אחרי 6 שנות שימוש במקביל לקסדות אחרות, ה Shark Evoline 2 החביבה עלי כל כך, החלה לגלות סימני בלייה קשים. חזרתי אליה שוב ושוב אחרי שקניתי אחרות: Shoei MULTITECH, SCHUBERTH C3, HJC, וגם Ls2... היחידה שעמדה בתחרות הייתה דווקא Speed & Strength 1700 שיובאה ביד מארה"ב ושהתבלתה קשות בשימוש יומיומי ת"א-ירושלים-ת"א...

אז הזמנתי דרך APEX-Motors בי-ם Shark Evoline 3 במחיר מציאה, אבל הם אזלו... והמחליפה יקרה להפליא... אז אציין לזכותו של גיא, הנציג שטיפל בי באפקס, שגילה סבלנות, סובלנות ורצון עז לשמור על הלקוח והגעתי איתו למסקנה שכדאי לנסות את הN104 מתוצרת נולן.

קיבלתי את הקסדה במחיר שהפך את הערך המוסף של קנייה בחו"ל לבלתי רלוונטי. אז קודם כל יש להסיר את הכובע בפני החנות!

ולקסדה עצמה:

הקסדה מרגישה קלה על הראש, יתרון חשוב בקסדות נפתחות...

בפעם הראשונה, ניסיתי אותה ללא תוסף הPINLOCK המצורף, ואכן נתקלתי בבעיית אדים, ולכן התקנתי אותו, בום – Problem Solved...

כמובן שכדי להתקין את הפינלוק נאלצתי להסיר את המשקף ומאחר שהתעצלתי לקרוא את החוברת, נתקלתי בקשיים... למדתי בדרך הקשה איך עובד הפטנט של נולן והוא למעשה מאוד מוצלח. ועדיין לא פתחתי את החוברת.

הלאה: הקסדה מאוד נוחה – מבנה הראש שלי כנראה מעדיף אותה על פני הSHOEI למשל... הריפודים נעימים והיה קל מאוד לחבר לה דיבורית על פני ומתחת לריפודים הקיימים. גם מקום נוח להתקין את האזניות. לא ניסיתי את הדיבורית הייעודית. תפעול המשקף נוח, יש לו נעילה סופית בקצה המהלך למטה ואם משאירים אותו פתוח קצת, אז במהירות מסויימת הוא נסגר לבד...

הסנטרון הנפתח, נוח לתפעול עם מנגנון הגנה שמונע פתיחה בטעות ועובד היטב. במצב פתוח (כשהמנוע קר ואני עדיין בעיר, מאפשר לשמוע מה יש למנוע להגיד "על הבוקר") יש לקסדה מנגנון שמנמיך את הסנטרון כך שיוצר "מפרש" מינימאלי וגם ממזער את המרווח בין הסנטרון לגוף הקסדה. לא כמו השארק, אבל עדיף על כל נפתחת אחרת שהייתה לי חוץ מהשארק. פתחי האיוורור גם הם בסדר ומכניסים רוח – מה שמביא אותנו לתחום אחר – הקסדה קצת רועשת. קסדות נפתחות בדרך כלל רועשות, זאת אינה שונה מהשאר. זה המחיר. אציין שכשעובר לנסיעה בינעירונית והדיבורית עוברת ל"סטריאו – חזק", הרעש לא מורגש והעיוות קלוש – גם בזכותו של פרדי מרקיורי עליו השלום...

מפתח הראייה שהקסדה מספקת, נדיב מאוד ומשובח, לעומת זאת, יש משקף שמש פנימי כמקובל בנפתחות, נחמד אבל מרקד יותר מהרגיל. לעומת זאת יש לו מנגנון החזרה בנגיעה – COOL...

בקיצור: האיכות הכללית – מצויינת. חסרונות קלים בתחום הרעש והמשקף הפנימי – חוצמזה: תמורה מעולה לכסף!

ושוב: כל הכבוד לאפקס על הטיפול האישי.