סיכוי טוב שאתה תשפוך עליו הרבה כסף וטרטורים ותקיעות.
זה הסיפור שלא נגמר (בדר"כ) עם כלים כאלה.
היי חבר'ה.
רציתי לדעת - במידה ואני רוכש כלי מיושן (שמתי עין על GS500 שנת 94' לאחר אוברול מלא שיושב לי מעולה בתקציב) עד כמה העניין "סיפור"? מלבד הטרטור של טסט פעמיים בשנה (שממה ששמעתי מחירו כחצי טסט רגיל) ואישור בלמים ממוסך, במידה והכלי באמת לאחר אוברול ובמצב טוב, אמור להרתיע אותי משהו? (זה כלי שעבר בדיקת מעבדה, הוחזר לכביש לאחר אוברול רציני וטופל ע"י הבעלים שעבד במוסך אופנועים, לטענתו כמובן).
סיכוי טוב שאתה תשפוך עליו הרבה כסף וטרטורים ותקיעות.
זה הסיפור שלא נגמר (בדר"כ) עם כלים כאלה.
לא
תקיעות הכוונה:
אתה קם בבוקר - לא מניע
אתה באמצע נסיעה - פתאום גמגומים מהמנוע
נזילות וכו'..
זה אופנוע זול בן 22 שנה. אין דבר יותר עייף ומת מזה.
כל שקל "שתחסוך" בקנייה, יחזור אליך בסיבוב בחזקה. בקיצור, כמו שאמרת, סיפור. למכונאי או למישהו עם חבר מאוד טוב מכונאי זה אולי סיפור אחר אבל למי שלא מבין כלום - פשוט לא.
נערך לאחרונה על ידי mudale222; 17-05-2016 בשעה 20:40.
מה שציינת היה לי בהונדה 250 שהיה לי, והוא רק בן 10 (למרות שעבר לא מעט). חשבתי שחסכתי עליו ובעלות שהשקעתי בו יכלתי לקנות 250 צעיר פי 2.
הבנתי את הרמז, אחסוך לשנתונים סבירים יותר. אני אוהב ללכלך את הידיים ולעבוד על הכלי שלי, אבל יש גבול (גם בתקציב וגם בעצבים).
תזונאית פעם אמרה לי שלא ממולץ לנעוץ שיניים בנבלות.
כולם כולל צ'איג באותה דיעה.
אני אומר זה לא האופנוע. אלו הידיים שנגעו בו.
הוחזר לכביש? מדאיג.
בוא אני אשאל אותך שאלה:
במצב המת של השוק אם מישהו התאמץ כל כך להחזיר אותו לכביש למה הוא לא שומר אותו לעצמו?
מחיר אגרה חצי חצי.
GS זה לא פריט אספנות ולך תדע מה עשו באוברול,אל תשכח באיזה מדינה אתה חי.
אישור בלמים,2 טסטים מעבדה... מילא אם היה קטנוע גיבוי או כלי לסופש.
חכה למשהו אחר,אל תיכנס לזה - וגם אם המצב שלו באמת טוב,לא שווה לך הטרחה של הרישוי.
זה מה שאני שואל את עצמי, וככל שאני חושב על זה כך הסיפור יותר מסריח. האדם גם מוסכניק כביכול אז אין לדעת אילו קומבינות נעשו על הכלי. משיחה גם אין תיעוד למה שנעשה לו (אם נעשה בכלל).
אז מה אתם מחשיבים לשנתון סביר לכלים ישנים כאלו? (וכשאני אומר סביר הכוונה לכלי שאוכל ללכת ללמוד 3 שנים בראש שקט עם אופנוע שישרת אותי כראוי)
בתור בעליו של XTZ 750 משנת 96 אני נזעק להגן על כבודם של הכלים הישנים.
נכון, טסט פעמיים בשנה וזה כולל טרטור של להביא אישור מוסך על בלמים וכו'......
אבל - במחיר שקניתי אותו ובאופן חריג למצבו הטכני והוויזואלי אני מבסוט מאד, מניע בנגיעה....אין שום צרות.
למרות שאני פוזל לכיוון ה GSים....800 או 1200 (לא הוחלט), הילדים החליטו שלא לתת לי למכור את היפיוף ולשמור אותו לעצמם.
אין בעיה עם כלים ישנים ובלבד שתוחזקו נכון ובזמן ולא בתחזוקת שבר.
הבודק הוא בן אדם והוא לא נותן בדיקה מקיפה כדי לדעת הכל. אחרי הבדיקה יכולים להתגלות ים דברים.
ככל שהכלי ישן יותר לרוב הוא מת יותר בארץ , למה? כי בארץ מתחזקים תחזוקת שבר!
אם תוחזק טוב הכל טוב אבל איך תידע איך תוחזק?
Sent from my Windows phone
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
בגילך גם אני הייתי רותח על אופנוע.
נסעתי עד לשדרות לראות 650RSE במצב מוזיאון עם אפוקסי בין שני חצאי הקארטר שלא הצליח לחסום את הנזילה.
הרחקתי עד חולדה לראות 650RS נוצץ בשמש אבל מסריח מהספריי טמבור על הסעפת.
שילמתי ארבעמאות שקלים שלמים על בדיקה של 650RS ללא טסט, שלדה עקומה ומספר מנוע לא כל כך ברור.
בסוף שילשתי את המחיר וקניתי BMW
אחרי שנה שפכתי כמעט עשיריה על ריקול. (אז לא היה ריקול)
אז אני מציע שתקשיב למי שהכי קרוב למצב הצבירה שלך רק קצת יותר קדימה בזמן. וזה אברי.
(או שתצליח להתחבב על הפלג. אבל זו לא חוכמה. הפלג מחבב את כולם וכולם אוהבים אותו)
חברים, האמת? התבלבלתי.
אני חושה שארד מהכלי הזה ספציפית, אך עדיין נשארת הדילמה. חלק אומרים תחזוקת שבר ונבלות, וחלק מרוצים מאוד מכלים ישנים ושמורים.
את הסיפור עם ההונדה אני מניח שאתם מכירים ואני פותח שבע עיניים הפעם ברכישת הכלי הבא. לפעמים אני חושב לעצמי אם לא עדיף לקחת בתשלומים CRF250L משומש או דומיו ולסגור עניין, אבל אני יודע שאני רעב ליותר מ-250 סמ"ק...השאלה האם זה כדאי כלכלית במצב שלי? האם כלי ישן לא יעלה לי (במצטבר עם טיפולים, יישורי קו ושאר קישואים) כמו שה-CRF (או כל 250 חדש) יעלה בתשלומים...כואב הראש, יש למישהו אקמול?