גם לי לא כל כך מובן.
מדינת מקור בעלת הסכם עם ישראל. מה הכוונה?
למה שאם אקנה טריומפ' מאנגליה (מדינת המקור של החברה) לא אהיה חייב במכס, אבל אם אקנה אותו מקנדה, אז כן?
על כמה אחוזים ממחיר הכלי עומדים המסים?
איך בדיוק הם יודעים ? הרכב לא מניע,אני רוצה ליבא רכב עם מנוע שלא מניע. יש דיאגנוסטר במכס שיחפש לי בעיות במנוע?
הרכב חייב להיות כשיר לנסיעה...קרא סעיף 4 וסעיף 7 א' והכי חשוב...סעיף 14
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/17801713.pdf
http://he.mot.gov.il/index.php?optio...pers&Itemid=96
אה כן...ומפרט טכני של הרכב, לפי זה ידעו אם יש תוספות או לא, אחרי בדיקות כמובן!!!
זה עונה על השאלות שלך?
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 28-04-2016 בשעה 01:10.
הבנתי,תודה,כנראה שהקורבט שחלמתי עליה מתרחקת ממני בכמה צעדים
אסביר קצת.
מדינת מקור = המדינה בה יוצר הרכב.
מדינה שיש לישראל הסכם = מדינות השייכות לשוק האירופאי המשותף או מדינות נפטא (צפון אמריקה בלבד) שיעור המכס הוא לדעתי כ8% ועליו יש להוסיף מע"מ כך שההבדל הכללי בין תשלום עם מכס לבלי מכס הוא כ 10% בסוף.
כך שאם מביאים טריומף מאנגליה , לא משלמים מכס (משלמים כאמור מס קניה ומעמ) אם מביאים את אותו אופנוע מארהב, או קנדה. כן משלמים מכס.
Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk
אם אני משיג מהיצרן התחייבות טיפול, אני אהיה חייב להוכיח שאכן הם מטפלים בו? נגיד יש לי מכונאי שיודע להתעסק עם טריומף והוא יטפל בכלי וגם יזמין חלקים שצריך במידת הצורך. האם באמת יבדקו מי טיפל בכלי אם הוא יהיה תקין במבחן השנתי?
כל הסיפור הזה לא רלוונטי מכיוון שאופנוע מייבוא אישי חייב להיות עם תקינה, דהיינו שיש יבואן שכבר הביא כזה ואישר אותו לתנועה מטעם משרד התחבורה (תהליך יקר). לטריומף אין יבואן ואין תקינה, כך שאין אפשרות לייבא אישית. אולי רק עולה חדש יכול. הוצע למכירה לפני כמה זמן ביד2 קאן-אם ספידר שמעלה סימני שאלה.
הסיפור עם רולס-רויס, ידוע ומוכר, גם לא רלוונטי כדוגמה מאחר שזו החברה היחידה שמתחייבת על משלוח מכונאי מטעמה לטיפול.
מה, אז רק דגם שלא בקטלוג הישראלי אבל של חברה קיימת בישראל ניתן לייבא?
לא רק חברה קיימת, זה חייב להיות דגם בעל מכלולים דומים/זהים. למשל בימי היבואן הקודם של הארלי-דיווידסון קשת הדגמים היתה מצומצמת, אבל ניתן היה לייבא אישית כל דגם שלהם, מאחר שהבסיס המכאני מתנקז לשלוש משפחות.
בשנות השמונים הגיעו לארץ מספר אופנועים מסוג סוזוקי סוואג' (קרוזר קל עם צילינדר אחד) שהיה לו מנוע משותף לDR650.
לימאהה היה דגם בשם SRX שמעולם לא יובא לישראל (וחבל), סוג של נייקד ספורטיבי בסגנון בריטי עם מכלולים מתקדמים שכולם שייכים לXT600/660 - תיאורטית את זה אפשר היה לייבא אישית.
עקרונית, ייבוא אישי משתלם לארץ בשני תנאים:
1. כשמדובר בדגם לא-קיים-אך-אפשרי.
2. ככל שעולים בסולם המחירים, מעל 100,000 ש"ח וצפונה, ההבדל הכספי גדל. באופנוע שעולה בסוכנות, נניח 80,000-70,000 ש"ח, ההפרש קטן, אלפים בודדים, ולא בהכרח משתלם.
כל האמור לעיל הוא מבדיקה אישית שלי לפני כשנתיים, אשמח אם דברים השתנו לטובה.
למיטב ידיעתי אתה לא צריך מכלולים זהים או דומים. מה שצריך הוא אישור היבואן הרשמי לטיפול ברכב. (לא יודע מה קורה בדיוק מבחינת התנאים של יבואני הדוג,)
היבואנים יכולים להכתיב איזה תנאים שהם רוצים עבור המסמך, מיבואנים שדורשים מעל 5000₪ על המכתב ועד ליבואנים שלא מסכימים בתקופה נתונה לייבא תת מותג שלהם (אומנם דוגמא מעולם הרכב אבל לפני כמה שנים קרסו סירבו למשל לאשר ייבוא של אינפיניטי למרות המכלולים הדומים לניסאן) ברגע שיש את המסמך, אתה יכול לייבא. הדבר כאמור לא תופס על אופנועים מעל גיל 30, שאז מספיק אישור של כל מוסך מורשה משרד התחבורה לטיפול. ואתה יכול לייבא כל מותג ללא קשר אם יש לו יבואן רישמי או אין
Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk