חייב להוסיף עוד סיפור, אבל הפעם בתור קונה.
קניתי אופנוע מאחד מחברי הפורום פה לשעבר, בשיחה הראשונה שלי עם המוכר, מסרתי לו מה המחיר המקסמילי שאהיה מוכן לשלם וזה לפני ריגקטים שאני רואה עקב שיקולי תקציב ואי רצון להטרטר עד למקום מפגשו של המוכר, הוא פחות או יותר הסכים עם המחיר שלי ויצא גבר שהגיע למקום עבודתי בערב בשביל להראות לי את האופנוע בגלל שהוא היה באזור.
סגרנו על מחיר שמקובל על שני הצדדים בהתאם למצב האופנוע ומסרתי לו שאת כל הכסף אני מביא לו במזומן עקב מכירת האופנוע שלי במזומן גם(שלושה ימים לפני) ושאני רק רוצה שהמסוכניק שלי יעיף מבט על האופנוע שישלול עוד דברים שאני לא ראיתי, יום למחרת הוא מתקשר אלי אומר לי שלמחרת הוא לקח יום חופש ונלך לבדיקה, הטלפון השני שלו כעבור כמה שעות מגיע והוא שואל אותי איך אני מתכון לשלם לו, אמרתי לו שוב במזומן כמו שאמרתי לך אתמול, הוא מתחיל להגיד לי שהוא מעדיף צ'ק בנקאי וזאת השיטה המקובלת בשוק והוא לא עובד עם מזומן "ואין לו מקום בארנק לסכום כזה" במשפט הזה לא ידעתי אם לבכות או לצחוק, אז מסרתי לו שאני אביא לו את הכסף במעטפה ושיבוא עם תיק ככה לא יצטרך להסתובב איתו ולגבי צורת התשלום, זאת ההצעה שלי יכול לקחת אותה או שהעסקה מבוטלת ומוכר אחר יזכה בכספי. אחרי שלוש שעות הוא מתקשר אלי ואומר לי שאין בעייה עם עניין המזומן אבל הוא רוצה שנספור אותו במכונה שתבדוק האם הוא מזיוף, מסכים לבקשתו ומוסר לו בנוסף שיש טוש שבודק את אמינות הספרות ואם הוא רוצה הוא יכול להביא אחד כזה, מוסר לי שלא ואין לו כוח לספור כל כך הרבה כסף והוא מעדיף שנלך למקום עבודתו ששם יספרו את הכסף. הסכמתי איתו גם בנושא הזה, למחרת נבדקים במוסך, הכל יוצא תקין בבדיקה מבקש להוריד עוד טיפה את המחיר, מסכים ואנחנו נוסעים לדואר, בדואר לא מוכנים לבדוק את השטרות אז נוסעים למקום עבודתו שהוא 15 ק"מ מהמקום, בספירת הכסף לא היה פגם כלשהו, אממא, יש לנו עוד חצי שעה לפני סגירת הדואר והמוכר שהכסף כבר בידו מתחיל להתעכב לי, עולה לדבר עם ההוא וההוא, נכנס פנימה אומר לו, יש לך שתי דקות להגיע ושניסע לדואר אם לא העסקה מבוטלת אם אין היום העברת בעלות ולי יש פגישה ב1. הגיע תוך דקה והעברת הבעלות התבצעה, מסיפורי קניית האופנוע והדרישות הכי מוגזמות שהיו לי מעולם.