לא מזמן התחדשתי בMT07 מיד ראשונה עם מעט קילומטרז', אופנוע שמור ללא שריטה. השבוע גיליתי מסמר בצמיג אחורי והתלבטתי אם ללכת לצמיגאי הקבוע שלי או למטרו, לבסוף בחרתי במטרו. הגעתי למוסך ייבשו אותי במשך שעה וחצי והתנצלו על מחסור בכוח אדם, ולבסוף הודיעו לי לאחר בדיקה שחלא ניתן לתקן ושצריך להחליף צמיג, שעלותו כולל התקנה לאחר הנחה 1850.
התקשרתי לצמיגאי שלי וקיבלתי הצעה על סך 1400 ש"ח כולל התקנה. שוב התלבטות וכמו שכתב אביעד במבחן ארוך טווח על הCB650F העדפתי גם אני לתת למכונאי של מטרו לטפל באופנוע, בכל זאת מוסך מרכזי. ביקשתי הנחה נוספת וקיבלתי והמחיר החדש עמד על 1670 ש"ח.
הזמינו לי מונית לעבודה על חשבון מטרו ולאחר כמה שעות, הודיעו שהאופנוע מוכן.
בביתש מתי לב שהג'נט נאחורי קיבל מכה משני צידיו במהלך ההחלפה, הג'נט שחור וזה בולט.
עכשיו זה בקטנה ובטח ובטח שאפשר לחיות עם זה (בעיקר אם זה קורה לכלי של מישהו אחר) אבל זה מפוצץ אותי משום ש:
- שילמתי הכי יקר שאפשר
- אם זה היה קורה אצל הצמיגאי שלי (שהחלפתי אצלו כבר לא מעט פעמים) ניחא, הרי רציתי לחסוך 270 ש"ח ובכל זאת זה לא המוסך המרכזי.
- לו אני הייתי גורם את הנזק, ניחא, כלי שלי
אבל קיבינימט! לשלם הכי יקר ולקבל כזו תוצאה חובבנית מהמוסך המרכזי? הכל חובבני בישראל חוץ מהמחיר.
התקשרתי למוסך מטרו לשפוך עליהם קיטור, אמרו שיחזרו אלי אבל מנסיון של חיים בישראל, כמו שאמר ווסלי לרוזן רוגן (בעל 6 האצבעות) בסרט הנסיכה הקסומה:
We are men of action, lies do not become us.
![]()