תרגיש טוב.
פריקה זה קקי.
פריקה ושבירה זה עוד יותר קקי אבל למזלך זה לא המקרה)...
סופר חשוב : להשאיר את היד בסד שקיבלת למרות שזה כואב ולא להזיז אותה עד שהפיזיוטרפיסט אומר שאפשר להוריד אותו.
עוד יותר חשוב : פיזיוטרפיה... כמה שיותר... ולא להמעיט בערך התרגילים לבית...
ברגע שהיד חוזרת לתפקד חלקית ומפסיקים לך את הפיזיותרפיה אני ממליץ בחום במידה ואתה עדיין לא עושה, להתחיל כושר. חשוב לבנות חזרה את השרירים של הכתף.
זה מאוד תלוי איזו פריקה הייתה, דרגת החומרה וכו... אבל אני מעיד מנסיון אישי- יש הגבלה בתנועה שכנראה שלעולם תשאר. בעסה, אבל אפשר לחיות עם זה.
חשוב במיוחד בחילופי עונות, לשמור שהאיזור יהיה חם-אחרת ירגיש לך כאילו דוקרים אותך בכתף. זה לא נעים.
חשוב גם כן לשמור, לפחות בשנה וחצי הראשונות על זהירות יתרה (כל עוד השרירים לא נבנו כמו שצריך) שלא לפרוק שוב פעם... זה זין עוד יותר גדול, והסיכוי לפריקות חוזרות רק גדל .
גם אם תעשה את כל זה, יש סיכוי מאוד גדול שמידי פעם, גם אחרי (כמעט עשור אצלי) שהכתף עושה סימנים של בורחת מהמקום ותצטרך לדפוק אותה במשקוף (סטייל מל גיבסון) או שלחילופין תשכב על הרצפה ותבקש מאשתך לדרוך עליה כדי להחזיר אותה למקום.
לגבי האופנוע- דבר עם הביטוח ועם מי שאחראי אצלך בעבודה.
בהצלחה, ושתחזור לרכב במהרה (אצלי היום אין שום השפעה על הרכיבה, אבל מצד שני לקחתי הפסקה די ארוכה מאז המפגש האחרון שלי עם האספלט).