בדקת אם השרשרת מתוחה?
אפריליה שיבר 2011, 10 אלף ק"מ.
עברתי ממש עכשיו מ-4 בשורה חלק ונעים למפלצת ויברציות הזאתי (לפחות מהנקודת מבט שלי..)
אני לא ממש בטוח אם זאת בעיה או שזה פשוט האופי של הוי-טווין ולכן אני צריך ייעוץ.
בגדול זה מרגיש כאילו הגעתי לתחום שמרגישים שהמנוע הולך להכבות וצריך לתת גז, רק על סטרואידים. הסרק של המנוע הוא ב1500 סל"ד בערך.
בסל"ד נמוך מ-3000 כשאני ללא קלאץ' בפתיחות גז סבירות, כל האופנוע מגמגמם ורועד. זה מחמיר כשפותחים את המצערת יותר.
הויברציות נורא חזקות והאופנוע משמיע רעשים שאני סבור שהם מהשרשרת בגלל המתח שנבנה ונרפה, אבל לא בטוח. נשמע כמו אבנים במכונת כביסה בערך.
זה דורש שימוש הרבה יותר גדול ממה שאני רגיל בקלאץ'-גז בכיכרות ושימוש גדול יותר בהילוך ראשון (שכמעט לא השתמשתי בו על הימאהה דיוורז'ן שהיה לי, אבל פה הוא נורא חלק).
אין את הבעיה הזאתי מעל 3000 סל"ד.
יש לציין שהאופנוע עבר בדיקה לפני הקנייה ולא מצאו אצלו אף תקלה.
זה קורה בדרך כלל כשאתה בהילוך גבוה מידי ?
ברוב מנועי הטווין שהם לא קרוזרים וכדומה זה בעיה ידוע, מנסיון אישי גם הוי סטרום 1000 וגם לSMT יש סימפטומים דומים, לרוב זה קשור לתקנות זיהום אוויר ולתערובת עניה בסל"ד נמוך.
בSMT התקנתי מפת הזרקה שונה שעל הדרך גם מבטלת את חיישן החמצן, עכשיו אפשר למשוך מצערת מ2000 סל"ד .
למרות הנ"ל רכבתי על השיבר החדש יותר שעבר כמה שינויים קטנים מדגם 2011 ולא הרגשתי בעיית סל"ד נמוך.
באופנועי אפריליה יש קוד שדרכו אפשר להעשיר את התערובת ישירות מלוח השעונים נסה את זה קודם.
נסה 12398 שאתה נכנס לדיאגנוסטיק במסך, אני לא זוכר את התפריטים שם אבל חפש ערך CO ותגדיל אותו ב10 או 15 יחידות.
פעם היה מדריך בפולגז הישן בדיוק לזה : (
בגדול זאת פחות או יותר ההרגשה. הילוך גבוה מדי, רק מוקצן.
אוקי זה די מוריד לי את החשש שמשהו לא בסדר.
בתפריט אין אפשרות לשנות את ה-CO. התפריטים הם:
-שגיאות
-למחוק שגיאות
-Reset Coupon
-עדכון
-החלפת מפתח
-KM/MILES
מאמין שאם אני אעדכן את המפת הצתה זה יעלים את הבעיה המדוברת. אני מניח שקיימת האפשרות הזאת אצל עופר-אבניר?
באופן עקרוני, כמו שכתב אדון דוייטשה מעליי, זה די נורמלי בטווינים.
לי יש Eprom של גברו שמטפל (בין היתר) בבעיה הזו. הבעיה במקור יכולה להיות מורגשת אפילו יותר אם יש לך אגזוז מקורי (לפחות מנסיוני).
הדו״גים האלו אוהבים אוויר , ואם לא החלפת תיבת אוויר עדיין, מומלץ (או להתחיל לפחות בפילטר )
בינתיים, עד שתפתור את זה, אם זה ממש מציק, תוריד הילוך (להשאר מעל 3k)
נערך לאחרונה על ידי idan_g; 28-05-2016 בשעה 19:19.
המלצה נוספת : פורום אפריליה... מאוד פעיל בהיקף בינלאומי. 99% שתמצא שם כל מה אתה צריך. ויש להם גם תמיכה בטאפטוק.
תודה רבה לכולם, אברר את הכל.
ולמעוניינים - הרעש ככל הנראה מהמשקף שרועד ולא מהשרשרת.