ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
אני לא חושב שזה נכון. אני חושב שזה בגלל שאני לא משדר כל הזמן את ה"מגיע לי" המגעיל שכל כך אוהבים לשדר כאן.
כשעשיתי רכיבת מבחן היה לי ברור שאני צריך לחתום על אחריות לנזק אם ייגרם. כשמי שנתן לי את הכלי אמר שצריך למלא דלק אמרתי לו שאין בעיה - אני רוכב ונראה לי רק טבעי לשלם עבור הדלק שאני צורך. הוא התעקש לרכב לידי ולשלם את הדלק וכמובן הראיתי לו שאני מעריך זאת. כשאמרתי לו שתוך פחות משעה אני מחזיר את הכלי הוא אמר לי לקחת את הזמן, כמה שאני רוצה, כי לא מתוכננות רכיבות מבחן לאותו יום. ובסה"כ - כל הנושא של רכיבות מבמן הוא לא דבר שמחובת הסוכנות לעשות. אני מאמין שהגישה שלי היא זאת שבסופו של יום גרמה לנציג המכירות לתת לי שירות מעולה.

עכשיו, אי קורא כאן כל מני תגובות - לאנשים ברור שמגיע להם, גם כשזה לא בדיוק כך. מתרגזים על החתימה על טופס האחריות, מקטרים שהזמן לרכיבת מבחן קצר מדי, מקבלים את הדלק על חשבון הסוכנות כמובן מאליו ועוד. אנשים נכנסים ומדברים כאיו שיודעים שהולכים לרמות אותם, השאלה רק בכמה. די ברור לי שכשבאים בגישה כזו הסיכוי שאיש המכירות יהיה בעדך נמוך מאוד.
בגדול אני מסכים איתך שיש פה תרבות "מגיע לי" והיא לא ראויה. לא תמיד מגיע משהו. בכל מקרה, במקרה שלי, אם קראת בעמוד הראשון, בסה"כ ביקשתי ממטרו הנחמדים שיתקנו את הנזק שהם עשו לקטנוע, בלי פיצוי, בלי הנחה לפעם הבאה, בלי כלום. רק שיתקנו את הקטנוע שהגיע אליהם תקין לחלוטין, וכל זה בלי להרים טונים ובלי לעשות בלאגן. הכל ברוגע ובנעימות. היחס שקיבלתי היה מחפיר ומזלזל. אם לקוח מגיע ומתלהם וצועק אז מן הסתם יקבל יחס בהתאם, אבל זה לא תמיד המקרה.

לגבי נסיעות המבחן - מן הסתם לא מדובר בחובה של הסוכנות, אבל זה כן האינטרס שלהם בעיקר. כדי שאנשים יקנו כלי חדש, הם רוצים לנסות אותו לפני הרכישה. אני יכול להעיד על עצמי שלא אקנה כלי אם לא נסעתי על אותו הדגם לפני כן.