שלום לכולם
ברשותי רישיון נהיגה לאופנוע עד 500 סמ"ק 54 כ"ס, איך ממירים את הרשיון ל A1 עד 47 כ"ס ללא הגבלת נפח ?
תודה
שלום לכולם
ברשותי רישיון נהיגה לאופנוע עד 500 סמ"ק 54 כ"ס, איך ממירים את הרשיון ל A1 עד 47 כ"ס ללא הגבלת נפח ?
תודה
מה קורה חבר'ה, כולם נזכרו פתאום ברישיון הזה? שנות השמונים כבר לא באופנה?
הדרך הפשוטה ביותר היא להתקשר למשרד התחבורה (אפשר גם באינטרנט), לדווח על אובד/בלאי של הרישיון ולקבל כעבור שבועיים בדואר את הרישיון שיחזיר אותך להיות נער.
בהצלחה.
אם נתייחס לעלייה במכירות הקטנועים ואופנועים, כנראה שהרבה אנשים מוציאים רישיון או חוזרים לתחום אחרי הפסקה ארוכה.
יכול להיות הסבר לשאלתך.
אחרי 10 שנים על קטנוע 250 חשבתי לשדרג ל kawasaki er-6f מוגבל,
הבנתי שצריך גם להמיר את הרישיון ל A1 החדש או שאפשר להשאר עם הישן ?
אז ככה.
לעניות דעתי והיא ענייה לכל הדעות, הוא אמור להיות משודרג אוטומטית לa
בוקר טוב למאחרים לקום
חבר'ה, אני לא יודע אם זאת רוח הזמן (להגיד "לדעתי" ואם טועים להגיד "אופס סליחה, טעיתי") או סתם אהבה למקלדות שלכם.
היום קל מאוד לקבל מידע מוסמך, אפילו מרשויות הישות הציונית.
כפי שכתבתי למעלה, אם תתקשר ותבקש כפל רישיון תוכל להמיר את הA1 הישן לA1 חדש, כלומר כזה בו לא מצוין נפח מקסימלי. יחד עם זה תרד הגבלת הסוסים שלך מ54.4 לכמה שזה היום (היה 33 ועודכן ל47 "לדעתי").
דרך אחרת הפתוחה בפני מי שבאמת מחפש תשובה ולא רק מינגלינג עם בני גילו היא כמובן להיכנס לאתר אליו קישרתי למעלה.
אבל אם לא בא לכם ללחוץ דבל קליק אביא את עיקרי הדברים פה: לברורים או לתשלום באמצעות כרטיס אשראי ניתן לפנות למרכז מידע ארצי "רישוי קול" בטלפון 5678*
עלו והצליחו.
דרך אגב, אם המעבר מA1 ישן לA היה אוטומטי מחירם של הKLE היה לדעתי צונח לערכו הריאלי. מה שמחזיק את המחיר של הכלי הזה כ"כ גבוה הוא בדיוק העובדה שבני ארבעים פלוס רבים מחזיקים ברישיון שמתאים לכלי הזה בדיוק.
(ולמה אני כל כך עצבני? כי את אותה גישה זיהיתי סביב הדיון אם מותר או אסור לעשות פרסה בכביש מהיר ("לדעתי..."), לגבי מידת התועלת של אגזוזים רועשים ("על פי ניסיוני וניסיון שלושת חברי..." ועוד ועוד. ילדים גם אם לא למדתם לטינית תקראו לפחות את יום)
בברכת חברים,
קעטו"ש
אין מה לעשות - מורה נהיגה, טופס ירוק, פטור מתאוריה, בדיקה אצל רופא משפחה, בדיקת ראיה, שיעורים רגילים במגרש ובחוץ וטסט. עברתי את זה לפני כמה שנים.
קעטו"ש, עכשיו אני רגוע!
פעם קיבלתי מייל שכתוב בו כך:
שלום, לרגל המצב ובעקבות קיצוצים,
החלטתי לכבות את האור בקצה המנהרה.
בברכה, אלוהים.
נ.ב. אם בכל זאת יש אור, זו רכבת שבאה מולך.
לא ידעתי אם לשים את המייל בספאם...אולי יש אלוהים?
עכשיו אני רגוע, אין אלוהים ואני יכול למחוק את המייל הזה.
יש!
אה, כן...טל"ש ז"ל, כתב פעם, לפני המון שנים...
שאלוהים רוכב על בימוטה, סתם עבד עלי.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 14-04-2016 בשעה 11:47.
מאסטר יקר,
ראשית: רגוע זה כבר טוב.
שנית: לא הבנתי את תגובתך. מה לדברים שכתבתי ולאלוהים? ואם כבר אלוהים הרי שדווקא יש ליום ספר (ממש ספרון) מומלץ מאוד שנקרא בעברית "דיאלוגים על הדת הטבעית" שיצא בהוצאת מאגנס בתשמ"ב. ספרון זה מומלץ (לעניות דעתי) למי שבעיות מסוג זה מטרידות אותו.
לגבי טל"ש, אני מודה שלא הכרתי אותו ושמעולם לא הייתי ממסניפי הכרומו אבל אני מבין שאת מקומו כרוכב, ככותב, כמורה וכאדם בחייהם של רבים מאופנועני ישראל איש לא יוכל למלא. מעולם לא היה לי גורו ובכל זאת אני משתדל מאוד להיזהר בכבודם של גורואים ובכלל של בני אנוש.
ולעניינינו, בסה"כ ציינתי שבעולם בו מידע מוסמך ומבוסס אמפירית נגיש כל כך אני מוצא טעם לפגם בכך שאנשים ממשיכים לטעון "אבל אני מרגיש ש...".
לא אכביר מילים, למרות שזה באופיי ונראה לי שגם אתה חוטא בזה מעת לעת.
היה בטוב,
קעטו"ש
חופשי חוטא.
הפנת לערך וויקפדיה של יום,
אז קראתי...גם את תפיסתו לגבי האלוהות.
הבנתי שכנראה אין אלוהים...וזהו.
![]()
מאסטר יקר,
עוד משהו קטן לגבי השאלה הגדולה (של אלוהים, לא של הבימוטה).
אם הוד מעלתה אומרת שמספיקות שלושים ושתיים שנה אז ודאי שכאשר כמעט ומכפילים את זמן הניסוי מותר לבקש:אל תחשוב לי זאת לעוון.
לך בכוחך זה והושעתה את ישראל.