שמח שיצאת ללא פגע
גם תורי הגיע.
ובדיוק ביום בו החלטתי להתעצל ולא לרכוב עם המצלמה שקניתי במיוחד למקרים כאלו. באסה.
ומעשה שהיה כך היה:
נכנסתי לכיכר אחרי רכב, מעצירה מלאה. מצד ימין, בכניסה לכיכר, עמדה מונית מסוג סיטרואן פיקאסו. מניח שאתם רואים לאן זה הולך.
נהג המונית, בהיותו נהג מונית, חותך אותי כמנהג נהגי מוניות וממשיך עם הכיכר שמאלה. עד כאן הכל צפוי וידוע. לא האצתי מתוך ציפייה שזה יקרה.
הבעיה - החיתוך שלו הסתיר ממני את המכונית שנכנסה לפני לכיכר, ואת העובדה שהיא נעצרה כדי לתת להולך רגל לחצות ביציאה מהכיכר.
ברקס קדמי כדי לא לסיים כחלק דקורטיבי בפגוש של מאזדה. האופנוע נוטה שמאלה. תיקון חריף עם הכידון, האופנוע ואני שוכבים על הכביש.
אנשים טובים (לא נהג המונית. או המאזדה) מייד קפצו לסייע, למרות שאת האופנוע הרמתי לבד (קל משציפיתי). שני שוטרים חביבים שבדיוק סיירו באיזור עצרו לשאול לשלומי, בדקו שאני והאופנוע תקינים והפליגו לדרכם.
בדיקה כללית זריזה, רגע של פאניקה כשהאופנוע לא מניע (בהילוך עם רגלית מטה. אני אדיוט) וגם אני מפליג לדרכי.
סיכום האירוע - ללא נפגעים, כמעט ללא נזק.
על הפיירינג יש צלקת חדשה (אחת מיני רבות, אבל הראשונה שקיבל ממני), כנראה שגם על כיסוי האגזוז (יש עליו יותר מידי, כנראה הלכה לאיבוד) ושפשוף קל על משקולת הכידון. המראה הימנית הסתובבה על צירה וצריך לפתוח את ההברגה כדי ליישר אותה. רכבתי הביתה עם החזה שלי נשקף במראה. מראה משובב נפש.
אני בריא ושלם. בלי כאבים ומיחושים שונים. הציוד (מעיל, כפפות ומגיני ברכיים) נראה במצב מצויין. שום דבר שלא ירד בכביסה.
רכבו בזהירות, צפו את הלא צפוי ותמיד לבשו ציוד מגן.
ומסרו את שנאתי הנצחית לנהגי מוניות באשר הם.
שמח שיצאת ללא פגע
טוב לשמוע שזה נגמר "בקטנה".
כל הנהגים הציבוריים ישר מדליקים נורה אדומה. מוניות, אוטובוסים, משאיות ואפילו כוחות ההצלה.
במקרים כאלה מעצבן אותי שאבא שלי נהג מונית... פשוט אי אפשר לקלל אותם
טוב שיצאת מזה בשלום. שמור על עצמך חבר
הרבה מילים כדי להגיד שהתפרצת לכיכר?
איפה בכל המלל אתה רואה שהתפרצתי לכיכר?
Sent from my C6833 using Tapatalk
שמח שיצאת ללא פגע.
תחושתי היא שאתה איבדת ריכוז או בגלל נהג המונית או כל סיבה אחרת.
כרוכבים ונהגים עלינו לצפות ולקרוא את הדרך ולהתאים את עצמנו לתנאים.
תנסה לערוך עם עצמך שחזור של האירוע במקום ותחשוב מה הייתה עושה אחרת כיום ( תנסה להיות אובייקטיבי ככל האפשר ).
בהצלחה
עדיף אגו פגוע מעצמות שבורות :-)
סטטיסטית, אין רוכב אופנוע שלא החליק בעברו, סה"כ יישרת קו אז ברוך הבא למועדון!
2 הסנט שלי - יש ספק, אין ספק...
מהתיאור שרשמת, יכול להיות שחזרת לגז קצת מהר מדי? אם כי יש דברים שבאמת קשה לצפות, כפי שציינת.
הייתי עם מצערת פתוחה מעט מהכניסה לכיכר, בקצב שיאפשר לי לא להאט גם אם נהג המונית יחתוך אותי.
מה שכן, לא ציפיתי להתקל במכשול ביציאה מהכיכר ולא הייתי מוכן לבלימה, מה שגרם לי לרדת חזק יחסית על הבלם הקדמי.
Sent from my C6833 using Tapatalk
טוב לשמוע שיצאת ללא נזק משמעותי.
ניסוח הכותרת והעובדה שרכבת ממוגן מעידים שאתה מודע לסיכון,
גם אני לא מכיר אופנוען שלא עבר מקרים דומים.
טוב שאתה לא מחפש אשמים לטפול בהם את האשמה נסה להשתפר למרות שאין 100%.
אתה יכול לפרט איזה מיגון היה לך?
יש ABS?
ABS לא עוזר כשהאופנוע בהטייה
בכל אופן, אין ABS.
nihrider, פירטתי לגבי הציוד.
אלא אם כן אתה שואל על הדגמים הספציפיים?
Sent from my C6833 using Tapatalk