אפשר, אם זה באותו הכסף - לא יזיק ולא ייתן כלום. אם זה ביותר כסף - זה יזיק לכיס ולא ייתן כלום.
השאלה היא לא אם אפשר, אלא למה לעשות את זה בכלל.
אני שואל כי יש לי תחנת דלק ליד הבית שמוכרת 98 במחיר זהה ל95.
אפשר, אם זה באותו הכסף - לא יזיק ולא ייתן כלום. אם זה ביותר כסף - זה יזיק לכיס ולא ייתן כלום.
השאלה היא לא אם אפשר, אלא למה לעשות את זה בכלל.
כי זה באותו כסף ובגלל שזה באותו כסף זו תחנה עם תחלופה מהיר יחסית בניגוד לתחנות אחרות ולכן הדלק גם טרי.
לאור תנאים אלה החלטתי לשאול..
זה לא רחוק לי מהבית ולכן חשבתי להתחיל לשים באופן קבוע
פעם (כנראה בפולגז הישן) הייתה שאלה לגבי זה רק אז זרקו ויראגו 500, אבל זה לא משנה.
האוקטן מעיד על עמידות הדלק בפני הצתה עצמית. כלומר, שלא ידלק לפני ניצוץ המצת.
אין לאוקטן השפעה על המנוע. מה שחשוב הוא נטול או לא נטול עופרת.
אם הכלי מקבל 95, הוא יכול לקבל 98.
שמעתי על אנשים שאמרו ש98 שיפר את הביצועים, אך זה תמיד הביא עמדות נגד.
אני לא כימאי או מהנדס מנועים, פשוט מה שאני יודע.
98 יקר יותר וזה למה לא בשימוש רחב יותר.
כמובן, כתמיד, אם אני טועה או שיש למישהוא להרחיב, אשמח גם לשמוע.
עריכה: מצאתי את זה. http://davidson.weizmann.ac.il/onlin...93%D7%99%D7%94
מסביר בקצרה על אוקטן (בעברית)
עריכה 2: מצאתי גם את זה:
***, כפי שאמרת, ההבדל בין דלק 95 לדלק 98 אוקטן הוא העמידות של חומר הבעירה בלחץ. דלק 98 אוקטן מיועד לעמוד בלחצים גדולים יותר ובכך למנוע הצתה ספונטנית מוקדמת במהלך דחיסת תערובת האוויר והדלק במנוע (צלצולים, נקישות או דטונציות). ולכן, אין סיבה להשתמש בדלק 98 במנוע שאינו זקוק לדלק שכזה. זה לא ישפר את הביצועים, לא יפחית את זיהום האוויר ולא ישנה דבר בפעולת המנוע. אנו ממליצים לך להשתמש רק בדלק שהיצרן קבע למנוע, וכמובן לכלי רכב שהיצרן דרש מהם להשתמש בדלק 98 לעשות זאת. בעלי כלי רכב ספורטיביים אשר שודרגו במידה כזו או אחרת נוהגים להשתמש בדלק שכזה משום שנתוני המנוע שונו ביחס למקור וישנו צורך להעלות את עמידות הדלק בפני התלקחות בזמן לא רצוי.
נערך לאחרונה על ידי oradul; 07-05-2016 בשעה 20:47.
"להשתמש רק בדלק שהיצרן קבע למנוע"
היצרן לא קובע אוקטן ספציפי אלה נותן את דרישות המינימום, כמו למשל דלק 95 ומעלה.
לא יודע איך זה בישראל אבל באירופה לרוב אוקטן 98 מכיל עוד תוספים שאין ב95.
תודה על התגובות.
אתחיל לשים 98 מהסיבה הפשוטה שזה אותו מחיר אז למה לא
ממה שזכור לי, הן מחיפושים והן מדיונים בעבר הלא מאוד רחוק, שימוש באוקטן גבוה במנועים בעלי מומנט נמוך לא מומלץ ועשוי לגרום לדטונציה. באופנועים כמדומני הדיבור היה על בערך 11 קג"מ ומעלה.
איזה ערך מוסף יש לשימוש באוקטן גבוה יותר (לאור הערה של דרזדנר - ספציפית בישראל)? או במילים אחרות, אם זה לא שבור, למה לתקן את זה?
אגב, בארה"ב הדלק שבשימוש הוא בעל אוקטן נמוך בהרבה מאשר זה שבישראל. רכבים זהים לאלו שנמכרים בישראל מתדלקים בנזין שבין 87 ל-91 אוקטן. לא זכור לי שראיתי משהו גבוה מזה.
איך יכול להיות שאותה הונדה סיויק שנמכרת בישראל ונמכרת בארה"ב "שותה" בנזין 87 אוקטן והכל בסדר? האם אין קשר בין רמת הזיקוק של הדלק למחיר שלו?
יכול להיות ש"דוחפים" לנו דלק יקר יותר שלא לצורך?
Sent via Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי nimi9; 07-05-2016 בשעה 22:55.
בארהב הם גם מטפלים כל 8000 מייל, יכול להיות שבארץ טועים ומטפלים כל 12000קמ?
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
91 זה 95 שלנו. צורת המדידה בארה"ב שונה מהמקובל בשאר הועלם והם יורדים ב-5. כך ש98 שלנו זה 93 שלהם ו95 שלנו זה 91 שלהם.
כמו כן המכוניות שלהם אינן המכוניות שלנו. לכל מדינה יש דרישות משלה לכלי תחבורה. החל מדו"ג 50 סמ"ק ועד רכבת כביש (אוסטרליה).
יכולים להיות שינויים במכניקה ובמנוע בדגמים שנמכרים שם לעומת מה שאצלינו (אצלינו מתואם לאירופה). לכן גם הדלק יהייה שונה.
לדוגמא, ביפן יש מכוניות של 500-800 סמ"ק. זה מכניס אותן לקטגוריה מיוחדת אשר מוזילה את הביטוח, את המחיר ואת עלות התחזוקה (הונדה S660 הינה דוגמא מודרנית מצוינת). ושם הדלק הוא 92 (נטול רגיל) ו98 (נטול פרימיום). ויש גם 89 ו-96 (מ1986 ע"פ ויקיפדיה, אבל נראה שזה לא מעודכן שם).