תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: ייעוץ לאחר תאונה

Junior Member

Angry ייעוץ לאחר תאונה

שלום לכולם
    היום בבוקר עשיתי תאונה עם רכב אחר, שיצא רברס מחנייה אלכסונית בצידי הכביש.
    המרחק היה קרוב לכן לא הספקתי לעצור ולא להתחמק ממנו. אז פגעתי בו והחלקתי.
    בדיעבד מסתבר שיש לו בחלון הימני-אחורי וילון, שבעצם הסתיר לו את כל שדה הראייה לכביש, הוא כנראה לא ייחס לזה חשיבות שצריך לראות שהכביש פנוי לפני שיוצאים ברברס מחנייה לכביש:

למזלי חבר שלי שנהג ברכב מאחורי ראה הכל.
    לאחר דין ודברים עם הנהג (שדבר ראשון שהוא מתעסק בו הוא מי אשם ולחפש עדים), הגענו לשלב החלפת פרטים נתן לי מספר טלפון שלו , וביקשתי רשיון רכב רשיון נהיגה וביטוח. ופה הבן אדם התחיל לגמגם; בתחילה טען שיש לו ביטוח , ביקשתי ממנו את הפרטים, לאחר מכן שאל אותי "ואם אין לי ביטוח?" (הכל מוקלט הודות לחבר שלי) ואז פשוט לקח את עצמו נכנס לאוטו ונסע מבלי לתת לי שום פרט אחר מלבד הטלפון שלו.

האמבולנס הגיע ולקח אותי. חבר שלי טיפל בעניינים שם בזמן הזה, הגיעה משטרה ובעזרתם הם הגיעו לבית של הנהג. שם הוא נאלץ לתת לחבר שלי את הרשיון ותעודת ביטוח - שכפי שאתם מנחשים - לא בתוקף - כבר שבעה חודשים. המשטרה ייעצו לי ללכת ולתת עדות כמה שיותר מהר באגף התנועה, וכך עשיתי לאחר השחרור מבית החולים (כמה שפשופים ברגליים). ואת מי אני פוגש שם ? ניחשתם נכון.

שומע אותו פשוט מדווח דיווח שיקרי למשטרה שנכנס בו אופנוע מאחור בלי להזכיר חנייה רברס וכלום. לא התערבתי.

נתתי את העדות שלי, כרגיל אין כל כך אמפתיה שם במשטרה לא מתרגשים מכלום (טוב, הם כבר שמעו על הכל), ואני כרגע לא יודע מה עושים מפה?
    כמו שאתם מבינים הבן אדם לא מתכוון להודות או משהו בסגנון הוא רק מנסה להתנער ולהפיל את האשמה עלי בתאונה.
    כרגע אני בבית. האופנוע ככל הנראה טוטלוס . ואני לא יודע מה לעשות מעכשיו ???
    נגיד ואני אפנה לעורך דין. זה ייקח מלא זמן כל הסיפור הזה??

וכל הזמן הזה אהיה בלי רכב להתנייד איתו? מה לעשות? אין לי איך להתנייד בלי הקטנוע.
    אני מפחד שאם עכשיו נגיד אקח הלוואה ואקנה קטנוע איכשהו איכשהו איכשהו בסופו של דבר לא אקבל את הפיצויים המגיעים לי ואז אכלתי אותה. אני דיי תמים בכל העניינים האלה (חייב שתרגיעו אותי גם )

וגם לא התקשרתי אליו עד עכשיו כי ההגיון כבר אומר שאין עם מי לדבר ....... ועדיף ישירות לפנות לערכאות. יש פה איזה עו"ד שמבין בזה? או מישהו שמכיר עו"ד שכדאי לפנות אליו? (ירושלמי)
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

Member
    אם אין לו ביטוח חובה אז גם אין לו ביטוח צד ג לכן הסיכוי היחיד שאני רואה לקבל פיצוי זה תביעה אישית נגד הנהג בבית משפט.
    שמור את כל הראיות,שמור על קשר עם החוקר המשטרתי תצטרך את הדוח הסופי שהוא יכתוב.
    ותמצא עורך דין.

א. תמצא עורך דין ומהר.
    ב. תמצא רכב אחר כי זה הולך לקחת ה מ ו ן זמן.
    ג. כמו שכתבו מעלי, אתה כנראה תצטרך להגיע לתביעה אישית. וכאן כדאי לדעת כמה דברים.
    1. שום שופט לא ייתן לך את כל מה שתתבע. השופט יקבע פשרה על פי מידת המעורבות של כל צד כפי שזה ייראה לו באופן אובייקטיבי. תהיה בטוח שזה הרבה פחות נחרץ לטובתך ממה שנראה לך.
    2. גם את הכסף הזה כנראה שלא יהיה לך כל כך קל להשיג. תתכונן לקרב נוסף עם הבחור לאחר המשפט.
    ד. אם יש לך ביטוח מקיף יכול להיות שכדאי לך לתבוע את הביטוח שלך ולקבל את הכסף ולאחר מכן לתבוע את הנהג (תשאל את העורך דין, אחרי שתמצא אחד).
    ה. זה מבאס מאד, אבל מה לעשות, זה קורה. כשנוסעים הרבה - יש תאונות. לא נעים אבל ממשיכים הלאה.

Member הסמל האישי של shay-p
    אם עוזר לך עו"ד מאשדוד, הוא ילווה אותך טוב וידריך אותך בדיוק מה צריך לעשות, אז תדבר איתי בפרטי (עו"ד שעזר לי עם שלוש תביעות עד היום).
    בכל מקרה אתה יכול להתקשר אליו, כמובן מוקלט, אבל עד עכשיו פעלת נכון. תפנה את עצמך למיון שיראו שהייתה פגיעה פיזית גם. תשמור את כל ההקלטות והתמונות שיש אצל חבר שלך בתיקיה כדי שלא יתחילו ללכת לאיבוד.
    רוב הסיכויים שזה יגיע לתביעה פרטית נגד הנהג. זה ייקח זמן, לא מעט, להערכתי אתה לא תראה את הכסף ב-8-9 חודשים הקרובים.
    תביא שמאי שיעריך לך את הנזק לכלי, כולל תוספות ואביזרי מיגון. תשמור הכל כי אתה תצטרך אולי להציג את זה יום אחד לשמאי מטעם הנתבע. קח בחשבון שעל תוספות ומיגון אתה תקבל 50% מהערך שלהם.
    תבדוק טוב טוב מה המחירון המשוקלל של הכלי שלך נכון להיום, כדי שזה לא יקרה מאוחר יותר.
    אז אלה השלבים כרגע:
    1. ליצור קשר עם עו"ד (מומלץ אפילו טרם התפנות לבית חולים)
    2. לקפוץ למיון, שיוציאו דוח על הנזק הפיזי
    3. להשיג שמאי לכלי ולציוד
    4. להקשיב למה שהעו"ד אומר. זה ידרוש ממך סבלנות, אבל הוא יודע מה הוא אומר כדי שלא תאבד שקל, ואף תפוצה על מה שקרה לך.

שי
    Aprilia Tuono APRC 2013

APRILIA

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ביטוח החובה שאתה תתבע על הנזק הגופני והוצאות רפואיות הוא הביטוח שלך.
    לגבי נזק לאופנוע ולציוד המיגון - תצטרך לתבוע את הנהג. זה ייקח הרבה זמן.
    האם האופנוע באמת נפגע באופן כ"כ משמעותי? ממה שאתה מתאר, מהירות הפגיעה לא הייתה אמורה להיות גבוהה במיוחד. אולי יש אפשרות לתקן בעלות של כמה אלפי שקלים (שבשלב מסויים, תקבל אותם חזרה מהנהג אם תזכה במשפט, בתוספת הצמדה).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

קודם כל תהיה רגוע חבריקו..
    עשית טוב, ביודעין או שלא, כשהתחלת כבר לאסוף ראיות- הקלטת שיחה, תמונות וכד׳.
    העניינים שלך מתחלקים לשניים:
    1. תביעת נזקי גוף לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים- למיצוי זכויותיך בתחום זה אתה תובע את חברת הביטוח שלך (בתקווה שיש לך ביטוח חובה). לעניין זה תצטרך לפנות לעו״ד.
    נכון לעכשיו, תתעסק בבדיקות גופניות ושמירת התיעוד והסיכומים הרפואיים שניתנים לך. זה כולל אובדן ימי עבודה וכד׳. למעשה כדאי שתשמור כל ראיה המצביעה על פגיעה בתפקוד ובחיי היומיום.
    2. תביעה לפי נזקי רכוש. תביעה כזו תוכל להגיש בעצמך- בבית משפט לתביעות קטנות עד סכום של 33,800₪. במידה שהסכום עולה על הסך הנ״ל תוכל לפנות לבית משפט רגיל ותאלץ לשכור עו״ד לצורך כך. עקב העובדה שלבחור אין ביטוח חובה תאלץ לתבוע אותו אישית- שזה נהדר!!! הבחור נשמע כמו בנזונה אמיתי. לפי התמונה שהעלית הקיים שלך חזק ביותר (וילון). עם זאת, לא ברור איפה הפגיעה ברכב... כך או כך, זה לא משנה, לפי הפסיקה, אפילו אם היה בהתנהלות כלי רכב להבהיל נהג אחר שבעקבות זאת הנהג ביצע תאונה, הנהג המבהיל יחוב בדין.
    כך או כך, בתחום המשפטי, נקודת המפתח להצלחה היא ראיות, ראיות, ראיות. אם יש עוד עדים שיכולים לתת תצהיר אז תמצא אותם כשהזיכרון עוד חם. דבר נוסף והכי חשוב שכמעט שכחתי- חוות דעת של שמאי שיציין מה הפגיעות, מה שווי הפגיעות, מה ירידת הערך וכד׳.
    דבר נוסף, החוק מחייב נהיגה עם תעודת ביטוח. המשמעות של נסיעה ללא ת.ביטוח בתוקף היא פתיחת תיק פלילי. תלחץ את החוקר הממונה להגיש כתב אישום כדי שבהליך האזרחי שלך מולו, בתביעת הרכוש, תוכל לעשות שימוש בתוצאות ההליך הפלילי. אני אסביר: מאזן ההסתברויות הנדרש בהליך אזרחי לצורך הצלחת או דחיית התביעה הוא 51%. בהליך פלילי התביעה (המדינה) נדרשת להוכיח טענותיה מעל לספק סביר 97%! משמע, חזקה שאם נאשם נמצא אשם בדין פלילי מאזן ההסתברויות יהיה נגדו בהליך אזרחי!!
    בהצלחה.
    גילוי נאות, אני מתמחה במשרד עו״ד לענייני תאונות דרכים וביטוח בת״א.

Senior Member
    אם אחרי כל זה אתה מחליט לחזור לרכב, תשקיע קצת במצלמת קסדה. אם היה לך תיעוד של התקרית, זה היה מקצר לך את התהליך.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי אמיליוס צפיה בהודעה
    קודם כל תהיה רגוע חבריקו..
    עשית טוב, ביודעין או שלא, כשהתחלת כבר לאסוף ראיות- הקלטת שיחה, תמונות וכד׳.
    העניינים שלך מתחלקים לשניים:
    1. תביעת נזקי גוף לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים- למיצוי זכויותיך בתחום זה אתה תובע את חברת הביטוח שלך (בתקווה שיש לך ביטוח חובה). לעניין זה תצטרך לפנות לעו״ד.
    נכון לעכשיו, תתעסק בבדיקות גופניות ושמירת התיעוד והסיכומים הרפואיים שניתנים לך. זה כולל אובדן ימי עבודה וכד׳. למעשה כדאי שתשמור כל ראיה המצביעה על פגיעה בתפקוד ובחיי היומיום.
    2. תביעה לפי נזקי רכוש. תביעה כזו תוכל להגיש בעצמך- בבית משפט לתביעות קטנות עד סכום של 33,800₪. במידה שהסכום עולה על הסך הנ״ל תוכל לפנות לבית משפט רגיל ותאלץ לשכור עו״ד לצורך כך. עקב העובדה שלבחור אין ביטוח חובה תאלץ לתבוע אותו אישית- שזה נהדר!!! הבחור נשמע כמו בנזונה אמיתי. לפי התמונה שהעלית הקיים שלך חזק ביותר (וילון). עם זאת, לא ברור איפה הפגיעה ברכב... כך או כך, זה לא משנה, לפי הפסיקה, אפילו אם היה בהתנהלות כלי רכב להבהיל נהג אחר שבעקבות זאת הנהג ביצע תאונה, הנהג המבהיל יחוב בדין.
    כך או כך, בתחום המשפטי, נקודת המפתח להצלחה היא ראיות, ראיות, ראיות. אם יש עוד עדים שיכולים לתת תצהיר אז תמצא אותם כשהזיכרון עוד חם. דבר נוסף והכי חשוב שכמעט שכחתי- חוות דעת של שמאי שיציין מה הפגיעות, מה שווי הפגיעות, מה ירידת הערך וכד׳.
    דבר נוסף, החוק מחייב נהיגה עם תעודת ביטוח. המשמעות של נסיעה ללא ת.ביטוח בתוקף היא פתיחת תיק פלילי. תלחץ את החוקר הממונה להגיש כתב אישום כדי שבהליך האזרחי שלך מולו, בתביעת הרכוש, תוכל לעשות שימוש בתוצאות ההליך הפלילי. אני אסביר: מאזן ההסתברויות הנדרש בהליך אזרחי לצורך הצלחת או דחיית התביעה הוא 51%. בהליך פלילי התביעה (המדינה) נדרשת להוכיח טענותיה מעל לספק סביר 97%! משמע, חזקה שאם נאשם נמצא אשם בדין פלילי מאזן ההסתברויות יהיה נגדו בהליך אזרחי!!
    בהצלחה.
    גילוי נאות, אני מתמחה במשרד עו״ד לענייני תאונות דרכים וביטוח בת״א.
    תודה לכולכם על העצות והתמיכה , כמה שאלות..
    לגבי פגיעה בתפקוד היומיום. הייתי בדרך למבחן ובכללי אני בתקופת מבחנים וכרגע זה משבית אותי לתקופה הקרובה [קיבלתי 3 סיקים מהמיון וכנראה שאצטרך עוד]. האם זה נחשב?

איך אני יוצר קשר עם החוקר? אני פוניתי ע"י אמבולנס לטיפול רפואי לפני שהמשטרה הגיע. חבר שלי מספר שלא הגיע חוקר תנועה.
    כך שאין לי מושג מי חוקר את זה ואיך אני מגיע אליו.
    לגבי הקטנוע (זה xevo250) , כרגע הוא בחנייה של הבית (לא נוסע, חברים שלי דירדרו לפה), להביא שמאי לפה? או שיש צורך לשלוח את הקטנוע בגרר למוסך שלי? והאם לאחר בדיקת שמאי (שתגיד טוטאלוס , לדעתי, המזלג נפגע והפלסטיקה יקרה) למכור את האופנוע לפירוק? להשאיר אותו כ'ראייה' ?
    תודה לכולכם על התשובות הענייניות והמרגיעות.
    נערך לאחרונה על ידי ran632; 07-07-2015 בשעה 21:19.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    הנה לכם עוד סיבה לרכב תמיד עם מצלמת קסדה...
    כמה כאבי ראש זה היה חוסך במקרה הזה...

ציטוט נכתב במקור על ידי ran632 צפיה בהודעה
    תודה לכולכם על העצות והתמיכה , כמה שאלות..
    לגבי פגיעה בתפקוד היומיום. הייתי בדרך למבחן ובכללי אני בתקופת מבחנים וכרגע זה משבית אותי לתקופה הקרובה [קיבלתי 3 סיקים מהמיון וכנראה שאצטרך עוד]. האם זה נחשב?

איך אני יוצר קשר עם החוקר? אני פוניתי ע"י אמבולנס לטיפול רפואי לפני שהמשטרה הגיע. חבר שלי מספר שלא הגיע חוקר תנועה.
    כך שאין לי מושג מי חוקר את זה ואיך אני מגיע אליו.
    לגבי הקטנוע (זה xevo250) , כרגע הוא בחנייה של הבית (לא נוסע, חברים שלי דירדרו לפה), להביא שמאי לפה? או שיש צורך לשלוח את הקטנוע בגרר למוסך שלי? והאם לאחר בדיקת שמאי (שתגיד טוטאלוס , לדעתי, המזלג נפגע והפלסטיקה יקרה) למכור את האופנוע לפירוק? להשאיר אותו כ'ראייה' ?
    תודה לכולכם על התשובות הענייניות והמרגיעות.
    אם בעקבות הסיקים לא הלכת לעבודה וכתוצאה מכך נפגעת כלכלית, אז זה משנה. קח בחשבון שבית המשפט בוחן פגיעה בתפקוד ומכמת אותה בכסף. פגיעה בתפקוד נאמדת על ידי נכות רפואית ונכות תפקודית שמומחים רפואיים מטעם בית משפט בודקים. ממליץ לך כרגע להתעסק בשגרה ובריפוי שלך.
    לגבי המשטרה- דיווחת על תאונת דרכים? מניח שכן. תתקשר לשאול מדי פעם מה הולך עם זה. יותר מזה אין יותר מדי מה לעשות.
    בקשר לשמאי, תמצא אחד טוב ומומלץ. הוא גם ינחה אותך באשר לאפשרויות שלך, ובמידת הצורך הוא גם יגיע למקום החניה של הכלי. מידיעה שלי, אחרי שיש לך חוות דעת של שמאי, שמפרטת את הנזקים אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה עם הקטנוע (אם אתה מוכר או מוכר חלקים, תשמור קבלה או מסמך כלשהו כדי להוכיח שמכרת בחסר). כך או כך, אין צורך להיתקע עם הקטנוע ו״לשמור״ אותו כראיה. אף בימ״ש לא ידרוש ממך להביא את הקטנוע לדיון (;
    בהצלחה