תקשיב, ילד, אתה לא מכיר אותי ולא יודע איך אני נוהג במצבים כאלה או אחרים. בבקשה אל תשייך לי התנהגות מסוימת בלי שאתה מכיר אותי ויודע מי אני. רק כדי לסבר את האוזן, כשלא הייתי מרוצה ממנוע ברכב שהוחלף (ע"ח הביטוח) הכרחתי את חברת הביטוח להשקיע סכום שווה לעלות מנוע חדש בתיקון (כולל חלקים חדשים של מערכת הפליטה). אז בבקשה, תשאיר את הדיון ברמת הנושא ולא ברמה האישית, הבנת, ילד?
אתן לך דוגמה הפוכה. קניתי לילד אייפוד שהיה קבוע בכיס שלו. לאחר כ-3 שבועות כשהילד נרטב בדרך מביה"ס הביתה בגשם שירד המכשיר הפסיק לעבוד. באייסטור (בציסטנטהיל מול, צ'סנטטהיל, אחת מערי הלוויין היותר יוקרתיות של בוסטון אם זה מעניין אותך) סירבו להחליף את המכשיר בטענה שהאחריות אינה מכסה הרטבה של המכשיר ולא עזר כלום, למרות שהם הסכימו (בנימוס אמריקאי רב וריק מתוכן) ששימוש המכשיר היה סביר בהחלט. וכמי שחי בארה"ב 4 שנים, אני יכול לתת לך עוד הרבה דוגמאות לשירות ולנימוס הריק מתוכן והצבוע האמריקאים, החל מחברת קומקסט (שאפילו השירות של הוט פחות גרוע) ועד לסופרמרקטים. אז בוא לא נשווה למי יש יותר גדולץ את הסיפורים על נפלאות ארה"ב ספר למי שעוד לא חי שם – או שאולי לא חיית שם מספיק זמן כדי להבין שהסיפורים לא תמיד נכונים. ואגב, כמי שרוכש לא מעט מחשבים (במסגרת העבודה) אפל הפסידו לקוח בהתנהגות הזו – שום מוצר של אפל לא נכנס הביתה או לעבודה מאז.
כמו שלכל רופא יש את בית הקברות שלו, ככה לכל מוסך יש את מקבץ הפשלות שלו. ואתה 100% צודק שמוסך חייב לקחת אחריות על הפשלות שלו ולהחזיר את הכלי למצבו הקודם (+ התיקון ששילמת עליו). הוויכוח הוא לא על זה אלא על מה זה להחזיר למצבו הקודם ומה זה פיצוי נאות. אם על כמה שריטות בצבע שאפשר לתקן בקלות ובזול צריך לקבל ג'אנט חדש. לדעתי לא, ולדעתי פיצוי של 200 שקל לתיקון שעולה 50 הוא פיצוי נאות. וזה שמוסך אחד של מטרו נהג, אולי, שלא כשורה (במקרה שלך) לא אומר כלום על המוסכים האחרים של החברה.
בוא אתן לך דוגמה לאיך מטרו התנהגו אלי. האופנוע האחרון שקניתי מהם (בטרייד) אחר להגיע ביום. נציג המכירות שאל אותי מה אני רוצה כפיצוי על האיחור. אמרתי שלדעתי לא מגיע לי פיצוי כי איחור של יום הוא במסגרת הסביר. הנציג שאל אותי אם אני מתכוון לקנות משהו לאופנוע ואמרתי שכן, משקף גבוה, אבל לא אצלם כי הם מוכרים רק ג'יבי וזה יקר – אני אסתפק בתחליפי. על דעת עצמו, נציג המכירות נתן לי משקף גבוה של ג'יבי (בסביבות 800 שקל) + הרכבה שלו ללא עלות כפיצוי על איחור של יום. רוצה עוד משהו? הסיכום היה שאני מקבל את האופנוע עם ארגז באותו גודל שהיה לי על האופנוע שנתתי בטרייד. קבלתי את האופנוע עם ארגז גדול יותר מהסדרה הכי יקרה (מונקי) שמטרו מוכרים בלי שבקשתי. ולא, אני לא עובד של מטרו ואין לי קרוב משפחה או חבר שעובד שם. סתם לקוח רגיל.
אה, ותיהנה מארה"ב. אני מאוד לא אהבתי להיות שם (וזה כלל דחייה של הצעות עבודה בהם הייתי מרוויח פי 2 ויותר ממה שאני מרוויח בישראל).