לכל מועצה יש את החוקים שלה, זה מפורסם באינטרנט בד"כ.
אצלנו למשל צריך אישור מיוחד על מחסן מעל 6.5 מ"ר.
ארנונה ממה שאני יודע משלמים כאשר הגג הוא מגובה מסוים ומעלה (אני חושב מעל 180, בגג משופע מהנקודה הנמוכה).
לי יש רבע מכולה (3 וחצי מטר) של צים, שמשמשת כמחסן.
האופנוע לא מאוחסן שם כי אני לא צריך, היא משופצרת,מבודדת, חלונות ודלת + מזגן.
זה הפתרון האולטימטיבי מבחינת בטיחות ועמידות, למצוא משומשת כולל הובלה יעלה 5 עד 7 K בערך.
הבעיה זה, מה החוקים בעניין, באיזור מגוריך.
![]()
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 29-05-2016 בשעה 23:59.
חצי מדוייק ...
החוקים הם אותם חוקים ממטולה ועד אילת, למעט אזורי יו"ש.
השאלה הנכונה היא : מה רמת האכיפה על עבירות בנייה. כל מקרה של שינוי בניין\ הוספת פרגולה\מחסן \ גגון מחייב הגשת בקשת היתר גם אם מקוצרת...
השיקול הוא שלך (אם להתחיל בבירוקרטיה או לא ). לכן, אני לעולם לא אתן להם לגבות ממני עבור חנייה לאופנוע , לא ארנונה ולא אגרות - והכל ע"פ חוק.
אמנם לא גר בצמוד קרקע אבל עם כניסה פרטית וגינה שלי, אז רלבנטי.
מחנה במקום שמוסתר ע"י צמחייה. אופנוע קשור לוו מעוגן לקיר בטון (עם 4 דיבלים ענקיים וברגים ששוברים בתוכם כדור מיסב כך שאי אפשר לפתוח אותם) בשרשרת עבה ומחוסמת. מכוסה בכיסוי ומערכת אזעקה עם ביפר.
לשכן שלי היה מחסן (כתר פלסטיק או פח) ובקלות רבה פרצו אותו וגנבו אופניים שעלו 15 או 20 אלף שקל. הוא היה צריך לרתך ברזלים וסורגים על כל הקירות, החלונות, הדלת והתקרה כדי שלא ייפרץ כל כך בקלות.
הזקן , המחסן הוא להגן מפגעי מזג האוויר , לספק מקום מרוכז לאחסון כלים וחלקים קשורים לאופנוע ולהסתיר אותו מאנשים חטטנים.
הוא עדיין יהיה קשור כמו שצריך בתוך המחסן , כנראה שאצור נקודת עגינה על הקיר \ רצפה ואשחיל שרשרת ממנה לתוך המחסן.
נראה שאצטרך לתקוע גלגלים קטנים בצידיו של המחסן על מנת שייפול תחת קטגוריית המבנה הנייד , למנוע בקשות לתשלום ארנונה.
בהמשך אתלה רשת הצללה מעל המחסן למזער את בעיות ההתחממות.
איזה קנית?
תתחדש, תרביץ תמונה כשזה גמור. נראה גדול מספיק כדי לאחסן גם איזור כלי עבודה
קניתי את ה-TA88.
http://www.toprosol.co.il/%D7%9E%D7%...59-X-2-57.html
כפי שרואים בתמונות יש מקום למחסן גדול יותר אבל לא רציתי להשתלט לחלוטין על הגינה.
האופנוע 215ס"מ מקצה גלגל לגלגל (פאקינג גורילה) , לא רציתי מחסן שהוא יכנס באלכסון ויקח את כל השטח , או מחסן ארוך וצר שהוא יכנס בו ישר אבל לא יהיה מקום לשום דבר אחר.
אז הגודל הזה , 2.5X2.5 היה מקום טוב באמצע בין כל האופציות הקיימות , היא יהיה מספיק גדול להכניס את האופנוע בקו ישר מהדלת ומספיק מקום משני צדדיו לארונות אחסון \ כלים \ סתם ג'אנק![]()
אין לזה רצפה?
זה מגיע בלי רצפה , אפשר לקנות.
אני קניתי את השלדה של הרצפה , את המשטחים עצמם אני אזמין לבד (גם הם לא המליצו דרכם , המחיר שלהם עבור רצפת העץ גבוה למדי).