אהלן חברה אני כבר שבוע לערך קורא בפורום ולא מצאתי עוד תשובות לכל השאלות שלי...
אני חייל, יוצא כרגע אחת ל 3. עוד מעט (חודש) בעל רשיון לרכב 3 שנים. ומת להוציא רשיון לאופנוע.
אני מחפש כלי שאשתמש בו בשביל הפאן בלבד. נטו בשביל להעלות לי חיוך של מטומטם על הפרצוף כשאני חוזר הביתה ועולה עליו. אני לא מתכוון עכשיו לאיזה כלי משוגע. אני ממש לא שאפתני בקטע הזה. אני מתכוון לפה ושם קצת שטח( שטח לייט לייט כן לא כמו שאתם חושבים על שטח חובבי האנדורו שקוראים) ונסיעות בינעירונית קצרות (20 ק"מ).
בקיצר, סוס עבודה לפני חיית ביצועים.
חשוב לי שיהיה כלי זול( אתם מבינים שמהמקום שאני נמצא בו עכשיו אני דל תקציב) , אמין וקל ,נוח וזול לתחזוקה. אני גם רוצה את הפאן שבלטפל בו איפה שאוכל במגבלות הידע (הצר..) שלי במוטוריקה.
אז ככה, דילמה ראשונה: דרגת רישוי.
אני נוטה (ואל תכעסו עליי אני יודע שזו מילה גסה) לכיוון הA2. פשוט מאוד מכיוון שאני צריך רק לעשות מבחן שליטה וגמרנו. אני יכול ביום לגמור עם כל הסיפור.
אני מתבדה בנוגע לקלות הוצאת הרשיון?
כמה קשה מבחן השליטה (על50cc) בהתחשב שרכבתי קצת על אופנוע ואני רוכב טוב על אופניים)??
מה העלות המינימלית של הוצאת רישיון (כפי שפירטתי לעיל, ישר מבחן שליטה??
דילמה שנייה: בחירת הכלי.
בהנחה (בלי לכעוס!) שבחרתי להוציא רשיון A2
ולאחר מחקר מקיף( שממנו עלה כמעט כלום מפאת דלילות הקטגורייה)
אני כרגע נוטה לכיוון ההונדה XR 125. מה דעתכם עליו? (מכל הבחינות שצוינו לעיל)
ועוד אופצייה: (ואני נזרק פה למחוזות רחוקים מאוד)... קראתי בפורום על הטייפון 50. הוא נראה לי מאוד אטרקטיבי מבחינת המחיר (3K לכלי כמעט חדש) , קלות התחזוקה והאמינות שלו... הבנתי שאפשר גם לזרוק אותו לשטח לייט והוא יאכל תעפר ולא ישכח לומר תודה בסוף. אחלה כלי שבעולם (ממה שהבנתי).
הקיצר... מה אתם אומרים?
נ.ב
ביטוח.. כמה ₪? יש אפשרות לביטוח רק בסופשים?
נ.נ.ב
טיפים לפני קנייה ? תרעיפו עליי טיפים בכללי.
תודה רבה רבה !