יש סיכוי,לא גבוהה.
בלתי אפשרי לענות על השאלה שלך,להבא - מפתח מומנט הוא לא רצ'ט.
תשווה עם מד מומנט נוסף כנראה הכל בסדר.
קניתי מפתח מומנט של SIGNET 20-110 NM לא מזמן. בשימוש הכמעט ראשון, ומתוך בורות מוחלטת פתחתי בו ברגים שהיו סגורים על 55-60NM להערכתי.
המומנט היה מכוון לסביב ה- 30 וכמובן קיבלתי את ה- "קליק" אך בכל זאת המשכתי - שוב מתוך בורות מוחלטת - לפתיחת כל 5 הברגים.
כמה נזק לדעתכם נגרם? מה הסיכוי שהרסתי את הקליברציה?
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
יש סיכוי,לא גבוהה.
בלתי אפשרי לענות על השאלה שלך,להבא - מפתח מומנט הוא לא רצ'ט.
תשווה עם מד מומנט נוסף כנראה הכל בסדר.
הבעיה בעצם שניסית לפתוח את הברגים ? והשימוש של מפתח מומנט הוא עבור סגירת ברגים ?
לא,הבעיה שהוא ניסה לפתוח את הברגים שסוגרים במומנט של 55nm וכיוון את הידית ל30
ואחרי הקליק הוא המשיך להפעיל כוח.
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
בדיוק! המשכתי להפעיל כח לאחר הקליק.
הקליק הזה הוא בעצם שינוי מבני במכניזם הפנימי (השכלתי להבין וללמוד זאת בדיעבד) של המפתח, כך שכדור מתכת יוצא ממקומו בצורה מתוכננת. ברגע שממשיכים לפעיל עליו כח זה יכול לפגוע בקליברציה, וזה החשש שלי.
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
תודה,
למה בכלל לפתוח ברגים עם מפתח מומנט?
לסגור ברור לי אבל לפתוח ? יש יתרון בשימוש מפתח מומנט בפתיחה ?
הבנתי תודה ,
כי החלטתי שבאופנוע הבא (שכנראה יהיה שוב WR250R) אני אתחיל לעשות טיפולים קטנים לבד
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.
תודה על ההצעה לעזרה,
האמת שיש לי ידיים טובות פשוט תמיד התחמקתי מטיפולים לבד....
אני מקווה להתחדש מחדש מתי שהוא בקרוב ב WRR (רק כשיהיה איפה לנעול אותו בבטחה) ואז אתחיל.
החלפת שמן בבולמים נראה לי מסובך ....כל השאר כנראה שלא ,למרות שהחלפת פלאג בWRR נראה די מסובך,ימאהה קצת סיבכו את זה
אפשר גם טיפולים מכל סוג. אם אתה רוצה אתה מוזמן אני יעזור לך
בתמונה אישתי מפרקת את המנוע
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.