אולוויז (מי קורא לעצמו תחתונית פור גודז סייק?) את/ה לא אמור/ה לנהור כמו כולם לבנטל?
בבוקר כשתתעורר/י תצפינ/י למסעדה
תגיד/י לטסטר שהקפה במשרד זה משהו משהו.
זה קורע את כולם (כולל אותך) מצחוק.
שלום.
הגיע מועד הטסט השנתי ובאופנוע מותקנים צמיגים בני 6 שנים עם הרבה בשר, לא יבשים וללא סדקים.
האם יעבור טסט או שמא צריך להחליף לצמיגים חדשים יותר ?
באתר משרד התחבורה רשום:
"יש לבצע בדיקת תקינות הצמיגים (כולל רזרבי).יש להחליף צמיגים יבשים, סדוקים או שחוקים"אבל לא רשום כלום לגבי גיל צמיגים מקסימלי מותר.
חיפשתי הלאה ומצאתי בתקנות התעבורה (באתר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים) בעמוד 126, סעיף 322 ב1 את הדברים הבאים:
"עובד מפעל לתיקון צמיגים ואבובים לא יתקין בגלגלי רכב צמיגים שחלפו 6 שנים ממועד ייצורם, ואם היו הצמיגים משומשים – 24 חודשים ממועד ייצורם"
(אבל זה חל רק על עובדי פאנצ'ריות)
לפי מה שקראתי בקישור הזה (שבו נרשמו מספר תגובות) נרשם באחת התגובות:
"עובר טסט כמו גדול. צמיג חדש יכול להימכר עד גיל 6 ויכול להיות בשימוש עד גיל 10"
בקיצור, לפי מה שחיפשתי לא ראיתי הגבלת גיל מקסימלית על צמיג שכבר מורכב על האופנוע (ברכיבה באופן כללי ובמיוחד בעת טסט).
האם מישהו יכול לאשר או להפריך את הנל ?
האם טסטרים יכולים לפסול את הטסט מעל גיל צמיג מסויים ? (שוב, צמיג עם הרבה בשר, במצב כמו חדש ללא סדקים/קרעים וכו)
ואם למישהו יש ניסיון אישי (נפל/הוזהר בטסט) או מקצועי (עובד/עבד כבוחן) שיכול לעזור אשמח לשמוע ממנו.
נערך לאחרונה על ידי AlwaysOn37; 23-04-2016 בשעה 01:00.
אולוויז (מי קורא לעצמו תחתונית פור גודז סייק?) את/ה לא אמור/ה לנהור כמו כולם לבנטל?
בבוקר כשתתעורר/י תצפינ/י למסעדה
תגיד/י לטסטר שהקפה במשרד זה משהו משהו.
זה קורע את כולם (כולל אותך) מצחוק.
יעברו טסט בלי בעיה. אני אישית לא הייתי נוסע על דו"ג עם צמיגים בני 6 (וגם חצי מזה הייתי מאוד מעדיף שלא).
איך צמיג לא יבש אחרי 6 שנים?!
Tracer 900
Paz, שכחתי לציין שמדובר בצמיג במצב כמו חדש שלא היה בשימוש 6 שנים (היה באחסון), לא בצמיג שרכבו עליו 6 שנים.
לגבי שימוש בצמיגים בגיל "מבוגר" זה תלוי מאוד בצמיג הספציפי, ברמת הבלאי/שימוש שנעשה בו (קודם לאחסון), ובמצב האחסון ההתחלתי שלו.
אם הצמיג אינו יבש/סדוק מכלתחילה והוא אוחסן כראוי (במקום מוצל ויבש) זה לרוב עוזר מאוד.
כמובן שהנל אינו כלל ברזל אלא כלל אצבע, ושכל צמיג מזדקן (ומספק אחיזה) בקצב שלו (ובכל אופן, כל מקרה לגופו).
בתור רוכב ומתחרה סופרמוטו (כשהיו מירוצים... :-( ) וותיק ומנוסה שגמר המון צמיגים שונים מיצרנים ודגמים שונים (ולא ב Burnout) שגם מתנהל עם האופנוע (KTM 690 SMC) במוד מנהלתי ביום-יום צברתי לא מעט ניסיון ורגש ברמת יכולת הבנת ופירוש הפידבק המתקבל מהצמיג, ממצב חדש ועד הסיבים, במגוון תנאי אספלט ועומסי רכיבה שונים.
לדוגמה, לאחרונה יצא לי לרכב על מישלין RACE קדמי בן 9 (כמו חדש, היה אצלי באחסון בתנאים טובים) שנתן אחיזה מעולה (כמו חדש) ברכיבות סופרמוטו חזקות עד הסוף (עד ה"צל" של הסיבים, בדיוק כמו בצמיג חדש).
באופן כללי, הצמיגים שאני רוכב עליהם הם צמיגים משומשים (ברמה כזו או אחרת, מיצרנים ודגמים שונים) בגילאים של שנתיים עד שש שנים.
לרוכבים מתחילים או "ממוצעים" (כאלה שרוכבים ללא יומרות ספורטיביות, אלא יותר בשביל להגיע מנקודה א לנקודה ב) שמחליפים סט צמיגים פעם במספר שנים יש ניסיון מועט יותר בנושא, ועקב כך, חיבור, הבנה ויכולות תפקוד שונות.
ההגדרה של צמיג "בלוי" או "לא אוחז" אצלהם היא (בחלק מהמקרים) שונה משלי, דבר שאני מבין ומקבל לחלוטין.
לגביהם אני מסכים לגבי ההמלצה הכללית על צמיג חדש או לכל היותר על צמיג משומש בגיל צעיר יותר.
בכל מקרה, קצת גלשתי...
השאלה המקורית שלי היא ברמה החוקית: האם לטסטר יש זכות חוקית לפסול צמיג עם הרבה בשר (מעל 2 מ"מ הנדרשים בחוק) ובמצב תקין לחלוטין רק בשל גילו ?
נערך לאחרונה על ידי AlwaysOn37; 23-04-2016 בשעה 11:03.
לא נראלי שטסטר בודק את גילו של הצמיג, אלא את נראות הצמיג. אני חושב שאם לצמיג יש מספיק בשר ואין סימני יובש וסדקים, הוא יעבור גם אם הגיע מתקופת המצאת הגלגל.
מה שניסיתי לומר הוא שבקריסת המערכות (הן הפונקנצינאליות והן הערכיות) הקולוסאלית בה נמצאת ארצנו המאוסה והנוירוטית אין מקום לשאלות כאלה.
אם הטסטר החליט שהצמיג שלך לא טוב תלך לטסטר אחר. אפילו מכון אחר. ואל תשאל שאלות קידבק. או שפשוט תחליף אבוב.
והיה ושאלתך צצה בעקבות מקרה שקרה לך ראה משפט קודם.
בטסט בודקים בעיקר את התאמת מידות הצמיג למידות הכתובות ברישיון האופנוע. אם הצמיג במצב סביר הוא יעבור.
עצם העובדה שלעובד פנצרייה מוצר להתקין צמיג בן 5 שנים ועשרה חודשים מבהירה דיי בוודאות שהצמיג יעבור טסט אחרי חודשיים..
^^^^
לא בהכרח. תמיד אפשר לפנות למשרד הרישוי ולומר שאיבדת את הרישיון רכב ושאתה מעוניין שינפיקו לך תעודה חדשה. אחרי תשלום אגרה סימלית (משהו עם 2 ספרות) תוכל ללכת לבצע טסט במקום אחר כאילו לא נכשלת בטסט מעולם. עשיתי את זה פעם עם רכב בעייתי שהיה לאשתי, ועבר חלק.
היום זה לא עובד.
מכוני הרישוי חוברו לרשת משותפת לפני מספר חודשים, כך שאם התחלת טסט במכון מסויים, מכונים אחרים יידעו על כך ולא יקבלו אותך.
האופציה היחידה היא להמתין 30 יום.
Sent from my C6833 using Tapatalk
טוב לדעת. אכן את התרגיל הזשה עשיתי לפני יותר מחמש שנים ולא הצטרכתי לעשות שוב, מה שכן מאוד מפתיע לראות שמכוני הרישוי הואילו להזיז את הרגל ולעשות צעד אל המאה ה21, לקח להם רק 16 שנים, בקטנה.