נשמע רע, לא היה עדיף לעלות על גרר ולנסוע למוסך הקבוע שלך?
נראה אם מישהו מטעם המוסך יגיב כאן.
התלבטתי הרבה לפני שהחלטתי לכתוב את חוות דעתי על מוסך פרו סייקל ברעננה.
אני לא אוהב להוציא שם רע למקומות, ואני בטוח שיש רוכבים שקיבלו ומקבלים מהם שירות מצוין וימשיכו לחזור לשם.
לפני כחצי שנה האופנוע, אפריליה טואונו, הפסיק להניע בפתאומיות. התנעתי עם כבלים במחשבה שזה מצבר ריק, ויצאתי לנסיעה לאזור השרון.
בוקר למחרת שוב פעם האופנוע לא מניע ומחליט לקחת אותו למוסך פרו-סייקל שהיה יחסית קרוב, ושמעתי עליו המלצות בנוגע לטיפול ומומחיות באפריליות.
שמתי אצלם את האופנוע ונסעתי. מקבל בצהריים טלפון שהם גילו את הבעיה שהסלילים נשרפו ולכן אין טעינה למצבר, אמרו שאפשר לשלוח את הסלילים לליפוף ואולי גם להחליף מיישר זרם לאחד גדול יותר כדי להוריד את העומס מהסלילים. עלות העבודה כ-2000-2200 ש"ח, עבודה שהם בצעו בהרבה אפריליות בעבר לטענתם.
אמרתי להם לחכות, היות ואני אוהב לבדוק בעצמי במה מדובר, פתחתי את הפורום של אפריליה וחקרתי קצת את הנושא.
מסתבר שאפריליה עשו פאדיחה עם הסלילים בשנים אלו, והם נוטים להשרף אחת ל-10-20 אלף ק"מ. הם אף פעם לא הצהירו על ריקול לבעיה, אך כן הוציאו דגם חדש של סלילים שעומדים בעומס ופותרים את המחלה. העלות שלהם כ-1500 ש"ח אחרי משלוח מארה"ב.
ישר עדכנתי את המוסך שאני מעדיף להזמין את הסלילים שנותנים מענה ושישימו את האופנוע בצד עד שיגיעו מחו"ל.
אחרי 3 ימים אני מקבל הודעה מהאתר שהזמנתי שאין להם את הסלילים במלאי אך זה ייקח כשבועיים עד שיגיעו אליהם. בגלל חוסר נעימות שהאופנוע עומד בינתיים במוסך ומצדה בפתח החלטתי לתת למוסך לבצע את הפתרון שהם הציעו. אז יעלה מעט יקר יותר אך האופנוע לא יישב חודש במוסך.
שלחו את הסלילים לליפוף, אחרי מספר ימים הם חזרו, התקינו אותם ואז קיבלתי טלפון ואמרו שצריך להחליף גם מיישר זרם לאחד גדול יותר כדי שהבעיה לא תחזור על עצמה. אני הייתי בטוח שזה נכנס במחיר שהם דיברו עליו בהתחלה כי הם הזכירו את העניין. נתתי להם את האישור והמשכתי לחכות לאופנוע.
אחרי 3 שבועות שהאופנוע אצלם אני מקבל את הטלפון שאומר לי לבוא לאסוף אותו. שמח ומאושר יצאתי לדרך מהדרום, מגיע אליהם והאופנוע מחכה בחוץ, מלא אבק (עברתי כבר במוסכים שדואגים להחזיר לך את הכלי נקי אחרי פרק זמן כזה, מה שבטוח אף פעם לא מלא אבק).
יושבים לעשות חשבון, ואז אני מגלה את ההפתעה. 4100 ש"ח. ולמעלה טבלה קטנה עם פירוט של העבודות. מסתבר שהמיישר זרם עלה לי עוד 1200 ש"ח, ובנוסף הם שמו לי איזה תותב בתושבת למנוע בעלות של 120 ש"ח, נוסיף על זה מע"מ ועבודות והופ מחיר כמעט כפול ממה שציפיתי לו כשנתתי להם את האישור להתחיל.
ניסיתי להבין ממנו במה מדובר, הסביר לי את העבודה שהם עשו, ושהבעיה לא תחזור על עצמה, ושאני נתתי להם אישור לעבודות האלה. אפילו עיגל לי את החשבון ל-4000 ש"ח כדי לבוא לקראתי.
החלטתי לא להתווכח, רק להוציא מהם את הכלי, ובידיעה שלשם אני לא חוזר.
כשאתה נותן הצעת מחיר של 2200 ש"ח במקסימום, אתה צריך לעדכן את הלקוח בחריגות מעבר לזה, ולא להפתיע אותו במחיר כמעט כפול.
אם הייתי יודע שזו תהיה העלות- הייתי מחכה כבר לסלילים המקוריים שאפריליה הוציאו, במחיר של כמעט שליש מהסכום ששולם.
בכל אופן שכל אחד ייקח את זה לכיוון שהוא רוצה. מבחינתי הם לא היו אמינים במידע שהם סיפקו, ולסחוט מלקוח 4000 ש"ח על סלילים שנשרפו זה גניבה מבחינתי. אבל זו דעתי עליהם, זו החוויה שאני קיבלתי מהם, ולדעתי חשוב שדברים כאלה יצופו בפורום ובחיפושים.
סה"כ עובדים שם אחלה חבר'ה, אבל מנהל המקום ראה הזדמנות וניצל אותה.
Aprilia Tuono APRC 2013
APRILIA
נשמע רע, לא היה עדיף לעלות על גרר ולנסוע למוסך הקבוע שלך?
נראה אם מישהו מטעם המוסך יגיב כאן.
Tracer 900
האמת גם אני הייתי שם כמה פעמים עם הקטנוע ותמיד היתה איזה הרגשה לא ברורה עם המחיר. כשעברתי לאופנוע סיבי 250 הגעתי שוב ואכן הצעות המחיר היו מעורפלות ופשוט החלטתי לא להכניס את האופנוע. אני חייב לציין שהחברה היו מאוד נחמדים וממש אהבתי אותם, אבל כלקוח דל תקציב הרגשתי שזה לא מקום בשבילי לטיפולים. קשה להסביר - אין לי מספרים ביד של מחיר יקר שהוצע או של הצעה נמוכה וחשבון סופי גבוה, אבל בסה"כ אני מזדהה עם השרשור, נראה לי שתמיד חשבון סופי יוצא גבוה יותר... לא ברור לי במאה אחוז אם זו הרגשה או משהו ממשי. נראה לי שהבעיה היא עם הצעות מחיר מעורפלות שלא כוללות את כל החלקים הקטנים, העבודה, והמע"מ, וסך הכל המחיר בסוף נותן לך כאפה קטנה.
בלי קשר, גם בסיבי הקטן הלכו הסלילים. הגעתי למוסך המרכזי (האופנוע נתקע בדיוק ביום שיצאתי משם מטיפול קטן, אז חזרתי אליהם). הם הציעו סלילים מקוריים במחיר של 3000 ש"ח. ראיתי שלהזמין מארה"ב זה 105 דולר. לא יכולתי להשבית את האופנוע לשבועיים כי זה כלי הרכב שלי, אז חיפשתי חלופות. הם הציעו לשלוח לליפוף במחיר של כ 800 ש"ח, אבל אני הלכתי על לקנות חלק מאופנוע לפירוק (אותו מחיר בערך) והם הרכיבו לי אותו בעלות שעת עבודה בלבד. סה"כ אני לא מוכן להשתמש בביטוי גנבים על מישהו שנותן לי הצעת מחיר ואני מחליט אם מתאים לי, אבל המחירים פה בשמיים... לא פורפורציונליים ברמות קשות.
הצעת מחיר מקבלים על דף מודפס, קוראים מבינים ומאשרים.
מעבר לזה המוסך חייב להתקשר ללקוח ולבקש אישור לביצוע פעולה נוספת שתייקר את התיקון/טיפול.
כמו שאמר ערן, אל תתבישו לבקש הצעת מחיר בכתב - חד וחלק.
הכנסתם כלי למוסך, אם הכל ברור...כמו טיפול או החלפת חלק,
בקשו הצעת מחיר כתובה, כל תוכנת מוסך עושה את זה...ושני הצדדים חותמים.
זה זכרון דברים לכל דבר.
אם הכלי נכנס על תקלה לא ברורה שצריך לפתוח אותו ולבדוק,
קבלו אישור בכתב על עלות הבדיקה,
מה קורה אם לא מתקנים והאם מחיר הבדיקה יורד מהעלות הכללית אם כן.
אפילו אם השארתם את הכלי ליד המוסך, שישלחו לכם בפקס, אימייל או יונת דואר.
כמובן שאם מתגלה עוד משהו, צריך לעדכן את המסמך.
כך תמנעו הפתעות, תראו רציניים ותדאגו לעתיד.
מי שלא יסכים לתנאים הבסיסיים האלו...אל תעבדו איתו.
"מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין"
בכל מה שקשור לנותני שירות בישראל, כאשר המחיר לא ידוע מראש (בכלל זה ובעיקר מוסכים), אני לא משאיר שום מקום לספק, אני לא מניח הנחות, אני מוודא מראש בדיוק כמה המחיר, אני שואל שאלות ישירות, למשל: האם זה כלול במחיר שעליו סיכמנו מראש? אני מוודא את המחיר הסופי לפני שמתחילים לעבוד.
אם זכור לי נכון, הבעלים מתמחה באיטלקים ויש לו/היו לו כמה דוקאטים וגם אפריליות.
הייתי אצלם פעם לשיפוץ מערכת ברקסים קדמית ב ZZR1100 לפני כמה שנים טובות, אכן גובה מחיר גבוה על עבודה הבחור, וזה לא מתאים לכל אחד. אבל יש לציין שהעבודה הייתה יסודית.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
אני כבר למדתי מראש - אם זה טיפול יקר, ויש אפשרות להשתמש ברכב או משהו אחר, לא לסמוך על מוסך, להזמין כמו שצריך באופן אישי מחו'ל, להמתין בסבלנות ולסדר לבד !!