שרובם כבר קיימים בכל מקרה. כמו כן באתר Youtube תוכל למצוא אינספור סרטונים מהסוג הזה וערוצים שלמים המוקדשים לעניין זה. דוגמא בחיפוש מהיר: https://www.youtube.com/watch?v=Ne83MtxXU3c
    לגבי עניין הפרטיות: הכבישים הינם נחלת הכלל ומקום ציבורי ולכן אין ציפיה לפרטיות כאשר נוהגים בהם. מצלמות הרכב אינם דבר חדש והשימוש בהם הפך למאוד נפוץ בימינו. הדבר חוקי לחלוטין במדינת ישראל וברוב העולם (לא חוקי במספר מצומצם של מדינות כגון אוסטריה, ליכטנשטיין ועוד כמה).
    דירוג הסרטונים משפיע אך ורק עך מידת החשיפה שאותו הסרטון יקבל באתר ומציג את דעת הקהל הרחב אודות המתרחש.
    כפי שציינו, כוונת האתר להוביל להרתעה וצמצום כמות עבירות התנועה ותאונות הדרכים. אם אינך מעוניין שכלי רכבך יופוע באתר, הפתרון מאוד פשוט - אל תבצע עבירות תנועה.
    ונחזור גם לדוגמא הקודמת: ערוץ יוטוב מאפשר גם הוא דירוג סרטונים. האם ברצונך לסגור גם אותם?

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    תודה על המידע. אני מקווה להתחיל להעלות את כל המנוולים שאני אוסף כל יום במצלמה. עדיף פגיע בפרטיות מפגיע בנפש. שיהיה לאתר בהצלחה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    לכל אלה שהתחילו לקשר כאן קישורים לסרטונים רנדומליים באתר או עומדים להתחיל:

נא לשים לב טוב להודעת הפתיחה. השרשור נועד לדיון במהות האתר, הצגת עמדות בעד ונגד, שאלות כלפי הנהלת האתר וההסברים והתשובות שלהם. אין כל כוונה לדון בעבירה מצולמת כזאת או אחרת, אלא אם זה משמש להוכחת\פסילת נקודה מהותית כלשהי. מכיוון שאת השרשור הזה איננו רוצים לחסום כל עוד הוא נשאר בגבול הטעם הטוב, נחסום את כל מי שינסה לסטות מהקווים המנחים שלעיל.

Senior Member
    כשמוכרים אוטו אז מעבירים גם את לוחית הרישוי לא?

אי אפשר לדעת מי נהג ברכב בעת הצילום. אולי כל התיעוד כבר לא רלוונטי לגבי אותו מספר.

האם מטרתכם היא הקטנת מספר התאונות או עשיית כסף?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי roadshamer צפיה בהודעה
    שלום kkatkov ותודה על תגובתך.
    אני מתאר לעצמי כי מקצועך אינו עו"ד או שופט. עם זאת, אשתדל לענות בצורה עניינית למרות ההתבטאות העוינת.
    אני מניח שזאת לא ההתבטעות העוינת הראשונה או השניה שתראו.
    בתור נציגים של האתר כאן בפורום, ובתור אלה שפותחים שרשור הסברים ותשובות לשאלות, מחויבותכם לענות גם להתבטאויות עוינות, כל עוד הינן מנוחסות בצורה סבירה ואינן חוצות קוים אדומים של קללות\איומים\איחולים\וכו'. בין אם דעתו של kkatkov חביבה עליכם או לא, הוא העלה נקודות חשובות שדורשות התיחסות ועשה את זה בנימוס, גם אם עוין. תודה שהתיחסתם בהתאם, ואבקש להמשיך כך גם עם ה"עוינים" הבאים.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 07-07-2015 בשעה 12:07.

ציטוט נכתב במקור על ידי uriar
    תודה על המידע. אני מקווה להתחיל להעלות את כל המנוולים שאני אוסף כל יום במצלמה. עדיף פגיע בפרטיות מפגיע בנפש. שיהיה לאתר בהצלחה!
    תודה. נשמח לשתף.

ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    כשמוכרים אוטו אז מעבירים גם את לוחית הרישוי לא?
    אי אפשר לדעת מי נהג ברכב בעת הצילום. אולי כל התיעוד כבר לא רלוונטי לגבי אותו מספר.
    האם מטרתכם היא הקטנת מספר התאונות או עשיית כסף?
    הסרטונים עלולים לשמש מעין "היסטוריה" של כלי הרכב אותו אתם עומדים לרכוש. כאשר אתה קונה רכב, אתה קונה גם את ההיסטוריה שלו. עם זאת, על כל סרטון/תמונה יש תאריך ושעה, כך שניתן לראות אם זה קרה לפני או אחרי הרכישה.
    מי שצריך לדעת מי נהג, ידע. דוגמא: אב שנותן את הרכב לילדיו ויגלה סרטונים בו רכבו "מככב" מבצע עבירות מסוכנות בכביש.
    בעל חברה שרואה כי הרכב אותו נותן לאחד מעובדיו חונה בחניית נכים שלא בצדק וכו'
    ברגע זה המיקוד הוא ביצירת מודעות, והרתעה ושיפור תנאי הדרכים. האתר מאוד לא רווחי ומעט הפרסומות לא מתקרבות לכיסוי 10% מעלויות השרתים, קידוד, רוחב הפס ועלויות נוספות. שימו לב כי אנו מאחסנים את כל הסרטונים/תמונות בשרתים שלנו ולא אצל צד שלישי כמו Youtube.
    אנו נשמח אם מאוד אם בעתיד עם הגדלת המודעות והפרסום, נוכל לחסות את עלויות התפעול של האתר.

ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1
    תודה שהתיחסתם בהתאם, ואבקש להמשיך כך גם עם ה"עוינים" הבאים.
    נשתדל

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    שלום KKatkov ותודה על תגובתך.
    לגבי הסעיף הראשון - רוב הסרטונים היו מצולמים גם אם האתר לא היה קיים. אנו רואים מגמה של אנשים אשר מעלים לנו סרטונים מתקופות של עד שנה אחורה כי שמרו אותם וחיכו שיהיה להם מה לעשות איתם, כך שאנחנו מעודדים שימוש בסרטונים שרובם כבר קיימים בכל מקרה. כמו כן באתר Youtube תוכל למצוא אינספור סרטונים מהסוג הזה וערוצים שלמים המוקדשים לעניין זה. דוגמא בחיפוש מהיר: https://www.youtube.com/watch?v=Ne83MtxXU3c
    לגבי עניין הפרטיות: הכבישים הינם נחלת הכלל ומקום ציבורי ולכן אין ציפיה לפרטיות כאשר נוהגים בהם. מצלמות הרכב אינם דבר חדש והשימוש בהם הפך למאוד נפוץ בימינו. הדבר חוקי לחלוטין במדינת ישראל וברוב העולם (לא חוקי במספר מצומצם של מדינות כגון אוסטריה, ליכטנשטיין ועוד כמה).
    דירוג הסרטונים משפיע אך ורק עך מידת החשיפה שאותו הסרטון יקבל באתר ומציג את דעת הקהל הרחב אודות המתרחש.
    כפי שציינו, כוונת האתר להוביל להרתעה וצמצום כמות עבירות התנועה ותאונות הדרכים. אם אינך מעוניין שכלי רכבך יופוע באתר, הפתרון מאוד פשוט - אל תבצע עבירות תנועה.
    ונחזור גם לדוגמא הקודמת: ערוץ יוטוב מאפשר גם הוא דירוג סרטונים. האם ברצונך לסגור גם אותם?
    אכן, אני איש מחשוב, ולא עו"ד או שופט.
    לכן, כתבתי "הייתי שמח אם" - בלי לדעת, האם זה ריאלי או לא.
    בעיניי, פלטפורמה מסוג זה פוגעת בפרטיות, ומעודדת את תופעת ה"Shaming" המגעילה והמסוכנת, שבה אנשים רנדומליים, לוקחים לעצמם את הזכות לשפוט אחרים - מבלי שהוסמכו לכך, בלי שהם נושאים באחריות מוסרית כלשהי, ובלי מודעים להשלכות הפוטנציאליות על "הנשפט" (ראה מקרה שאירע לא מזמן בפייסבוק, והוביל להתאבדות של עובד משרד ממשלתי, שהואשם, ככל הנראה ללא סיבה מספקת, בגזענות).
    ההשוואה ליוטיוב אינה עוברת ביקורת, שכן ביוטיוב הדירוג מתייחס לסרטון עצמו - עד כמה הוא מצחיק, מרגש, מעניין וכו' - ולא להתנהגות האדם בסרטון.
    כך שבין אם הפרוייקט שלכם חוקי ובין אם לא, אני מתנגד בתוקף לאתרים מסוג זה (לא שזה משנה משהו), ואיחולי הצלחה לא תראו ממני.

אה, כן - אומנם, אין לי מה לעשות עם העובדה ש "Big brother is watching you" - אבל הרגשות שאני חש כלפי אלה שמעודדים את התופעה, באופן לא מפתיע, הינם שליליים.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 06-07-2015 בשעה 17:29.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    העלתי שני סרטים. הממשק שלכם נורא נורא קשה ודי לא מעודד להמשיך להשתמש באתר... יש סיבה למה אני צריך להכניס מיקום פעמיים (שלא לדבר על זה שאפשר היה לשייך מדינה לפרופיל בתור ברירת מחדל).

שלום אוריר.
    מיקום ראשון משויך לרישוי רכב. אם הסרטון למשל מגיע מצרפת למשל, יכול להיות שהרכב מספרד ולכן יש צורך לשייך מספר רישוי למדינה.
    כמו כן, הדברים היחידים שהינם "הכרחיים" הם כותרת ותיאור. אם לא מכניסים את שאר הפרטים, ההעלאה עדיין מתבצעת. עם זאת, אנו היינו רוצים כמה שיותר פרטים על מנת שהמאגר יהיה מדויק כמה שיותר.
    נוסיף את עניין המדינה כברירת מחדל ונעשה את בחירת מיקום לוחית הרישוי לברור יותר
    נשמח לדעת מה עוד הופך את זה ל"קשה ודי לא מעודד המשך שימוש" על מנת שנוכל להשתפר.

Senior Member
    roadshamer, אם נהג חיפש את עצמו וגילה שהוא ביצע מספר עבירות. מה הצעד הבא מבחינתכם?

Junior Member הסמל האישי של יונתן57
    ואם כבר- האם ישנו שיתוף של סרטוני נהגים המבצעים עבירות תנועה חמורות כגון חציית קו הפרדה לבן או רמזור אדום, עקיפה מוסכנת וכו' עם רשויות אכיפת החוק?

רק לאחר שיעלמו כל בעלי החיים, אחרון העצים יכרת ולא ישארו עוד מים, יבין האדם שכסף אי אפשר לאכול.

יש אופנוען מהיר מאלי פנגס?

Member
    הסרטונים עלולים לשמש מעין "היסטוריה" של כלי הרכב אותו אתם עומדים לרכוש. כאשר אתה קונה רכב, אתה קונה גם את ההיסטוריה שלו. עם זאת, על כל סרטון/תמונה יש תאריך ושעה, כך שניתן לראות אם זה קרה לפני או אחרי הרכישה.
    מי שצריך לדעת מי נהג, ידע. דוגמא: אב שנותן את הרכב לילדיו ויגלה סרטונים בו רכבו "מככב" מבצע עבירות מסוכנות בכביש.
    בעל חברה שרואה כי הרכב אותו נותן לאחד מעובדיו חונה בחניית נכים שלא בצדק וכו'
    ברגע זה המיקוד הוא ביצירת מודעות, והרתעה ושיפור תנאי הדרכים. האתר מאוד לא רווחי ומעט הפרסומות לא מתקרבות לכיסוי 10% מעלויות השרתים, קידוד, רוחב הפס ועלויות נוספות. שימו לב כי אנו מאחסנים את כל הסרטונים/תמונות בשרתים שלנו ולא אצל צד שלישי כמו Youtube.
    אנו נשמח אם מאוד אם בעתיד עם הגדלת המודעות והפרסום, נוכל לחסות את עלויות התפעול של האתר.
    קודם כל בעניין מאגר לוחיות הרישוי, לדעתי, אתם פותחים פה פתח נוראי. מספיק אידיוט אחד שיזהה מספר שכיכב באתר שלכם ויחליט לעשות עם זה משהו. וכמו שאנחנו יודעים, אידיוטים לא חסר. וזה עוד לפני שנכנסים לעניין שאצלנו מספר רישוי הוא לרכב, לא לנהג.

אני באמת מאמין שהכוונות שלכם הם טובות, אבל לטעמי הדרך הזאת היא פושעת. וכמו שאומרים: "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות"

Junior Member הסמל האישי של יונתן57
    סליחה, אבל רק לפני הכל-

שלום אוריר.
    !

רק לאחר שיעלמו כל בעלי החיים, אחרון העצים יכרת ולא ישארו עוד מים, יבין האדם שכסף אי אפשר לאכול.

יש אופנוען מהיר מאלי פנגס?