עמוד 2 מתוך 11 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 151

אשכול: דיון בנושא אתר רודשיימר Roadshamer - מאגר לוחיות וסרטונים של עברייני תנועה

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    תגובה:
    ראשית, האתר הנ"ל מהווה פלטפורמה, שמעודדת צילום של אנשים בניגוד לרצונם.
    שנית, כל משתמש באתר מורשה "לשפוט" ולדרג כרצונו, בצורה פומבית, נהיגה של אחרים, ללא כל צורך להוכיח את כישורי הנהיגה שלו.
    בשני הסעיפים האלה, אני רואה פגיעה חמורה בזכויות הפרט, והייתי שמח, אילו הייתה מוגשת תביעה כנגד האתר, שתגרום לסגירתו.
    הדגשתי לך מילת מפתח - כרצונו
    אתה יכול לעשות הרבה דברים כרצונך: אתה יכול להחרים את האתר כרצונך, אתה יכול להביע את דעתך על האתר כרצונך, אתה יכול לרכב כרצונך, אתה יכול להביע את מורת רוחך באם תצולם ותגיע לאתר בגלל שרכבת כרצונך, אתה יכול להגיע לשיקום עקב רכיבתך שנרכבה עפ"י רצונך.
    הכל כמובן - כרצונך.
    בשם האתר יש מילת מפתח נוספת - Shamer, מהשורש Shame, ומטרת האתר היא לייצר Shaming בקרב נהגים ורוכבים שעשו כרצונם מה שעשו.
    צילום אנשים בניגוד לרצונם היא פעולה חוקית במדינת ישראל ככל שמדובר בשטח ציבורי, למיטב זיכרוני, אולם אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה.
    למיטב זיכרוני גם כבישי ישראל ושטחים נוספים שמוגדרים כ"דרך" עונים על הקריטריון של "מקום שיש לציבור זכות להיות בו", ומכאן נגזרת חוקיות הצילום.
    אבל שוב, אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה.
    אני לא רואה כאן שום סעיף של פגיעה בזכויות הפרט.
    אך גם אם הייתה כאן פגיעה בזכויות הפרט, אני סבור כי האינטרסים הציבוריים ותועלתם, המופקת מן האתר, גוברים על זכויות הפרט.
    תגובה זו כמובן, היא הבהרה בנוגע לכמה שאלות שעלולות לעלות, כמו גם דעתי האישית אותה הבעתי כרצוני במסגרת חופש הביטוי, שהינו זכות של הפרט.
    אם יש לך משהו ענייני להוסיף לדיון, לרבות בנוגע לתגובתי, אתה מוזמן.
    אם אתה רוצה לשלוח לי את בירכתך הכנה אתה מוזמן ללחוץ על הכינוי שלי בדיון זה, מצד ימין, קליק שמאלי בעכבר, ואז לרדת עם הסמן כ-2 אפשרויות מטה, וללחוץ על "הודעה פרטית".

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    מכאן:
    http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/087_001.htm
    (4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו;

מהווה פגיעה בפרטיות עפ"י חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981.
    לפי מה שראיתי בחיפוש שבצעתי, הסעיף הנ"ל תופס גם ל"צילום ברשות רבים" - משמע, לצילום בשטח ציבורי.
    הכוונה "להשפיל או לבזות" את המצולם נמצאת בשם האתר - נראה לי, שזה די קרוב לתרגום מילולי של "Shaming".
    כך שתבדקו שוב את חוקיות הפרוייקט. לא דימיינתי שיש כאן פגיעה בפרטיות המצולמים, אפילו עפ"י החוק הישראלי - או לפחות, סיכוי לקיומה של פגיעה כזאת.

Aprilia - יש לי דברים מעניינים יותר לעשות בחיים, מאשר לשלוח לך הודעות פרטיות.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי יונתן57 צפיה בהודעה
    ואם כבר- האם ישנו שיתוף של סרטוני נהגים המבצעים עבירות תנועה חמורות כגון חציית קו הפרדה לבן או רמזור אדום, עקיפה מוסכנת וכו' עם רשויות אכיפת החוק?

מצטרף לשאלה, האם רשויות החוק יכולות לתת כנס על סמך הסרטונים שבאתר?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ohaddi צפיה בהודעה
    מצטרף לשאלה, האם רשויות החוק יכולות לתת כנס על סמך הסרטונים שבאתר?
    עקרונית, לא. רק אם הם ממש משתדלים.

הבעיה העיקרית עם עם החרא הזה, מעבר לגישה המלוכלכת שהוא מייצג, היא שאין שום אחריות אישית של המשתתפים בלינצ' הזה.
    אין פה באמת צדק. זה המון אנונימי זועם וחסר אחריות. מה השלב הבא- עושים לנהגים הסוררים מהלך "באים לבנקאים"?

נ.ב.
    משעשע, אבל הסרטון הראשון שנתקלתי בו באתר משלב עבירה של המצולם עם עבירה של המצלם עצמו :d
    shaming לעצמך זה מרשים...
    נערך לאחרונה על ידי Vaderom; 07-07-2015 בשעה 16:12.

Banned
    אם היו לי כישורים מינימאלים של האקינג הייתי מדידוס לכם ת'צורה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קסד צפיה בהודעה
    אם היו לי כישורים מינימאלים של האקינג הייתי מדידוס לכם ת'צורה.
    אתה מוזמן לשלוח את בירכותיך ושאיפותיך בהודעות פרטיות.
    חבל שבגלל תגובות של סוררים חסרי רסן, מנהלינו המהולל, Jack_R1, יעניש קולקטיבית את אלו שלא ראויים לכך.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Aprilia צפיה בהודעה
    אתה מוזמן לשלוח את בירכותיך ושאיפותיך בהודעות פרטיות.
    חבל שבגלל תגובות של סוררים חסרי רסן, מנהלינו המהולל, Jack_R1, יעניש קולקטיבית את אלו שלא ראויים לכך.
    ואתה מוזמן להתחבר ל ...

צד המעודן והתרבותי שבך.

ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    העלתי שני סרטים. הממשק שלכם נורא נורא קשה ודי לא מעודד להמשיך להשתמש באתר... יש סיבה למה אני צריך להכניס מיקום פעמיים (שלא לדבר על זה שאפשר היה לשייך מדינה לפרופיל בתור ברירת מחדל).
    בוצעו מספר שינויים בדך ההעלאה. נשמח אם תאמר לנו אם זה עוזר

ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    roadshamer, אם נהג חיפש את עצמו וגילה שהוא ביצע מספר עבירות. מה הצעד הבא מבחינתכם?
    לא הבנתי את השאלה. הכוונה מה האתר עושה עם זה או מה המשתמש אמור לעשות עם זה שהוא מופיע?

ציטוט נכתב במקור על ידי יונתן57 צפיה בהודעה
    ואם כבר- האם ישנו שיתוף של סרטוני נהגים המבצעים עבירות תנועה חמורות כגון חציית קו הפרדה לבן או רמזור אדום, עקיפה מוסכנת וכו' עם רשויות אכיפת החוק?
    ניסינו מספר פעמים להעביר למשטרה מספר סרטונים חמורים. הם חזרו אלינו וביקשו שנשלח להם מידע ופרטים נוספים. שלחנו להם את כל שביקשו אך טרם קיבלנו מהם תשובה. יש לנו תוכניות לשתף פעולה עם הרשויות על מנת לסייע באכיפה בכל הנוגע לעבירות המפריעות/מסכנות אזרחים ואף מספר דרכים לגרום לכך שהמשטרה לא תוכל להתעלם. נפרט על כך בהמשך.

ציטוט נכתב במקור על ידי חחח צפיה בהודעה
    קודם כל בעניין מאגר לוחיות הרישוי, לדעתי, אתם פותחים פה פתח נוראי. מספיק אידיוט אחד שיזהה מספר שכיכב באתר שלכם ויחליט לעשות עם זה משהו. וכמו שאנחנו יודעים, אידיוטים לא חסר. וזה עוד לפני שנכנסים לעניין שאצלנו מספר רישוי הוא לרכב, לא לנהג.
    כפי שאמרנו כבר, אין אנו חושפים פרטים אודות אותם האנשים. לא נראה הגיוני שמישהו יעשה מעשה קיצוני בגלל שראה אדם שמכיר מבצע עבירת תנועה. יתכן וישנה את גישתו כלפיו ואת מה שהוא חושב עליו. יש יותר סיכוי שאנשים שיראו ב"לייב" אנשים אחרים מבצעים עבירה יעשו משהו קיצוני באותו הרגע.

מכאן:
    http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/087_001.htm
    (4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו;
    כפי שאמרנו קודם, הנושא המשפטי כבר נבדק לעומק ע"י עורכי דין.
    1) החוק מדבר על תצלומו של אדם. אנו מציגים תצלומים של כלי רכב.
    2) הפרסום אינו בא להשפיל ולבזות את אותו הנהג. הצילומים מציגים רכבים אשר נהגיהם מבצעים עבירות תנועה אשר הינן עבירות פליליות (ללא קלון). לפי מה שאתה אומר גם פרסום סרטון של אדם אשר פורץ לרכב או לבית זו עבירה על החוק.
    אם לעומת זאת נפרסם סרטון של נהג מחטט באף, החוק שאתה מצוטט יהיה תקף.

Banned
    זוהי הודעה מטעם משמרת הצניעות -

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי roadshamer צפיה בהודעה
    ניסינו מספר פעמים להעביר למשטרה מספר סרטונים חמורים. הם חזרו אלינו וביקשו שנשלח להם מידע ופרטים נוספים. שלחנו להם את כל שביקשו אך טרם קיבלנו מהם תשובה. יש לנו תוכניות לשתף פעולה עם הרשויות על מנת לסייע באכיפה בכל הנוגע לעבירות המפריעות/מסכנות אזרחים ואף מספר דרכים לגרום לכך שהמשטרה לא תוכל להתעלם. נפרט על כך בהמשך.

כפי שאמרנו כבר, אין אנו חושפים פרטים אודות אותם האנשים.

2) הפרסום אינו בא להשפיל ולבזות את אותו הנהג. הצילומים מציגים רכבים אשר נהגיהם מבצעים עבירות תנועה אשר הינן עבירות פליליות (ללא קלון). לפי מה שאתה אומר גם פרסום סרטון של אדם אשר פורץ לרכב או לבית זו עבירה על החוק.

כמות הסתירות הלוגיות בדברים שלך מרשימה.
    אתם לא חושפים פרטים של אנשים, אבל רק למשטרה ואפילו לא בצו - באופן יזום ועצמאי.
    אתם לא מבזים אנשים, אבל אתם מציגים סרטונים, ללא בדיקה עושים shaming פומבי לאנשים ללא משפט.

מזל שאפילו בית המשפט הלא-מי-יודע-מה חד שלנו מבין שסרטונים כאלה הם לא ראיה ואפשר לנגב איתם את התחת.
    כל שאר מה שאתם עושים עלוב כמו הפוסטים מלאים הלייקים בפייסבוק שעושים לינצ' באנשים מבלי לברר פרטים, ופעם אחר מעם מסתברים להיות מוטים לכל הפחות אם לא מומצאים או שקריים.

עולם מקסים אתם בונים פה.

נ.ב.
    מה הקשר בין לבזות לבין פלילי וקלון? נראה לי העו"ד שלך לא ממש הבין מה הדיבור...
    אתה מבזה אדם על עבירה כביכול, שהוא לא נשפט עליה.

תרחיש - אני מחפש עבודה בתור נהג משאית, מגיע לריאיון, והמעסיק הפוטנציאלי שלי אומר - ואללה, ראיתי את הרכב שלך בROADSHAMER, לא בא לי עליך.
    אני בטוח שזה נשמע לך הגיוני ואתה אומר - אחלה, שאנשים יחשבו על איך הם נוהגים ויפחדו מלהופיע באתר.
    רק הבעיה שאתה לא עושה משפט, שלא לדבר על משפט תקין. אצלך כולם אשמים, אוטומט. וישר מבוזים בציבור. אין למעסיק הפוטנציאלי הזה דרך לדעת אם הסרטון באתר מזוייף או ערוך או סתם לא מכיל את כל הסיטואציה. אולי מה שהיה שם זה לא עבירה. זה בית משפט עושה, אבל אתה מדלג על התהליך המסורבל הזה.

תענוג.
    נערך לאחרונה על ידי Vaderom; 08-07-2015 בשעה 00:09.

סליחה על חוסר הדיוק בהגדרה.
    הפרסום באתר לא נועד לבזות - הוא בסך הכל נועד לתת פלטפורמה ללינץ' וירטואלי...
    ולמאותגרים - "לינץ'" - פעולה של ענישה (במקור, הוצאה להורג) של אדם ללא משפט. בדיוק מה שהאתר מאפשר לעשות לכל המעוניין.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Vaderom צפיה בהודעה
    אתם לא מבזים אנשים, אבל אתם מציגים סרטונים, ללא בדיקה עושים shaming פומבי לאנשים ללא משפט.
    אין כאן שום סתירה, המשטרה היא שמחליטה האם יש כאן עבירה והאם היא תאתר את הנהג העבריין ותרשום לו דו"ח תנועה.
    לצערי, ומניסיון המשטרה בדרך כלל לא רושמת דו"ח תנועה על סמך סרטונים שהועברו אליהם, אלה עם העניין יעורר הד ציבורי גדול.
    הינך מוזמן לאתר כל בן אדם על סמך מספר רכב, בהצלחה!
    כפי שבן אדם נורמטיבי מודיע למשטרה על פריצה לבית של שכנו או למכולת השכונתית ללא צו של בית משפט, (וזה לא ביזוי של השודד), יש כאן קבוצת אנשים שמגלים אכפתיות ותורמים מזמנם וכספם לשיפור תרבות הנהיגה כאן, והם לא מבזים איש.
    האם הסרטונים שמפורסמים בטלוויזיה בתוכניות שונות או ברשת ומבקשים מידע על גנב שצולם תוך כדי מעשה מבזים את אותו הגנב? ועוד לפני שהוא בכלל נתפס.
    ומה עמדתך לבגי סרטון של פגע וברח, את מי הוא מבזה?
    הסרטונים נבדקים, סרטון שלא מתפרסם באתר נשלחת הודעה מפורטת מדוע הוחלט לא להעלותו לאתר לאדם ששלח אותו.
    וכפי שכבר נאמר: לא רוצה להופיע ב Roadshamer? על תבצע עבירות תנועה.

מזל שאפילו בית המשפט הלא-מי-יודע-מה חד שלנו מבין שסרטונים כאלה הם לא ראיה ואפשר לנגב איתם את התחת.
    כל שאר מה שאתם עושים עלוב כמו הפוסטים מלאים הלייקים בפייסבוק שעושים לינצ' באנשים מבלי לברר פרטים, ופעם אחר מעם מסתברים להיות מוטים לכל הפחות אם לא מומצאים או שקריים.
    בית משפט דווקה כן התרשם מסרטון כזה, כך שאני ממליץ להמשיך לרכוש נייר טואלט.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/2...l?hp=1&cat=673

הדבר הבאמת עלוב הוא התגובות של רוב המגיבים לשלילה כאן, יש בכם פחד.
    לא במקרה מדובר בסרטונים, ולא בסיפורים, קשה להתווכח עם סרטון שמראה נהג מזגזג כוון שהוא אוחז בטלפון בזמן נהיגה, או קטנוע שעובר באדום, או אופנוען שעושה ווילי בכביש ציבורי.

עולם מקסים אתם בונים פה.
    זה העולם המקסים שאתה רוצה לבנות?

http://roadshamer.com/video/scooter-...destrian-1111/
    http://roadshamer.com/video/scooter-...sidewalk-1089/

תרחיש - אני מחפש עבודה בתור נהג משאית, מגיע לריאיון, והמעסיק הפוטנציאלי שלי אומר - ואללה, ראיתי את הרכב שלך בROADSHAMER, לא בא לי עליך.
    אני בטוח שזה נשמע לך הגיוני ואתה אומר - אחלה, שאנשים יחשבו על איך הם נוהגים ויפחדו מלהופיע באתר.
    רק הבעיה שאתה לא עושה משפט, שלא לדבר על משפט תקין. אצלך כולם אשמים, אוטומט. וישר מבוזים בציבור. אין למעסיק הפוטנציאלי הזה דרך לדעת אם הסרטון באתר מזוייף או ערוך או סתם לא מכיל את כל הסיטואציה. אולי מה שהיה שם זה לא עבירה. זה בית משפט עושה, אבל אתה מדלג על התהליך המסורבל הזה.

תענוג.
    אם המעסיק רציני, אתה תדרש להמציא רישום משטרתי של עבירות התנועה שלך בפניו, ומעבר לכך מעסיקים בודקים גם ברשת מידע על מועמדים לעבודה.
    ותבינו שאף אחד לא שופט או מבזה על ידי כל מהוא מעלה סרטון עם עבירת תנועה לאתר, זוהי מראה בפרצופו של אותו נהג, ואולי של חלק נכבד של החברה הישראלית.

גילוי נאות: אינני קשור לאתר Roadshamer.
    If everything seems under control, you're just not going fast enough- M. Andretti

Member

עולם מקסים אתם בונים פה.

נ.ב.
    מה הקשר בין לבזות לבין פלילי וקלון? נראה לי העו"ד שלך לא ממש הבין מה הדיבור...
    אתה מבזה אדם על עבירה כביכול, שהוא לא נשפט עליה.

תענוג.
    סתם הערה.. כבר היה "כוכב" שקיבל כתב אישום אחרי שהעלה סירטון נהיגה שלו לפייסבוק.
    אומנם צילום של הספידומטר תוך כדי נסיעה זו לא דרך מאושרת ע"י מכון התקנים לקביעת מהירות נסיעה של רכב, אבל זה לא ממש מנע מהשופט להעניש את הנהג.
    אז אני הייתי נזהר קצת מהקביעה הנחרצת שלך שבתי המשפט שלנו "מבין שסרטונים כאלה הם לא ראיה"
    אם אתה ניגש לראיון עבודה ומצליחים לזהות אותך כאדם שנוהג ברכב שמספרו XX-XXX-XX ושהועלה וידאו של הרכב הזה מבצע עבירת תנועה באינטרנט, אז אתה צריך להצדיע למעסיק, כי אפילו rainman לא היה מצליח לעשות את זה.

אין כאן שום סתירה, המשטרה היא שמחליטה האם יש כאן עבירה והאם היא תאתר את הנהג העבריין ותרשום לו דו"ח תנועה.
    לצערי, ומניסיון המשטרה בדרך כלל לא רושמת דו"ח תנועה על סמך סרטונים שהועברו אליהם, אלה עם העניין יעורר הד ציבורי גדול.
    הינך מוזמן לאתר כל בן אדם על סמך מספר רכב, בהצלחה!
    כפי שבן אדם נורמטיבי מודיע למשטרה על פריצה לבית של שכנו או למכולת השכונתית ללא צו של בית משפט, (וזה לא ביזוי של השודד), יש כאן קבוצת אנשים שמגלים אכפתיות ותורמים מזמנם וכספם לשיפור תרבות הנהיגה כאן, והם לא מבזים איש.
    האם הסרטונים שמפורסמים בטלוויזיה בתוכניות שונות או ברשת ומבקשים מידע על גנב שצולם תוך כדי מעשה מבזים את אותו הגנב? ועוד לפני שהוא בכלל נתפס.
    ומה עמדתך לבגי סרטון של פגע וברח, את מי הוא מבזה?
    הסרטונים נבדקים, סרטון שלא מתפרסם באתר נשלחת הודעה מפורטת מדוע הוחלט לא להעלותו לאתר לאדם ששלח אותו.
    וכפי שכבר נאמר: לא רוצה להופיע ב Roadshamer? על תבצע עבירות תנועה.
    ניסית פעם לחשוב, למה יש בית משפט נפרד לענייני תעבורה?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

תודה ל - Aprilla ו - RiderOnTheStorm. חסכתם לי לענות לרוב הטענות.

מבלי לברר פרטים, ופעם אחר מעם מסתברים להיות מוטים לכל הפחות אם לא מומצאים או שקריים.
    נשמח לדוגמאות

ניסית פעם לחשוב, למה יש בית משפט נפרד לענייני תעבורה?
    מאותה הסיבה שיש בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט המחוזי ובית משפט השלום.