אני מניח שקראת את השרשורים בנושא (ויש לא מעט כאלה). אין תשובה חד משמעית. לדעתי העניין הוא די פשוט.. בקש לראות רישיון רכב מאלה שטוענים ששלהם מתאים לA1. אם רשום L2, הכל טוב. אם לא, באסה. תקנו אותי אם אני טועה.
היי חברים.
רציתי לדעת האם יש סיכוי לבעל רשיון A1, המחזיק בו מאז 2015, לרכוש ולרכב חוקית על ה-KLE500 של קוואסאקי? קראתי קצת בנושא ויש לי הבנה מעורפלת, שלפני 2007 לא נרשמו כ"ס ולכן היו כאלו שנשרמו כ-L3 לרשיון A וכאלו שנרשמו כ-L2 לרשיון A1, וראיתי גם ביד 2 כמה מוכרים הטוענים שהכלי שלהם מתאים ל-A1. אני מאוד רוצה לרכב על הכלי הזה, ואין לי בעיה לרכוש אחד ולשפץ אותו, כבר עשיתי את זה בעבר עם האופנוע הנוכחי שלי, אני דיי נהנה מזה. נכון להיום, הוא דיי Dream Bike, השאלה היא - האם החלום בר מימוש במצב שלי? אשמח שמישהו יבהיר לי את המצב.
תודה מראש ושבוע טוב![]()
אני מניח שקראת את השרשורים בנושא (ויש לא מעט כאלה). אין תשובה חד משמעית. לדעתי העניין הוא די פשוט.. בקש לראות רישיון רכב מאלה שטוענים ששלהם מתאים לA1. אם רשום L2, הכל טוב. אם לא, באסה. תקנו אותי אם אני טועה.
אם אני לא טועה אופנועי קוואסאקי בעלי מנוע 500 סמ"ק חולקים את אותם מנועים er5, en, kle אני חושב שהמנועים שלהם לא מתאימים לדרגת רישוי a1
כמה אפשר לדוש את אותו הנושא? למה לא לקרוא את כל השרשורים שכבר נפתחו בנושא? זה ממש מתיש... תעשה עבודה בעצמך לפני שאתה מעביד אחרים.
למחזיקי רישיון נהיגה לאופנוע ובו כתוב שבעל הרישיון רשאי לנהוג בכלי רכב דו גלגלי "עד 500 סמ"ק" מותר לרכוב על KLE, ER5 וכו' - כי הם 500 סמ"ק. לבעלי רישיון שבו כתוב שמותר לנהוג בכלים "עד 47.46 כ"ס" אסור לרכוב על KLE וחבריו, כי יש להם 54 כ"ס. זה עד כדי כך פשוט. אין מה להרחיב בנושא.
אם מצאת כלי כלשהו (שיהיה ג'יקסר 10000000RRRRRR רוצעחת) וכתוב ברישיון הרכב שלו L2 או עד 47.46 כ"ס, תתחדש.
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
תוספת קטנה לדבריו של איתי: על רישיונות "עד 500" הישנים כתוב בפירוש "A1 רשאי לנהוג אופנוע עד 500סמ"ק ולא יותר מ54.4כ"ס".
כלומר, אם בחרת לשמור רישיון כזה ולא להחליף לA1 חדש, הרי שאתה רשאי לרכוב על KLE ודומיו, כל זמן שהאופנוע מתחת ל54.4 כ"ס כמובן. מצד שני לא תוכל לרכוב על ורסיס או MT07 מוגבלים משום שיש להם יותר מדי סמ"קים.
אח, אילו בחירות קשות עומדות בפנינו הקשישים. מזל שאין לנו כסף אז לא צריך להתלבט...
גילוי נאות: הכותב אינו עו"ד והדברים נכתבים רק על סמך שיחות עם שוטרי תנועה וקשישים אחרים.
מישהו יודע מתי שינו את סוגי הרישיונות ?
כלומר מרישיון שהיה לפי סמ"ק והפך ל כ"ס
תודה .
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
ב-2008, ואז שינוי נוסף ב-2015.
איך זה עוזר לך?
מה שמשנה - זה מה כתוב ברישיון הרכב, אם כתוב שם L2 (מתאים לרישיון A1) - אז מותר.
להרבה אופנועים ישנים היבואנים מנפיקים מסמכים שמאפשרים לרשום כ"ס ברישיון, וכל עוד המספר הוא מתחת ל-47.7, אז מותר לרכב עם רישיון A1.
הרבה פעמים למספר הזה לא היה שום קשר להספק של האופנוע בפועל - כך למשל, ה-GS500 שהיה ברשותי, נרשם כאופנוע בעל 35.1 כ"ס עפ"י המסמך שהונפק בעופר אבניר.
ידוע לי שקאוואסאקי KLE ו-ER-5 גם כן קבלו מהיבואנית אישורים שהספקם מתחת ל-47.7, ועם האישור הנ"ל ניתן היה להמיר את הדרגה ברישיון הרכב ל-L2.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
צודק
היום קיבלתי אישור כזה מהיבואן לשינוי סיווג רישיון רכב ,
אגב , ישנו גם מסמך מהבוחן הראשי של משרד התחבורה משנת 2018 בו מאשר שחל טעות ברישום רישיון רכב המסווג את הקוואסאקי KLE כ L3 במקום L2 וכך משרד התחבורה היה אמור לתקן לכולם את הטעות הנ"ל , אבל לצערנו אף פקיד לא שש לבצע את התיקון .
Sent from my SM-N985F using Tapatalk