עמוד 2 מתוך 5 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 67

אשכול: האם לתת את האופנוע לסיבוב בדיקה לקונה?

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    גם לא הייתי מרכיב.
    ואם אתם מתרסקים, והאופנוע ו/או הקונה הפוטנציאלי נפגעים, מי יאכל אותה?
    שלא לדבר על האופציה שבה הוא מעיף אותך ולוקח את האופנוע אל עבר השקיעה...
    אני מגיע עם האופנוע למוסך, ונותן אותו למכונאי. אם הוא רוצה לתת לקונה סיבוב ו/או להרכיב אותו, זו בעיה שלו והנזק עליו.
    בשביל זה יש בעל מקצוע (מכונאי) ואתה אמור לסמוך על חוות הדעת שלו.
    אולי הקונה גם ירצה לקחת אותו לחודש אליו כדי לראות את האמינות ומרווח הטיפולים?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    האמת שזו דילמה.
    אני לא ארכוש אופנוע שלא עשיתי עליו סיבוב והרגשתי שהוא מתאים לצרכיי.
    ומאידך אני לא ארצה לתת לזר לרכוב על האופנוע שלי ( מה גם שאין ביטוח).
    זו אכן סוגייה ללא פתרון.
    באופן תיאורטי זה לתת למתווכים למכור את האופנוע אך מי נותן לך בטחון שם שהאופנוע לא יעלם, יפגע, או ינוצל על-ידי בעליי סכנות התיווך?
    אכן בעייה

Member הסמל האישי של audiR8
    ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
    גם לא הייתי מרכיב.
    ואם אתם מתרסקים, והאופנוע ו/או הקונה הפוטנציאלי נפגעים, מי יאכל אותה?
    שלא לדבר על האופציה שבה הוא מעיף אותך ולוקח את האופנוע אל עבר השקיעה...
    אני מגיע עם האופנוע למוסך, ונותן אותו למכונאי. אם הוא רוצה לתת לקונה סיבוב ו/או להרכיב אותו, זו בעיה שלו והנזק עליו.
    בשביל זה יש בעל מקצוע (מכונאי) ואתה אמור לסמוך על חוות הדעת שלו.
    אולי הקונה גם ירצה לקחת אותו לחודש אליו כדי לראות את האמינות ומרווח הטיפולים?
    ביטוח החובה שלך מכסה גם את המורכב, לרסק את האופנוע אתה יכול גם בדרך למכולת, ולהעיף אותך מהאופנוע אפשר גם ברמזור אדום.
    ברור שכמוכר האינטרס שלך לא לתת לאף אחד לגעת בכלי, וכקונה לבדוק כמה שיותר. חייבים למצוא את נקודת האמצע בין האינטרסים האלו, אחרת שום כלי לא יחליף ידיים.

Sent from my C6833 using Tapatalk

עדיין לא הבנתי את הדילמה.
    אתה לא תתן את האופנוע שלך למישהו אחר. למה אתה מצפה שמישהו יעשה כמוך?
    ולמה זו בכלל דרישה בשבילך? בשביל מה יש בעלי מקצוע?
    משום מה בתחום הרכב בכלל ובאופנועים בפרט יש איזו תפיסה שכל רוכב הוא בעל מקצוע ויש לו איזשהי הבנה ויכולת בבדיקת אופנועים.
    כשאתה קונה דירה, אתה הולך ודופק על הקירות, בודק את מצב ההארקה ומבקשה לישון שם כמה לילות לבדיקה, או שאתה מביא מהנדס בניין שיגיד לך מה המצב?
    כשיש לך קרע ברצועה את מבקש מהרדיולוג את תוצאות הMRI ומנתח אותן לבד כדי לדעת אם צריך ניתוח, או שאתה לוקח את הפענוח שלו אל האורטופד?

כל הקונים האלה שבאים עם דוד/בן דוד/חבר "מבין" או "מוסכניק" או "נהג משאית, אבל מבין במנועים" ומבקשים סיבוב, צריכים להתקל בסירוב חד משמעי.
    יש בעל מקצוע וצריך לתת לו לעשות את העבודה שלו.

ולא הבנתי מה הקשר למתווכים? אתה יכול מכור בצורה פרטית, ועדיין להביא את האופנוע בעצמך למוסך.

ציטוט נכתב במקור על ידי audiR8 צפיה בהודעה
    לרסק את האופנוע אתה יכול גם בדרך למכולת, ולהעיף אותך מהאופנוע אפשר גם ברמזור אדום.
    תמיד אפשר להתרסק, אבל הסיכוי שאתרסק לבד הרבה יותר נמוך מהסיכוי שאתרסק כשאני מרכיב גבר מבוגר נוסף, שאני לא מכיר ולא יודע איך הוא מתנהג בהרכבה, שמי יודע אם הרכיבו אותו אי פעם בחייו ואם הוא יודע איך להתנהג בתור מורכב, ועלול להלחץ מהרעש של האקרפוביץ' ולהעיף לך את היד באמצע הרכיבה.

נכון שלהעיף אותך אפשר גם ברמזור אדום, אבל גנב אופנועים צריך לפגוש אותך במקרה ברמזור ולהסתכן בשוד מול כל האנשים ברמזור.
    לעומת זאת, ה"קונה" שאולי הוא גנב שמחפש אופנוע מסוים, יודע בדיוק שאתה הולך להגיע עם האופנוע שהוא רוצה. יכול לקבוע איתך במקום שקל יחסית להגיע ולצאת ממנו (כמו החניון של עזריאלי למשל) ושם להעיף אותך ולקחת את האופנוע.
    שמעתי על כמה וכמה מקרים של אופנועים שנגנבו על ידי "קונה" שבא לראות אופנוע, ואפס מקרים של אופנוענים שמישהו קפץ עליהם ברמזור וחטף להם את האופנוע.

Member
    כמה אופציות שחלקן כבר ציינו כאן:
    * הפופולארית יותר זה פשוט לא לתת סיבוב, במידה והוא רוצה שהאופנוע יעבור בדיקה אז להעביר בדיקת לפני קניה במוסך
    * להרכיב לצורך הדגמת תקינות הנסיעה (כל עוד יש לך ביטוח חובה מלא, אז אתה מכוסה ללא סיכון)
    * צילום הרכיבה עם מצלמת קסדה (אפשר להדגים כמה אינדקציות בסיסיות כמו העברת הילוכים, סלד, מהירות..)

ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
    עדיין לא הבנתי את הדילמה.
    אתה לא תתן את האופנוע שלך למישהו אחר. למה אתה מצפה שמישהו יעשה כמוך?
    ולמה זו בכלל דרישה בשבילך? בשביל מה יש בעלי מקצוע?
    משום מה בתחום הרכב בכלל ובאופנועים בפרט יש איזו תפיסה שכל רוכב הוא בעל מקצוע ויש לו איזשהי הבנה ויכולת בבדיקת אופנועים.
    כשאתה קונה דירה, אתה הולך ודופק על הקירות, בודק את מצב ההארקה ומבקשה לישון שם כמה לילות לבדיקה, או שאתה מביא מהנדס בניין שיגיד לך מה המצב?
    כשיש לך קרע ברצועה את מבקש מהרדיולוג את תוצאות הMRI ומנתח אותן לבד כדי לדעת אם צריך ניתוח, או שאתה לוקח את הפענוח שלו אל האורטופד?

כל הקונים האלה שבאים עם דוד/בן דוד/חבר "מבין" או "מוסכניק" או "נהג משאית, אבל מבין במנועים" ומבקשים סיבוב, צריכים להתקל בסירוב חד משמעי.
    יש בעל מקצוע וצריך לתת לו לעשות את העבודה שלו.

ולא הבנתי מה הקשר למתווכים? אתה יכול מכור בצורה פרטית, ועדיין להביא את האופנוע בעצמך למוסך.
    מדויק. אין סיבוב על האופנוע ולא מעניין אותי כמה דוד שלו שהוא במקרה ״טייס טנקים בחיל הים״ יודע לרכב. ברגע שהקונה יתרסק עם הכלי שלך ההפסד יהיה רק שלך.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    למה כן לעשות סיבוב:
    1. התאמה - נוח לי לרכיבה, הרעש ב5000 סל"ד עושה לי טוב על הנשמה, האם הכלי בכלל עושה לי את זה - \
    2. בדיקה ראשונית - הילוך קופץ, צלילים שנשמעים לי לא אופיינים, הכלי מושך לצד מסויים , ברקסים

מאחר ובדיקה עולה כסף וישנם המון פרמטרים שיכולים להתגלות במהלך הסיבוב שהרוכש עושה זה הדבר הנכון גם אם אותו רוכב לא מכונאי ואחת כמה וכמה אם הוא כבר בעל נסיון ברכיבה וזאת אני אומר מנסיון של 26 שנים וכמה עשרות כלי רכב שרכשתי במהלך חיי אם לעצמי או כסיוע לחברים ומשפחה!

Member
    יש עוד אופציה שאולי תספק אתך. יש אזעקה לוויינית, כמו I-NET , עם GPS, שמאפשרת לך לראות איפה אופנוע כרגע, באיזה מסלול (כולל שמות של רחובות) הוא זז וגם נותנת לך התראה ברגע שהאופנוע עובר מהירות מסוימת שאתה מגדיר אותה. אם תרכיב כזו באופנוע - זה יקנה לך ביטחון מסויים כשאתה נותן לאחרים לרכוב עליו. כמובן שזה אל מחליף ביטוח משום צד.

Member הסמל האישי של audiR8
    doutsh, מבין את השיקולים שלך כמוכר.
    ועדיין, למה שאני, כקונה, אשלם 500-700 ש"ח לבדיקה, על סמך הבטחה שלך שהכלי תקין?
    כשחיפשתי אופנוע - ממש לא מזמן, אגב - נפלתי על צדיק שרק לאחר הבדיקה נזכר שהאופנוע עבר החלקה, אבל 'תוקן במוסך מורשה והבטיחו לי שהוא כמו חדש'. נפרדתי מ500 ש"ח, המוכר המשיך לחפש את האדיוט הבא.
    אתה כמוכר לוקח סיכון מסויים, הקונה לוקח סיכון מסויים, וכמו כל עסקה שנשענת בעיקר על אימון הדדי - עובדים יחד כדי למזער את הסיכון למינימום.
    אל תשכח שהאינטרס שלך כמוכר הוא, בסופו של דבר, למכור.

Member הסמל האישי של oradul
    זה, זה מה שמפחיד בלתת לזר סיבוב:

תדרוש מהקונה את סכום הכסף מראש, ותחתים אותו על מסמך טרם הרכיבה שאתה לא אחראי בענייני ביטוח וכד', ואם הוא חוזר אליך עם נזק כלשהוא לכלי הוא נפרד מהכסף שהפקיד.
    וכן כל נזק גופני שייגרם לו בעת הרכיבה, עליו ובאחריותו. אם ירצה יעשה ביטוח דרך הטלפון, עניין שלו.

Member
    נלך הכי רחוק, מה יקרה אם תתן לבחור סיבוב בדיקה, ותוך כדי הוא עושה תאונה ומת?!

אז לא נותנים בשום פנים ואופן, רק בדיקה במכון לבדיקות לפני קניה שרשאי לעשות זאת.

Banned
    את האופנוע הקודם שלי הבחור נתן לי להוציא לסיבוב של שעה.
    השארתי אצלו כסף ותעודת זהות.
    כשמכרתי, נתתי לקונה ( חבר ופורום ואחלה בחור) לעשות עליו סיבוב במגרש סגור.

בדיעבד - לא אעשה את זה שוב.
    לא יד שארצה למכור אופנוע

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי adnan צפיה בהודעה
    נלך הכי רחוק, מה יקרה אם תתן לבחור סיבוב בדיקה, ותוך כדי הוא עושה תאונה ומת?!

אז לא נותנים בשום פנים ואופן, רק בדיקה במכון לבדיקות לפני קניה שרשאי לעשות זאת.

איפה נמצא מכון בדיקות של דו גלגלי לפני קניה?