עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 20

אשכול: רישיון A1 או A2 בהתחשב בנסיבות ?

Junior Member

רישיון A1 או A2 בהתחשב בנסיבות ?

היי,

עכשיו אני אתחיל לעשות רישיון כאשר יחזרו הטסטים, אני מתלבט מה לעשות, כולם אומרים לי A1, אבל יש לי נסיבות שבגללן אני עושה A2, תעזרו לי להחליט :

1.אני חייל ויש לי חודש וחצי בגג בגג לעשות את הרישיון (מקבל חופשה מהצבא).
    2.התקציב שלי מוגבל מאוד (יש לי 2000 שקל נטו לרישיון ! נטו !)
    3.יש לי תקציב לאופנוע של עד 9K בערך, ככה ש-125 אפשר להביא שנתונים גבוהים.
    4. אני אסע כל יום כ-20 - 25 ק"מ לכל כיון עם מנוחה גדולה מאוד (כמה שעות).
    5. יש לי חבר שעשה A1 ולקח לו כמעט חצי שנה, הוא עשה 20 שיעורים ו-3 טסטים והוא בחור שרכב על אופנועים לפני שלמד וזה מה שמפחיד אותי עם ה-A1.
    6.אני לא מכיר מורי נהיגה טובים ל-A1.

תראו, לפי מה שכתבתי כאן, בתכל'ס A2 מספיק לי, הבנתי שגם אפשר לגמור A2 בכמה שבועות ותבינו, יש לי זמן ממש ממש מוגבל, אחרי הזמן הזה אני לא אצליח לעשות כי אני חוזר לצבא באופן סדיר (אני לא אוכל לצאת כל יום לשיעור כמו בחודש שהם נותנים לי).

Member
    אני חושב שאם נשים את כל מה שציינת בצד אז ברור ש A1
    תוכל לרכב על אותם הכלים שיש ב A2

אבל וכל מה שציינת נותן משווא אחרת
    לך על A2
    במידה ויתאים לך אופנוע ויתפנה לך זמן תוכל להשתדרג לA1
    אין מגבלה בינהם של זמן רק קח בחשבון שזה יעלה לך שוב במינימום 12 שיעורים וטסט

Member
    אם הוא עושה A2 ואז A1 הוא צריך 8 שיעורים וטסט במקום 15 וטסט.
    אם יש לך רישיון רכב 5 שנים ואלו הלבטים שלך תעשה A2 כי אז אתה פטור משיעורים ויצא לך פחות או יותר אותו הסכום להשלים אחרי זה ל-A1. אם אין לך רישיון קודם עדיף לך לעשות ישר A1.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Member
    A1
    תריץ שיעורים תוכל לסיים 15 בשבוע.
    והבנתי שיש טסטים גם בשישי ככה תוכל לעשות טסט בחמשוש שאתה יוצא הביתה.
    כיוון שאתה חייל סביר להניח שאין לך 5 שנים רשיון על רכב.
    אם תעשה a2 אתה תתחרט כשתרצה לעלות כי תצטרך לעשות a1 ואז לחכות שנה לa

Junior Member
    תודה לכם !

השאלה אם זה נראה לכם משתלם והגיוני שאני אעשה A1 ? יש לי 2000 שקל לרישיון ונגיד עוד 8K לקטנוע עצמו, האם זה שווה לי ? לא עדיף לעשות A2 ? מה דעתכם ? הזמן משחק פה תפקיד מרכזי מאוד.
    ברור שהייתי מעדיף A1 ולהביא כלי של 200 - 250 סמ"ק, השאלה אם זה שווה את זה ? כי מעבר ל-250 סמ"ק אני לא אצליח להביא בתקציב הזה.

Member הסמל האישי של oradul
    לא יוצא אישית נגדך אלא בכללי.
    לא פעם ראשונה שראיתי אנשים כותבים שהם מוגבלים עם תקציב להוצאת הרישיון.
    אני מבין הגבלת תקציב לכלי, אבל לרישיון? מה אם תצטרך יותר ממינימום השיעורים (תמיד יכולים להתקל במכשול טכני כלשהו)? מה עם אגרה וטסט (או חס וחלילה יותר מראשון)?פשוט מוזר לי שבאים עם סכום קבוע, ולרוב גם מצומצם, למשהו שהו קריטי. למה קריטי? כי בלי הרישיון לא יהיה בכלל אופנוע, ולא משנה כמה חסכת אליו.
    אז אם יש לך 2000 לרישיון ו8000 לכלי, אז תחשוב על זה שיש לך 10000 לרישיון והעודף לכלי.
    זה רק קו המחשבה שלי כנראה.

Member
    אם A2 מספיק לך אז חבל על ההתלבטויות. לך על זה וזהו.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    אתה נשמע כמו אחד שכבר החליט ועכשיו מחפש הצדקה להחלטה.
    תנוח

Member
    יש שביתה אז הסיכוי שתספיק לעשות רישיון בכלל הוא נמוך למדי במסגרת הזמן שלך. תחכה לפעם אחרת ואז תעשה a1

למרות זאת אם אתה מעונין להמר, בגלל שהמורים תקועים בלי תלמידים בגלל השביתה, הם מוכנים לתת הנחות יפות למי שמשלם את השיעורים מראש.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    הי,
    אני גם עשיתי רישיון A2 בזמנו מאותן סיבות, ועם נסיבות דומות מידי- אמנם לא שביתה של הטסטרים אלא שביתה של כל המגזר הציבורי, עם חלון מאוד זמני של חצי יום שמשרד הרישוי עבד, ועכשיו אני קצת מצטער על זה. אם הייתי יכול לחזור בזמן הייתי משכנע את עצמי של פעם ללכת ישר על רישיון A1 (בין כל הדברים שהייתי אומר לעצמי לעשות...). ה A2 הוא סבבה לחלוטין וה 125 שלי עושה את העבודה, אבל עכשיו שאני כבר פוזל לנפחים גדולים יותר אני צריך שוב לעשות את כל התהליך מחדש, כולל בדיקות רפואיות למיניהן (בפרט בדיקת ראיה שהשתנתה לרעה עם הזמן... ). המלצה שלי היא ללכת על A1 ולא על A2, ולו בשביל האפשרות לעלות בנפח בעתיד בלי פרוצדורה נוספת. בנוסף אם תחליט שעולם הדו"גי הוא בשבילך הפז"מ שדרוש לרישיון A ידפוק ולא תצטרך לחכות בשבילזה עוד שנה נוספת.

Junior Member

לא באמת השארת מקום להתלבטות :-)

ציטוט נכתב במקור על ידי ozal5 צפיה בהודעה
    היי,

עכשיו אני אתחיל לעשות רישיון כאשר יחזרו הטסטים, אני מתלבט מה לעשות, כולם אומרים לי A1, אבל יש לי נסיבות שבגללן אני עושה A2, תעזרו לי להחליט :

1.אני חייל ויש לי חודש וחצי בגג בגג לעשות את הרישיון (מקבל חופשה מהצבא).
    2.התקציב שלי מוגבל מאוד (יש לי 2000 שקל נטו לרישיון ! נטו !)
    3.יש לי תקציב לאופנוע של עד 9K בערך, ככה ש-125 אפשר להביא שנתונים גבוהים.
    4. אני אסע כל יום כ-20 - 25 ק"מ לכל כיון עם מנוחה גדולה מאוד (כמה שעות).
    5. יש לי חבר שעשה A1 ולקח לו כמעט חצי שנה, הוא עשה 20 שיעורים ו-3 טסטים והוא בחור שרכב על אופנועים לפני שלמד וזה מה שמפחיד אותי עם ה-A1.
    6.אני לא מכיר מורי נהיגה טובים ל-A1.

תראו, לפי מה שכתבתי כאן, בתכל'ס A2 מספיק לי, הבנתי שגם אפשר לגמור A2 בכמה שבועות ותבינו, יש לי זמן ממש ממש מוגבל, אחרי הזמן הזה אני לא אצליח לעשות כי אני חוזר לצבא באופן סדיר (אני לא אוכל לצאת כל יום לשיעור כמו בחודש שהם נותנים לי).
    אז ברור ש A2 ואני רק מאחל לך שתצליח לעשות את זה קצר וזריז ושישאר לך כסף להביא אולי איזה VJF125

Junior Member
    תודה רבה רבה לכם,

יש לי בעיה שיש לי טופס של A1 מוכן כבר ואני רק צריך להוציא פטור תאוריה ויש לי טופס של A2 שהוא בלי רופאי והרופא שלי לא נמצא ובבסיס אי אפשר לעשות את זה, אני אעשה כזה דבר,
    אני אגש למשרד הרישוי עם 2 הטפסים, אם אראה שהטופס של A2 אי אפשר להחתים אותו, אז אעשה רק על A1 ואעשה A1 וזהו.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ozal5 צפיה בהודעה
    תודה רבה רבה לכם,

יש לי בעיה שיש לי טופס של A1 מוכן כבר ואני רק צריך להוציא פטור תאוריה ויש לי טופס של A2 שהוא בלי רופאי והרופא שלי לא נמצא ובבסיס אי אפשר לעשות את זה, אני אעשה כזה דבר,
    אני אגש למשרד הרישוי עם 2 הטפסים, אם אראה שהטופס של A2 אי אפשר להחתים אותו, אז אעשה רק על A1 ואעשה A1 וזהו.
    ב 2012 הוצאתי רשיון ל A2
    ב2015 הוצאתי A1
    ביוני הקרוב אני מתחיל ללמוד ל A

מנסיון, זה מעצבן ומדכא ובסופו של דבר בזבוז כסף מיותר לחלוטין.
    תוציא A1 וכשתשחרר תוכל לעבוד קצת ולהוציא A אם תרצה.

Junior Member
    לפי דעתי a2 מיותר לחלוטין. כל עוד אתה בגיל של לעשות את הרישיון של a1 (ואתה בגיל, חייל), אז זה מה שאתה צריך.
    גם אם תקנה קטנוע 125 או 50 זה לא משנה. כי גם ברישיון ללא הגבלות אתה יכל לקנות כלים קטנים.
    והזמן שיש לך? הכל תלוי בך.
    אני נגיד עשיתי a1 בפחות מ1000 ש"ח כולל טסט ואגרות.
    זה היה גם בצבא, אבל בחפשש ובכל זאת סיימתי לפני שגזרתי חוגר.
    הכי חשוב, לא משנה מה המורה אומר, כל עוד אתה לא מרגיש מוכן אל תיגש לטסט. הכי חשוב זה לעבור בראשון אם אתה רוצה לבזבז כמה שפחות כסף.

בהצלחה!

Junior Member
    הפחד שלי הוא הטסטים, אם אני אשלם על 2 - 3 טסטים נגיד ולא אעבור ראשון זה יותר כסף, 400 - 500 שקל לטסט זה כבד לחייל ...

וכמו שאמרתי

לאור זה עדיף A1 ?

איך עשית ב-1000 שקל ? אני לא מכיר ממש מורים, אני צריך איזה מורה שיזרז איתי את התהליך ויהיה אמין, אם אמצא מורה כזה אעשה A1, הבעיה שאני לא מכיר.