שלום.
זקוק ליעוץ והכוונה.
האופנוע ימאהה R1 שנת 2001. לפני כחודשיים שמתי לב שלפעמים בהילוך גבוהה (5-6) עם פתיחת מצערת עד הסוף הטורים עולים מיד, אבל התגובה מגיעה לאחר שניה. אז לאחר התיעצות עם חבר הזמנתי קיט רפידות קלאץ' EBC SRK65 שהיה במבצע אז ועלה רק 132$ מכאן:
https://www.speedaddicts.com/motorcy...utch-set-srk65
אך לפני שהזמנתי שמתי לב להערה: Not compatible with fully synthetic oil. שמתי לב שהערה גם קיימת אצל הרוב מוכרים באיביי.
כתבתי מכתב ל-EBC לאמת את הדברים, כי לא מצאתי מידע באתר היצרן. משם קיבלתי תשובה הבאה:
The fibers are able to be used with well known brands that have high viscosity & is rated for motorcycle use like AMS-OIL, MOBIL-1 etc.
Our CK fibers are recommended to use standard oil.
לא נרגעתי וציינתי שאני משתמש בשמן Castrol Power1 R 10w50 ושאלתי אם בסדר. הנציג אישר לי שזה בסדר. רק אז קניתי את הקיט.
לפני חודש הרכבתי את הרפידות ודיסקיות (חוץ מאחת קטנה שיושבת בפנים נעולה בחישוק), כאשר נתתי לרפידות להספג בשמן יותר מיממה לפני הרכבה.
גם את קפיץ הדיאפרגמה החלפתי לחדש שבא עם הקיט. עבדתי לפי ספר יצרן עם מד מומנט וכו'. את השמן החלפתי לפני חודשיים ומכיוון "שחבל לזרוק", הורדתי וסיננתי דרך פילטר אויר ובסוף הרכבה מלאתי בחזרה.
הכל עבד טוב אם להתעלם לרגע מכבל קלאץ מתוח עד הסוף (הוזמן כבר חדש). נהניתי חודש שלם ואז לפני שבוע התחילו הצרות:
1. כאשר אופנוע קר (לאחר התחממות עד 41 מעלות) משלב לראשון, הוא נכבה. בהתחלה חשדדתי בקפיץ של רגלית צד, אבל זה לא קורה כשטמפרטורה גבוהה יותר באמצע הדרך.
2. במהלך עצירות (בצמתים למשל) לא ניתן להעביר מראשון לסרק אם המנוע עובד. פשוט בלתי אפשרי. ברגע שמכבים מנוע, ההילוך חוזר לסרק בקלות.
3. בכלל העברת הילוכים נהיתה קשה מאוד
4. עניין החלקות בהילוכים גבוהים חזר. זאת אומרת שהטורים עולים והתגובה מאחרת לבוא.
אני מנסה להבין אם טעיתי במשהו, אם פספסתי משהו. לא הגיוני שהקלאץ' החזיק מעמד רק חודש שעישתי איתו אולי 800 קמ. מה קורה פה?
מבקש עצה ושאל בעיקר מה לעשות הלאה?
תודה לעונים.