כבר היה ניסיון של הזרקת דלק אלק' בדו"פ זה לא קשור.
מנוע דיזל דוחס אוויר עד שזה רותח ורק אז מזריק את הסולר,בגלל המגע עם האוויר הרותח הוא ניצת.
כבר היה ניסיון של הזרקת דלק אלק' בדו"פ זה לא קשור.
מנוע דיזל דוחס אוויר עד שזה רותח ורק אז מזריק את הסולר,בגלל המגע עם האוויר הרותח הוא ניצת.
אז איך בעצם מווסתים את הספק המנוע?
רק ע״י שינוי כמות הדלק? זה לא יוצר בעיות של תערובת עשירה/ענייה?
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
הכוונה בלישרוף שמן היא לא לשרוף את השמן מנוע המיועד לשימון אלה את הדלק, מנועי דיזל יכולים גם לעבוד על שמן בישול כדלק ברמת העיקרון לכן צורת העבודה שלהם מאפשרת לשרוף שמן ביעילות טובה יותר ממנוע שתי בעימות שצריך להצית בעזרת ניצוץ את התערובת.
כמו שכתבתי זה נושא מאד טעון, בפורום לנדרובר בחו"ל יש כבר שמונים ומשהוא עמודים של "לי יש יותר גדול" בנושא הזה, אני ניסיתי ואת התובנות שלי העלתי כאן, אני מרוצה מהתוצאות, מבין בהחלט מי שמפקפק בזה כי יש כמה מחקרים בנושא שסותרים אחד את השני, מה שבטוח הוא שהשימוש בזה כבר נבדק על פני מאות אלפי קילומטרים ונזק לא דווח אז לפחות נזק זה לא עושה.
מומחה לזיהום אוויר אני לא (מסתמך על הנתונים של הבודק בטסט) אבל ברמת העיקרות שמן אי אפשר להדליק עם ניצוץ אבל לעומת זאת ניתן להדליק אותו עם לחץ וחום.
בדו"פ דוחפים הרבה יותר שמן בדלק ממה שאני מכניס בדיזל כתוסף, בדו"פ השמן בוער חלקית בגלל הדלק ולא בגלל הפלג מה שגורם לזיהום גבוה יותר.
יש אפשרות גם להתגבר על זה בדו"פ אבל זה כבר הייתה הבחירה של היצרנים לא להתאמץ ולזנוח את המנוע הזה
אני מנחש (רק מנחש) שהשמן הזה מתפקד כמו מתנול או אתנול במנועי בנזין - אוקטן בוסטר. בדיזל מדובר על מספר צטן (לא אוקטן) כאשר צטן הוא בדיוק מסוג החומרים (אלקנים לינאריים) שגורמים למספר אוקטן נמוך בבנזין. במנוע 2 פעימות תפקיד השמן הוא לשמן מכלולים ואם הוא היה נשרף לגמרי הוא לא היה עושה את תפקידו. במנועי דיזל, הטמפרטורות גבוהות בהרבה כך שהשמן יכול להישרף לחלוטין, ותוספת קטנה שלו מיטבה, כנראה, עם אחידות השרפה.
לתחושתי, תוספת קטנה של אתילן גליקול (המרכיב העיקרי באנטיפריז) או פרופילן גליקול תיטיב עם הסולר. ידוע אולי אם מישהו ניסה?
כשבטעות שמתי 20 ליטר בנזין בניסטן דיזל שלי הוספתי 2 ליטר שמן דופ והוא אכל את זה בכיף כאילו זה סולר. להוסיף סתם ככה לסולר? לא מכיר אני מוסיף שמני מנוע ישנים שחבל לזרוק למיכל . הולך לא רע
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor