גיל 29 זה בסדר גמור להתחיל.
בגדול, אומנויות הלחימה מתחלקות לאומנויות המשלבות בתוכן מגע מלא בקרב כגון קראטה וג'ודו וכאלו שלא, למשל אייקידו. לפני הכל, הייתי ממליץ לך לחשוב מראש מה אתה מחפש באומנות לחימה, כלומר מהו ההישג אליו אתה רוצה להגיע ומהו הסגנון שמושך אותך יותר. לכל אומנות לחימה יש יתרונות וחסרונות, מה שהופך אותה מתאימה לאחד אבל לא מושכת לאחר.
לך לכמה שיטות שנשמעות לך מעניינות ותראה באיזו מהן יש לך קליק עם האנשים, צורת ההדרכה, התפיסה החשיבתית וההרגשה הכללית.
כדאי לקחת בחשבון, שמקצועיות באומנות לחימה היא תהליך שנמשך לא מעט זמן ותלוי הרבה מאוד בהתמדה. זה תהליך ארוך וקשה ולעיתים סיזיפי שאת תוצאותיו לא רואים מיד.
עבור הגנה עצמית הייתי ממליץ לך על האומנויות אשר משלבות בתוכן מגע מלא כמו קראטה לסוגיו, טאקוונדו או קרב מגע. ג'ודו מהבחינה הזו לא יהיה מאוד אפקטיבי מאחר והוא כנראה יסכן אותך בקרב ברחוב עם תוקף.
מעבר לרשום מעלה, ההמלצה שלי (המשוחדת, כמובן) תיהיה קונג פו ווינג-צ'ון. שיטת לחימה מהירה, אגרסיבית, אפקטיבית ופשוטה אשר מאפשרת התמודדות עם טווח נרחב של תקיפות תוך כדי התקפה חזרה ושילוב של השניים.
תרגיש חופשי להתחיל ולשנות את דעתך ולעבור למשהו אחר אם לא מתאים, רק קח בחשבון שזה באמת מאוד תלוי בהתמדה.
![]()