לא לא לא.... קבל.
סוזוקי TU250 (לא הנוכחי, הקודם!), יאדה יאדה יאדה... מגיע אליי בחור מהצפון (הייתי דרומי בזמנו) אחרי שמסרתי לו פרטים על מצבו של האופנוע.
הגיע בשעה קצת מאוחרת, מסתכל... מסתכל... עדיין לא מבין כלום באופנועים... סוגרים מחיר מופחת המשקף את הריג'קטים שאמרתי לו שקיימים.
הבחור מתעקש על בדיקה לאופנוע, סחבק אומר בכיף.
המוסך האקראי שבחר הקונה המיועד, אמר שהוא מוכן לקבל את האופנוע רק ביום למחרת.
הקונה אומר לי שהוא יחפש איזה אכסנייה לישון בה עד יום למחרת שנבדוק את האופנוע. אמרתי לו, אתה לא פסיכופט או רוצח סדרתי, נכון?
מזמין אותו ללינה כדי לחסוך לו את הבלאגן ושלא יישן בטעות ברחוב. כמיטב המסורת, מפנק אותו באירוח סטייל קזינו יריחו (בלי הפי אנדינג).
יום למחרת מגיעים למוסך, האופנוע נכנס לבדיקה, הריג'קטים שציינתי יום לפני מצויינים בטופס הבדיקה ופלוס מינוס זהו.
הבחור מגרד בפדחתו...
ואומר: תשמע, האופנוע עם ריג'קטים...
אמרתי לו: ברור, האופנוע מעל עשור על הכביש והריג'קטים הם אותם ריג'קטים שציינתי אתמול.
הקונה אומר: תשמע, אני מוכן לשלם לך חצי ממה שסוכם.
חכם eran-go משיב: בוא בוא, אני אקח אותך לאוטובוס חביבי כי יש לך נסיעה ארוכה...
מוריד את זב החוטם בתחנה המרכזית ושנייה לפני שאנחנו נפרדים לשלום, עושה הרושם שהוא מנסה להתנצל על אי הנעימות ואומר: תשמע, מצטער שלא הסתדר נושא הקנייה אבל בגלל שהיו ריג'קטים לאופנוע, אני מבקש שתשלם חצי ממחיר הבדיקה.
מפה לשם, ד"ש מכלא איילון!!!!!
חייב להוסיף עוד סיפור, אבל הפעם בתור קונה.
קניתי אופנוע מאחד מחברי הפורום פה לשעבר, בשיחה הראשונה שלי עם המוכר, מסרתי לו מה המחיר המקסמילי שאהיה מוכן לשלם וזה לפני ריגקטים שאני רואה עקב שיקולי תקציב ואי רצון להטרטר עד למקום מפגשו של המוכר, הוא פחות או יותר הסכים עם המחיר שלי ויצא גבר שהגיע למקום עבודתי בערב בשביל להראות לי את האופנוע בגלל שהוא היה באזור.
סגרנו על מחיר שמקובל על שני הצדדים בהתאם למצב האופנוע ומסרתי לו שאת כל הכסף אני מביא לו במזומן עקב מכירת האופנוע שלי במזומן גם(שלושה ימים לפני) ושאני רק רוצה שהמסוכניק שלי יעיף מבט על האופנוע שישלול עוד דברים שאני לא ראיתי, יום למחרת הוא מתקשר אלי אומר לי שלמחרת הוא לקח יום חופש ונלך לבדיקה, הטלפון השני שלו כעבור כמה שעות מגיע והוא שואל אותי איך אני מתכון לשלם לו, אמרתי לו שוב במזומן כמו שאמרתי לך אתמול, הוא מתחיל להגיד לי שהוא מעדיף צ'ק בנקאי וזאת השיטה המקובלת בשוק והוא לא עובד עם מזומן "ואין לו מקום בארנק לסכום כזה" במשפט הזה לא ידעתי אם לבכות או לצחוק, אז מסרתי לו שאני אביא לו את הכסף במעטפה ושיבוא עם תיק ככה לא יצטרך להסתובב איתו ולגבי צורת התשלום, זאת ההצעה שלי יכול לקחת אותה או שהעסקה מבוטלת ומוכר אחר יזכה בכספי. אחרי שלוש שעות הוא מתקשר אלי ואומר לי שאין בעייה עם עניין המזומן אבל הוא רוצה שנספור אותו במכונה שתבדוק האם הוא מזיוף, מסכים לבקשתו ומוסר לו בנוסף שיש טוש שבודק את אמינות הספרות ואם הוא רוצה הוא יכול להביא אחד כזה, מוסר לי שלא ואין לו כוח לספור כל כך הרבה כסף והוא מעדיף שנלך למקום עבודתו ששם יספרו את הכסף. הסכמתי איתו גם בנושא הזה, למחרת נבדקים במוסך, הכל יוצא תקין בבדיקה מבקש להוריד עוד טיפה את המחיר, מסכים ואנחנו נוסעים לדואר, בדואר לא מוכנים לבדוק את השטרות אז נוסעים למקום עבודתו שהוא 15 ק"מ מהמקום, בספירת הכסף לא היה פגם כלשהו, אממא, יש לנו עוד חצי שעה לפני סגירת הדואר והמוכר שהכסף כבר בידו מתחיל להתעכב לי, עולה לדבר עם ההוא וההוא, נכנס פנימה אומר לו, יש לך שתי דקות להגיע ושניסע לדואר אם לא העסקה מבוטלת אם אין היום העברת בעלות ולי יש פגישה ב1. הגיע תוך דקה והעברת הבעלות התבצעה, מסיפורי קניית האופנוע והדרישות הכי מוגזמות שהיו לי מעולם.
יש לי חבר שהעלה אתמול את האופנוע שלו למכירה, BMW S1000RR
מבקש שלושים אלף מעל המחירון!
כבר אתמול הגיעו שני אנשים שונים...
אחד הציע 15 יותר והשני 20, מראש אמר להם שלא יסכים.
עדיין לא מכר ולא ממהר למכור.
קנה אותו עם 3000 קילומטר, מחזיק אותו שנתיים במחסן ועשה עליו עוד 3000.
האופנוע חדש לחלוטין כאילו יצא מהחברה, סתם התחשק לו לקנות וסתם בא לו להחליף.
יש לי הרגשה שהוא יקבל את מה שהוא רוצה.
סלח לי, אבל הוא צדק במאת האחוזים בזה שצ'ק בנקאי הרבה יותר עדיף ממזומן, וגם שהתעקש לבדוק את הכסף. אולי אתה בסדר אבל את התשלום קיבלת ממישהו שקנה ממך את הכלי שלך ולא בטוח שהשטרות לא מזויפים.. אח"כ לך חפש ודבר ללאמפה עם סטפת שטרות ששוות לתחעת.
גם אני הייתי מעדיף את הצ'ק הבנקאי.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
לי היוו גם כל מיני הזויים .
שההזוי מביניהם אמר לי "שהוא לא אוהב לעלות לירושלים כי זאת עיר מסובכת" וביקש שאני אגיע עם האופנוע לקריית גת ,הבן אדם אפילו לא בא לראות את האופנוע.
מצד שני גם את הקטנוע הקודם שלי וגם את הWRR שלאחרונה מכרתי, מכרתי לשתי קונים אחלה גברים ,מכירות מוצלחות מבחינת הקונים ןמבחינתי ,אני חושב שעדיף למכור בפחות כסף לקונה טוב מאשר ביותר כסף לקונה שישגע אותך אח"כ
וירושלים באמת עיר מסובכת!
זוועות. נראה לי תמכירה הבאה אני עושה דרך סוכנות.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast